Festival

  • Woody Allen, un Palme d’Or si Play, in a patra zi de Films de Cannes à Bucarest

    Luni, 17 Octombrie 2011, Categoria: Festival

    Woody Allen, un Palme d’Or si Play, in a patra zi de Films de Cannes à Bucarest Dupa un weekend cu sali pline la Les Films de Cannes à Bucarest, saptamana incepe cu trei filme de Woody Allen, o intalnire cu Cristian Mungiu si un film premiat la Cannes, Play, in regia lui Ruben Östlund.
    Woody Allen primeste o atentie speciala la editia de anul acesta a Les Films de Cannes à Bucarest, trei dintre filmele sale fiind proiectate astazi, 17 octombrie, la Cinema Studio si Noul Cinematograf al Regizorului Roman: Cassandra’s Dream (2007), Vicky Cristina Barcelona (2008) si Midnight in Paris (2011). Acesta din urma a rulat in selectia oficiala a Festivalului... mai mult
  • Astra Film Festival pune degetul pe ranile Pamantului

    Joi, 13 Octombrie 2011, Categoria: Festival

    Astra Film Festival pune degetul pe ranile Pamantului Patru lungmetraje europene remarcabile care vorbesc despre problemele contemporane ale planetei inaugureaza, duminica, 30 octombrie, la Casa de Cultura a Sindicatelor, programul special - ECOcinematogrAFF, al Astra Film Festival 2011. ECOcinematogrAFF va fi un program complex in care publicul este intampinat cu filme, muzica si un Targ de bucate traditionale.
    Cele patru filme diferite tematic si stilistic, dar in egala masura captivante si provocatoare, sunt: Acasa (Home, Franta, 2009), regia Yann Arthus-Bertrand, Afacerile cu porci (Pig Business, Marea Britanie, 2009),... mai mult
  • 100 documentare selectionate pentru a 11-a editie a Astra Film Festival

    Joi, 8 Septembrie 2011, Categoria: Festival

    100 documentare selectionate pentru a 11-a editie a Astra Film Festival Organizatorii celui mai important eveniment din lumea filmului documentar din Europa Centrala si de Est au incheiat selectia filmelor care vor fi proiectate in cadrul celei de-a 11-a editii a Astra Film Festival, programat intre 25 si 30 octombrie 2011.
    Pentru a putea intelege spectacolul lumii contemporane, dar si felul in care reusesc autorii sa il exprime prin film, pe marile ecrane, la Astra Film Festival vor fi aduse in acest an 100 de documentare din 30 de tari. Din cele peste o mie de filme din 74 de tari inscrise la AFF, au fost selectionate pentru cele patru sectiuni... mai mult
  • Filmul de Piatra - Editia 2.5

    Joi, 25 August 2011, Categoria: Festival

    Filmul de Piatra - Editia 2.5 Ideea festivalul Filmul de Piatra s-a nascut in 2008, atunci cand regizorul pietrean Andrei Dascalescu (autor al documentarului Constantin si Elena, selectionat in peste 40 de festivaluri internationale si difuzat de televiziuni in 13 tari) i-a propus primarului Gheorghe Stefan (alias Pinalty) organizarea unui festival de film la Piatra Neamt.
    Inca de la prima editie, Filmul de Piatra s-a pozitionat clar in peisajul festivalier autohton ca un festival al tinerilor, cu o competitie nationala de scurt-metraj, dar cu juriu si programe internationale. Astfel, organizatorii au ... mai mult
  • Filmul romanesc Loverboy la Festivalul International de Film de la Sarajevo

    Vineri, 15 Iulie 2011, Categoria: Festival

    Filmul romanesc Loverboy la Festivalul International de Film de la Sarajevo Loverboy s-a calificat pentru Festivalul International de Film de la Sarajevo ce va avea loc intre 22 si 30 iulie 2011.
    Cel de-al doilea film al lui Catalin Mitulescu Loverboy a avut premiera mondiala in Un Certain Regard la Cannes, apoi pe cea romaneasca, la TIFF.
    Filmul prezinta povestea lui Luca (,act>George Pistereanu), un tanar de 20 de ani specializat in racolare de fete pentru prostitutie prin metoda "indragostirii”, care sfarseste prin a se indragosti de una dintre victimele sale.
    La acelasi festival de la Saravejo mai participa inca alte doua filme... mai mult
  • SPS Talent Camp Raciu, editia 2011

