Festival

  • Animatii cenzurate si proiectii pentru copii in ziua 2 la Animest

    Vineri, 2 Octombrie 2009, Categoria: Festival

    Animatii cenzurate si proiectii pentru copii in ziua 2 la Animest Ziua a doua de Anim'est, sambata, 3 octombrie 2009, le pregateste iubitorilor de film din Bucuresti proiectii speciale, destinate tuturor categoriiilor de cinefili: Dupa 20 de ani, un grupaj de scurt metraje-soc, cenzurate de regimul comunist si recuperate de Arhiva Nationala de Filme; proiectii speciale de scurt si lung metraj destinate copiilor si patru lung metraje semnate Hayao Miyazaki, cate unul in fiecare locatie a festivalului,  scurt metrajele best of ale animatoarei Luminita Cazacu, reprezinta highlight-urile unei zile pline la cel mai important festival de film de... mai mult
  • KINOdiseea 2009 la final

    Marti, 29 Septembrie 2009, Categoria: Festival

    KINOdiseea 2009 la final Editia inaugurala a primului festival international de film pentru copii din Romania, KINOdiseea, s-a incheiat oficial duminica, 27 septembrie, la Muzeul Taranului Roman. Gala de premiere a fost prezentata de actorul Mihai Razus.
    Distinctiile concursului de povesti KINOdiseea, adresat copiilor si organizat in parteneriat cu postul de radio Itsy Bitsy, au ajuns, prin intermediul lui Daniel Mitulescu, directorul festivalului, si Benjamin Ribout, director artistic, la Ioan Tudor-Frunza (premiul I), Gabriela Ionescu (premiul II) si Mihai Ciobanu (premiul III).
    Castigatorul ... mai mult
  • Movie for Life la Kinofest

    Joi, 10 Septembrie 2009, Categoria: Festival

    Movie for Life la Kinofest Sub deviza "Afla ca esti bine!", AVON Cosmetics Romania si Kinofest, primul festival de film digital din Romania, organizeaza competitia de scurtmetraje AVON Movie for Life. Participantii pot trimite creatiile lor pana duminica, 4 octombrie, accesand adresa AvonMovieForLife.Transfer.ro.
    Primele trei cele mai bune scurtmetraje vor fi recompensate cu premii in valoare totala de 3.000 de euro.
    Cea de-a treia editie a Festivalului International de Film Digital Kinofest, programata sa se desfasoare la sfarsitul lunii octombrie (22 – 24 octombrie), la The Light Cinema, va... mai mult
  • Maine incepe festivalul de Film Istoric Rasnov

    Joi, 3 Septembrie 2009, Categoria: Festival

    Maine incepe festivalul de Film Istoric Rasnov Inca o zi pana veti vedea povesti cu Daci, voievozi si domnitori, inca o zi pana la vizionari de filme romanesti cu premii Cannes in 1965 sau in 2007, inca o zi pana la Festivalul de Film Istoric Rasnov aflat la prima sa editie.
    In acest sfarsit de saptamana, intre 4 si 6 septembrie, Primaria orasului Rasnov invita iubitorii de istorie la prima editie a festivalul de film istoric FFIR,  Nemuritorii. Tema acestei editii se aliniaza, firesc, la marcarea a 20 de ani dela caderea comunismului in Romania si merg pe complementaritatea istoriei foarte vechi (pe vremea Daciei, al... mai mult
  • FestAsia 2009: The Eye - Infinity

    Joi, 25 Iunie 2009, Categoria: Festival

    FestAsia 2009: The Eye - Infinity "The Eye: Infinity" / "Gin Gwai 10" nu este, asa cum ati putea crede, cel de-al zecelea episod al unei serii teribil de lungi, ci abia al treilea (dupa "The Eye" din 2002, si "The Eye 2", din 2004): cifra ne trimite la 10 moduri de a invoca fantomele, unul mai absurd ca altul, pe care niste tineri din Hong Kong le descopera intr-o carte prafuita si cu care se joaca intr-o noapte plicticoasa de vacanta, impreuna cu prietenul si gazda lor din Thailanda.
    Daca nu stiati, fantomele pot fi chemate nu doar cu o tabla Ouija, ci si poftindu-le la masa intr-o intersectie pustie,... mai mult
  • Noaptea Lunga a Filmelor Scurte se muta la TNB

