Festival

  • Ziua HBO la TIFF 2011

    Luni, 6 Iunie 2011, Categoria: Festival

    Ziua HBO la TIFF 2011 Devenita deja o traditie la Festivalul International de Film Transilvania, Ziua HBO va propune joi, 9 iunie 2011, doua productii originale HBO, castigatoare ale premiilor Emmy, Globul de Aur sau selectionate la festivaluri de prestigiu.
    You don’t know Jack (Doctorul Moarte) este un film biografic despre Jack Kevorkian, doctorul care a uimit lumea atacand frontal dezbaterea viata-moarte cu a sa „masina a milei” si a realizat prima sinucidere asistata. Laureatul cu Oscar Al Pacino joaca in filmul lui Barry Levinson rolul unui om care este obsedat de contestarea regulilor... mai mult
  • Surprizele Cannes 2011

    Joi, 12 Mai 2011, Categoria: Festival

    Surprizele Cannes 2011 Cand industria divertismentului se muta pe Riviera franceza la Festivalul de Film de la Cannes (11-22 mai 2011), lucrurile incep sa devina interesante.
    Sa vedem care sunt cele mai surprinzatoare momente care au avut sau care se prevede ca vor avea loc anul acesta la Cannes.
    Filmul Midnight in Paris al lui Woody Allen este deja un mare success. Productia, in care Owen Wilson are rolul principal interpretand un barbat din secolul 21 ce calatoreste inapoi in timp in Parisul anilor 1920, a fost intampinata cu aplauze si hohote de ras de catre exigentii critici ai... mai mult
  • Woddy Allen a deschis Festivalul de la Cannes cu Midnight in Paris

    Miercuri, 11 Mai 2011, Categoria: Festival

    Woddy Allen a deschis Festivalul de la Cannes cu Midnight in Paris Woody Allen a facut deliciul multimii in deschiderea Festivalului de Film de la Cannes cu productia Midnight In Paris in care Owen Wilson calatoreste inapoi in timp si ii intalneste pe Ernest Hemingway si Pablo Picasso.
    Au fost aplauze si rasete din partea unor celebri critici de film de la Cannes la proiectia filmului din deschiderea festivalului ce va insuma 11 zile de defilari pe covorul rosu, interviuri, petreceri pe iahturi luxoase sau in spectaculoasele localuri de pe Riviera.
    In Midnight in Paris Woddy Allen, unul dintre favoritii festivalului de la Cannes,... mai mult
  • A inceput Festivalul de Film de la Cannes

    Miercuri, 11 Mai 2011, Categoria: Festival

    A inceput Festivalul de Film de la Cannes Hollywood-ul s-a mutat zilele acestea la Cannes unde, intre 11 si 22 mai se desfasoara celebrul festival de film ce rasplateste cele mai bune productii cinematografice, actori, actrite si regizori cu premiile Palm d’Or.
    Angelina Jolie, Brad Pitt, Sean Penn, Penelope Cruz, Robert De Niro, Mel Gibson si Johnny Depp sunt asteptati cu totii sa paseasca pe covorul rosu de la Cannes atragand un imens interes al ziaristilor si hoarde de fani ce vor incerca sa-si zareasca macar pentru o clipa idolii.
    Cele doua mari noutati mult asteptate la acest festival sunt productiile... mai mult
  • Timishort anunta filmele din competitie!

    Joi, 28 Aprilie 2011, Categoria: Festival

    Timishort anunta filmele din competitie! Competitia Timishort din acest an este mai selecta ca niciodata. 12 scurtmetraje vor concura pentru trofeul Timishort, iar alte 8 scurtmetraje romanesti vor concura pentru premiul oferit celui mai bun film romanesc.
    In Competitia Internationala participa filme din Franta, Canada, Spania, Finlanda, Grecia, Thailanda, Chile, Marea Britanie, Israel sau Turcia, ultimul fiind o co-productie cu Romania a unui film regizat de Erol Mintas, regizor de origine kurda, ce reprezinta renasterea filmului kurd. “Berf” (Zapada) reprezinta a doua parte a trilogiei “Mother and Son” si... mai mult
  • Festivalul International de Film Timishort