    Joi, 14 Iulie 2011, Categoria: Festival

    SPS Talent Camp Raciu, editia 2011 SPS Talent Camp Raciu, editia 2011   Daca vesnicia s-a nascut la sat atunci si filmul de scurt metraj trebuie desavarsit la tara!
    Centrul Multimedia TEATRU74 impreuna cu Spune pe Scurt organizeaza in perioada 15-17 iulie 2011 cea de a doua editie a SPS TALENT CAMP, in comuna Raciu, judetul Mures.
    SPS Talent Camp este o alternativa pur culturala adresata romanilor din toate categoriile sociale, intr-o lume in care micii si berea ocupa 80% din timpul liber dedicat distractiei.
    Programul din acest an al SPS Talent Camp cuprinde... mai mult
  • Festivalul filmului japonez 2011

    Joi, 23 Iunie 2011, Categoria: Festival

    Festivalul filmului japonez 2011 La Cinemateca Romana, sala Jean Georgescu, va avea loc incepand cu 24 iunie si pana pe 30 iunie 2011, Festivalul Filmului Japonez 2011.
    Evenimentul este organizat de Ambasada Japoniei, Fundatia Japonia si Cinemateca Romana (Arhiva Nationala de Filme).
    Pe 24 iunie la 18:30 va avea loc Festivitatea de deschidere. In seara aceleiasi zile va fi proiectat filmul Balada de la Narayama/ Narayama-Bushiko, o drama dupa un roman de Shichiro Fukazawa in regia lui Shohei Imamura cu Ken Ogata, Sumiko Sakamoto, Takejo Aki.
    Sambata, 25 iunie de la orele 19:00 veti putea viziona... mai mult
  • Zeul iubirii, castigatorul Oscarului, vine sambata la Bucuresti

    Joi, 16 Iunie 2011, Categoria: Festival

    Zeul iubirii, castigatorul Oscarului, vine sambata la Bucuresti Sambata, 18 iunie, la MNAC, in cadrul editiei a treia a evenimentului Noaptea Lunga a Filmelor Scurte organizat de ShortsUP, va fi proiectat castigatorul la Oscar 2011 pentru scurtmetraj.
    E vorba de Zeul iubirii, o poveste de dragoste contemporana, plina de ironie si umor, filmata alb-negru, “ca in fotografiile de jazz ale anilor ’50” (regizorul Luke Matheny). Cu influente evidente de la Woody Allen si Wes Anderson, filmul spune povestea unui campion la darts, indragostit pana peste urechi. Personajul intelege ca toate rugaciunile i s-au indeplinit atunci cand primeste... mai mult
  • Incepe a doua editie a evenimentului national Zilele Filmului Romanesc

    Vineri, 10 Iunie 2011, Categoria: Festival

    Incepe a doua editie a evenimentului national Zilele Filmului Romanesc In perioada 10 iunie - 10 iulie se va desfasura cea de a doua editie a proiectului national Zilele Filmului Romanesc (ZFR). Astfel, in zilele de vineri, sambata si duminica, vor fi organizate evenimente locale menite sa reapropie publicul de marele ecran, dar si de productii ale regizorilor romani, recunoscute la nivel international. Evenimentul va fi gazduit de sase orase din tara: Botosani, Braila, Baia Mare, Targu Mures, Brasov, Focsani. Proiectiile vor avea loc in sali de cinema, case de cultura sau chiar in aer liber. Accesul publicului va fi liber. Actiunea are la baza... mai mult
  • Noaptea Lunga a Filmelor Scurte 2011 (editia a III-a)

    Joi, 9 Iunie 2011, Categoria: Festival

    Noaptea Lunga a Filmelor Scurte 2011 (editia a III-a) Noaptea Lunga a Filmelor Scurte a ajuns la a 3-a editie. Cu mai multa maturitate si un concept clar definit, evenimentul ShortsUP va aduce la Bucuresti cele mai premiate scurtmetraje ale anului.
    Majoritatea filmelor vor fi proiectate in premiera absoluta in Romania, caci abia au revenit de la marile competitii de film ale lumii. Castigatoarele si nominalizatele la Oscar, Berlin, BAFTA, Venetia sau Clermont-Ferrand se vor alinia la start sambata, 18 iunie, la 20.00, la Muzeul National de Arta, Palatul Parlamentului.
    Rezulta emotii tari in doze mici: in reprize de... mai mult
  
asdasd