Festival

  • Dorina Lazar - Premiul pentru intreaga cariera la TIFF 2010

    Marti, 25 Mai 2010, Categoria: Festival

    Dorina Lazar - Premiul pentru intreaga cariera la TIFF 2010 Una dintre cele mai cunoscute si indragite actrite ale teatrului si filmului romanesc, Dorina Lazar, va fi recompensata la cea de-a noua editie a Festivalului International de film Transilvania cu Premiul pentru intreaga cariera.
    Cu o activitate impresionanta ce include peste 30 de roluri in productii cinematografice si peste 50 de roluri in spectacole de teatru, Dorina Lazar a debutat in 1961 la Teatrul Regional Bucuresti, iar din 1969 este actrita la Teatrul Odeon, institutie pe care o si conduce din 2003. In anul 1974 si-a facut debutul in actoria de film cu rolul din... mai mult
  • Proiectii speciale la TIFF 2010

    Vineri, 21 Mai 2010, Categoria: Festival

    Proiectii speciale la TIFF 2010 Cea de-a noua editie a Festivalului International de Film Transilvania (TIFF) aduce la Cluj o serie de proiectii speciale, menite sa fie pe placul unui public din ce in ce mai numeros.
    Startul proiectiilor de senzatie este dat sambata, 29 mai, prin proiectia de gala a filmului Caravana Cinematografica, in regia lui Titus Muntean. Al doilea film de lungmetraj al lui Titus Muntean dupa debutul sau de succes Examen, Caravana Cinematografica este realizat dupa romanul cu acelasi nume al lui Ioan Grosan si spune povestea lui Tavi, un tanar activist de partid, care soseste cu o... mai mult
  • Liviu Ciulei - Premiul de Excelenta la TIFF 2010

    Luni, 17 Mai 2010, Categoria: Festival

    Liviu Ciulei - Premiul de Excelenta la TIFF 2010 In cadrul celei de-a noua editii a Festivalului International de Film Transilvania (TIFF), Liviu Ciulei, personalitate marcanta a filmului si teatrului romanesc, va fi omagiat prin acordarea Premiului de Excelenta si prezenta a trei dintre filmele sale in sectiunea traditionala a festivalului, 3X3.
    Cariera sa spectaculoasa include peste 20 de filme la care a lucrat in calitate de regizor, actor sau scenarist, precum si numeroase spectacole de teatru, unde si-a pus semnatura in calitate de regizor, scenograf sau actor, recompensate de-a lungul timpului cu distinctii... mai mult
  • Festivalul International de Film Transilvania la Sibiu

    Joi, 13 Mai 2010, Categoria: Festival

    Festivalul International de Film Transilvania la Sibiu In perioada 9 – 13 iunie, Sibiul va respira din nou atmosfera Festivalului International de Film Transilvania (TIFF).
    Organizat pentru a patra oara la Sibiu, TIFF-ul pregateste publicului sibian un numar bogat de filme, titluri in premiera, evenimente muzicale, invitati speciali si alte surprize menite sa alcatuiasca un eveniment cinematografic de proportii.
    Piata Mica din Sibiu, Teatrul de Vara si Centrul Cultural Habitus vor fi gazdele proiectiilor TIFF 2010.
    TIFF debuteaza in forta in Piata Mica, pe 9 iunie cu proiectia documentarului Autobiografia lui ... mai mult
  • Wim Wenders - invitat special la TIFF 2010

    Marti, 11 Mai 2010, Categoria: Festival

    Wim Wenders - invitat special la TIFF 2010 Invitatul special al celei de-a noua editii a Festivalului International de Film Transilvania este regizorul, scenaristul, directorul de imagine si producatorul german Wim Wenders.
    Una dintre cele mai influente figuri ale cinematografiei europene a ultimelor decenii, Wenders este presedintele Academiei Europene de Film din 1996 si unul dintre cei mai importanti reprezentanti ai Noului Cinema German, miscarea-manifest care a marcat istoria filmului in anii '70. Activitatea lui Wim Wenders cuprinde si profesoratul la Universitatea de Arte din Hamburg, fotografia sau critica de ... mai mult
  • Un israelian si un suedez impart Trofeul Timishort 2010