    Marti, 19 Aprilie 2011, Categoria: Festival

    Festivalul International de Film Timishort Si anul acesta timisorenii vor gazdui intre 4 si 8 mai Festivalul International de Film Timishort.
    Cea de-a treia editie a Timishort va aduce in fata publicului banatean o selectie a celor mai importante scurtmetraje internationale si romanesti.
    Competitia Internationala va cuprinde doar 12 scurtmetraje, lucru care face ca Timishort sa fie unul dintre cele mai selecte festivaluri de scurtmetraj, concentrand competitia in trei calupuri de filme scurte si tari. Videorama, programul de film experimental si arta video, va cuprinde tot 12 filme, impingand limitele artei... mai mult
  • A inceput Festivalul International de Film BucharEST IFF

    Miercuri, 13 Aprilie 2011, Categoria: Festival

    A inceput Festivalul International de Film BucharEST IFF In perioada 11-17 aprilie, are loc cea de-a saptea editie a Festivalului International de Film "Bucuresti", (BucharEST IFF).
    In cadrul festivalului de anul acesta va fi prezentat in premiera cel mai recent film al Sofiei Coppola Somewhere, film ce a castigat premiul Leul de Aur pentru Cel mai bun film la editia de anul trecut a Festivalului International de Film de la Venetia.
    Evenimentul se desfasoara la Cinema Studio, Noul Cinematograf al Regizorului Roman si la Sala "Elvira Popescu".
    Alte filme pe care le veti putea urmari anul acesta la IFF vor fi Cirkus... mai mult
  • Incepe Festivalul International de Film NexT

    Marti, 5 Aprilie 2011, Categoria: Festival

    Incepe Festivalul International de Film NexT Pe langa competitia propriuzisa, ce-a de-a cincea editie a Festivalului International de Film NexT (6-10 aprilie 2011) isi asteapta spectatorii cinefili cu Focus Clermont Ferrand (cel mai important festival de scurtmetraj din lume) si programul Shorts Matters al Academiei Europene de Film si cu scurtmetraje din sectiunea Semaine de la Critique a Festivalului de la Cannes.
    Pentru publicul lipsit de inhibitii si prejudecati, NexT a pregatit programul Necenzurat iar pentru iubitorii de glamour proiectia eveniment Oscars Night – cu scurtmetraje premiate la Oscar in ultimii... mai mult
  • Au inceput inscrierile pentru Astra Film Festival

    Miercuri, 9 Februarie 2011, Categoria: Festival

    Au inceput inscrierile pentru Astra Film Festival Astra Film Festival, festivalul international de film documentar de la Sibiu, a deschis sesiunea de inscrieri pentru cea de-a 11-a editie, ce se va desfasura in perioada 25-30 octombrie 2011.
    Data limita pentru aplicatii este 1 mai a.c.
    AFF invita regizorii si producatorii din toata lumea sa inscrie cele mai recente productii la cea de-a 11-a editie a festivalului fiind acceptate documentare creative produse incepand cu anul 2008, ce se inscriu in una din cele patru sectiuni competitionale:
    INTERNATIONAL (filme documentare realizate in afara Europei)
    EUROPA... mai mult
  • Filme, ski si voie buna la Piatra Neamt

    Luni, 3 Ianuarie 2011, Categoria: Festival

    Filme, ski si voie buna la Piatra Neamt Pe 6 ianuarie, la Piatra Neamt, incepe o noua editie a festivalului de film de scurt-metraj Filmul de Piatra.
    "Gandit ca o prelungire a vacantei de iarna, festivalul lupta pe doua fronturi: pe de o parte, ofera cineastilor invitati un loc inedit, cu o oferta bogata de petrecere a timpului liber, din care nu lipsesc muntele, schi-ul, telegondola sau piscina; pe de alta parte, publicului nemtean, avid de filme si evenimente culturale, i se ofera un program complex, pentru toate varstele si gusturile", declara regizorul Andrei Dascalescu, directorul festivalului.
    ... mai mult
  
asdasd