WebSiteStory sparge tiparele productiilor autohtone, promite Dan Chisu

Marti, 4 Mai 2010, Categoria: Interviu

WebSiteStory sparge tiparele productiilor autohtone, promite Dan Chisu In mai putin de doua saptamani, pe marile ecrane din Romania va rula WebSiteStory, un film care va sparge tiparele productiilor autohtone, promite regizorul filmului, Dan Chisu:

Un film pentru public

Prin poveste, filmul se adreseaza tinerilor. Muzica este semnata de Marius Moga. Cadrele nu sunt lungi, plictisitoare, au un montaj dinamic asa cum este si viata. Nu se doreste a fi un film de festival, este mai degraba un film comercial, facut sa aduca publicul in salile de cinema.

Filmul este o poveste moderna despre cautare si nesiguranta, despre dorinta si imposibilitatea de a ajunge la un rezultat, despre atitudini si gesturi care pot da dependenta, despre actiuni regretabile, cu spovedanii inutile pe net.

Este o radiografie a unei lumi in care telefonul mobil devine cronicar iar netul devine mijloc de raspandire a oricarei probleme, fie ea reala, inventata sau doar imaginata.


Povestea din spatele filmului

Pe o perioada de 6 zile actorii principali au fost inchisi intr-o casa, unde s-au cunoscut si au conturat cele mai importante scene din film. Fiecare a primit cate 4 pagini cu noua identitate si cu povestea personajului pana la momentul intamplarii, fiecare avand libertatea de a-si contura singur personajul. Pentru fiecare secventa s-au tras mai mult de 20 de duble, dar niciodata 2 la fel. La locul filmarilor actorii primeau indicatii individuale, astfel incat celalalt nu stia replica partenerului. Actorii nu aveau voie sa opreasca scena si trebuiau sa improvizeze replici pana la capat.

Primul lungmetraj din Romania filmat cu RED Camera

A fost o provocare. La momentul la care noi am luat RED-ul pentru WebSiteStory, in Romania se mai filmasera cu aceasta camera/tehnologie doar cateva reclame. Nu aveam workflow, nu aveam nimic. Practic, a trebuit sa inventam... Nu mai vorbesc de montaj. Cand am terminat de filmat si am descarcat totul in hard, ne-am apucat sa experimentam workflow-uri. Pentru ca nimeni, pe nici un forum, oficial sau nu, nu dadea ceva ca sigur. Totul era in stadiu de experiment. Era o tehnologie noua pe care noi am avut nebunia sa o folosim. Si cand spun “noi”, ma refer si la Ovidiu Gyarmath, directorul de imagine. Filmul a fost si pentru el o provocare – a fost primul sau lung metraj si, asa cum spuneam, a fost nevoit sa descopere, odata cu noi, ceilalti, RED-ul.

Am creat filmul incetul cu incetul – eufemistic vorbind – pas cu pas, atat in faza de filmare cat si in cea de montaj. Cand am terminat si mi-am dat seama ce a iesit, am zis sa mergem pana la capat si sa-i facem si sunet digital. Asa am ajuns la Paris, la unul dintre studiourile autorizate pentru encodare Dolby si WebSiteStory a primit si sunet Dolby Digital.




WebSiteStory va avea premiera in cinematografele din Romania pe data de 14 mai. Filmul dispune de un making of, pe care il puteti vizualiza aici.
  
asdasd