    Luni, 10 Mai 2010, Categoria: Festival

    Un israelian si un suedez impart Trofeul Timishort 2010 Sambata seara, a doua editie a Festivalului International de Film Timishort (5 – 9 mai 2010, Timisoara) si-a anuntat castigatorii. La Cinema Timis, ceremonia de premiere a luat forma unui spectacol amuzant si antrenant, la care si-au adus din plin contributia actorii Christine Cizmas si Daniel Caimac.
    Din juriul competitiei principale au facut parte Maike Mia Höhne (selectioner "Berlinale Shorts" / Berlin; cineast), Bernard Payen (selectioner "Semaine de la Critique" / Cannes; critic de film), Anne Delseth (selectioner, Festivalul International de Film de la Fribourg,... mai mult
  • Zilele Filmului Romanesc la TIFF - mai bogate ca niciodata

    Joi, 6 Mai 2010, Categoria: Festival

    Zilele Filmului Romanesc la TIFF - mai bogate ca niciodata La TIFF 2010, Zilele Filmului Romanesc sunt mai bogate in filme ca niciodata. Un numar record de 18 lungmetraje si 19 scurt metraje au fost selectionate la editia din acest an a festivalului, majoritatea dintre acestea fiind proiectate la Cluj in premiera absoluta.
    ZFR debuteaza in forta joi, 3 iunie, cu un film selectionat in sectiunea Un Certain Regard a Festivalului de Film de la Cannes: Aurora, in regia lui Cristi Puiu. O drama impresionanta care graviteaza in jurul lui Viorel, un barbat de 42 de ani, divortat, fara serviciu, care decide intr-o zi sa puna capat... mai mult
  • Experiment audio-vizual inedit la TIFF 2010

    Miercuri, 5 Mai 2010, Categoria: Festival

    Experiment audio-vizual inedit la TIFF 2010 La cea de-a noua editie a Festivalului International de Film Transilvania (TIFF), publicul festivalier va avea parte de un eveniment de senzatie.
    In seara zilei de 31 mai, de la ora 20.30, sala Auditorium din cadrul UBB va gazdui un experiment audio-vizual cu totul inedit: 13 Most Beautiful Songs... a Soundtrack for Andy Warhol’s Screen Tests, un proiect initiat si sustinut de cunoscutul pianist si compozitor de jazz Lucian Ban (SUA/Romania), in colaborare cu Mat Maneri (SUA), Silent Strike (Romania) si Dan Basu (Romania).
    Proiectul propune un soundtrack inedit... mai mult
  • Michael Haneke deschide Festivalul Filmului European

    Miercuri, 5 Mai 2010, Categoria: Festival

    Michael Haneke deschide Festivalul Filmului European Festivalul Filmului European, organizat de Institutul Cultural Roman, incepe pe 6 mai la Bucuresti cu proiectia multpremiatului film al lui Michael Haneke, "Panglica alba (Das weisse Band, 2009). Ajuns la a XIV-a editie, Festivalul continua traditia de a aduce in Romania filme de tot felul din toata Europa, facilitand astfel dialogul intercinematografic european.
    Actuala editie este cea mai bogata de pana acum, oferind publicului 56 de filme recente si o retrospectiva de opt dintre mai apreciate proiectii ale editiilor anterioare, grupate in colectia Vintage. Si numarul... mai mult
  • Scurt-metraje low-budget la Spune pe Scurt

    Marti, 4 Mai 2010, Categoria: Festival

    Scurt-metraje low-budget la Spune pe Scurt S-a dat startul inscrierilor in cadrul editiei a doua a concursului national de scurt metraje low/no budget Spune pe Scurt. Anul acesta, festivalul care se desfasoara dupa cum bine stiti in mediu online, accepta 3 genuri de film: fictiune, documentar si animatie. Filmele pot fi realizate in orice format analog sau digital, incluzand aici chiar si telefonul mobil.
    Pana pe 31 mai, ne puteti trimite scurt metrajele voastre pe suport DVD, insotite de formularul de inscriere completat, la adresa: Oficiul Postal 61, CP. 30, Bucuresti, Romania.
    Mai multe detalii legate de... mai mult
  
asdasd