    Marti, 23 Iunie 2009, Categoria: Festival

    Noaptea Lunga a Filmelor Scurte se muta la TNB Noaptea Lunga a Filmelor Scurte, primul eveniment de tip maraton dedicat scurtmetrajelor, organizat de Future Shorts Romania, are loc vineri, 26 iunie, de la orele 21.00.
    Locul de desfasurare programat initial era Teatrul de Vara din Herastrau. Insa conditiile meteo „furtunoase” preconizate astazi pentru saptamana in curs au dus la schimbarea locului evenimentului.
    Maratonul nu-si modifica in niciun fel continutul sau invitatii, insa se va tine la Teatrul National din Bucuresti, Galeriile ArtExpo. De la lasarea serii pana in zorii zilei, in cele 6 sali de la ... mai mult
  • Programul FestAsia 2009

    Joi, 18 Iunie 2009, Categoria: Festival

    Vineri, 19 iunie, incepe la Cinema Scala cea de-a patra editie a Fest'Asia – Festivalul de film asiatic de la Bucuresti – singurul de acest gen din Europa Centrala si de Est.
    Fest'Asia 2009 aduce multe surprize, sectiuni speciale si filme asiatice de succes difuzate in premiera pe ecranele din Bucuresti. Un bar cu produse traditionale asiatice si gift shop-ul festivalului vor anima timp de zece zile foaierul cinematografului Scala, transformat intr-un adevarat showcase de cultura cinematografica si culinara asiatica.
    Programul editiei din acest an este ... mai mult
  • TIFF Brief - Day 4

    Miercuri, 17 Iunie 2009, Categoria: Festival

    TIFF Brief - Day 4 Ultima zi de TIFF vine peste oras cu o caldura sufocant-lipicioasa care lasa strazile pustii si alunga cei cativa pietoni de duminica spre umbra teraselor racorita cu cateva halbe de bere. Dupa un pranz frugal la Euphoria, unde chelneritele se misca ardeleneste, coplesite de alergatura intre cele 3 mese ocupate, ne taram agale catre cinema Victoria unde ne asteapta "Nord", filmul norvegianului Rune Denstad Langlo, castigator ex-aequo al competitiei transilvanene din 2009.
    Nimic mai potrivit ca sa combati canicula decat o comedie dulce-amara ce se petrece intre zapezi: un... mai mult
  • Johnnie To - Portret special la FestAsia 2009

    Miercuri, 17 Iunie 2009, Categoria: Festival

    Johnnie To - Portret special la FestAsia 2009 Una dintre sectiunile speciale din cadrul celei de-a patra editii a Fest'Asia – Festivalul Filmului Asiatic este cea dedicata unui cineast celebru, a carui semnatura regizorala a marcat industria de film asiatic. Johnnie To este cineastul pe care Fest'Asia il celebreaza in acest an in sectiunea Portret.
    Johnnie To Kei-Fung aka Johnnie To este in prezent unul dintre cei mai cunoscuti si apreciati regizori si producatori din Hong Kong, filmografia sa cuprinzand peste 100 de pelicule regizate si produse. Din marea varietate de filme de toate genurile pe care Johnnie To le-a... mai mult
  • TIFF Brief - Day 3

    Luni, 15 Iunie 2009, Categoria: Festival

    TIFF Brief - Day 3 O sambata dimineata ploioasa cu strazi pustii, o cafea bauta pe fuga intr-un fast-food in care eram singura clienta, apoi fuga pe sub picaturile reci spre cinema Victoria unde ma astepta "Australia", documentarul lui Claudiu Mitcu despre echipa nationala de fotbal a persoanelor fara adapost (homeless) - o trupa de baieti din imprejurimile Timisoarei adunati laolalta de Mihai Rosus (coordonatorul si antrenorul echipei) care de prin cladiri parasite, care de prin case de copii, care de la portile puscariei. Nu e un film despre fotbal, cum am crezut o vreme, temandu-ma ca nu sunt "in ... mai mult
  
asdasd