Festival

  • Divanul Degustatorilor de Film si Arta Culinara (a VI-a editie)

    Marti, 18 August 2015, Categoria: Festival

    Divanul Degustatorilor de Film si Arta Culinara (a VI-a editie) Cea de-a sasea editie a Divanului Degustatorilor de Film si Arta Culinara va avea loc in perioada 21 – 30 august si va fi dedicata temei “Drumuri si raspantii”
    Festivalul va incepe cu doua seri de proiectii extraordinare in aer liber in Centrul Vechi al Craiovei, recent renovat, si va continua din 23 august in Portul Cultural Cetate (judetul Dolj) cu proiectii de film si demonstratii culinare.
    Dedicat filmului balcanic, festivalul va urmari in acest an tema “Drumuri si raspantii”, tema altminteri prezenta chiar si in primele epopei din istoria omenirii.... mai mult
  • Festivalul International de film Maramures 2015

    Vineri, 10 Iulie 2015, Categoria: Festival

    Festivalul International de film Maramures 2015 In perioada 16-19 iulie, in Sighetul Marmatiei, va avea loc festivalul international de film MMIFF – Maramures International Film Festival 2015.
    Aflat la prima editie, festivalul va prezenta in deschidere filmul Comoara, semnat de Corneliu Porumboiu si premiat anul acesta la Festivalul de film de la Cannes.
    In afara sectiunilor competitive, rezervate scurtmetrajelor, in cadrul festivalului vor fi prezentate si filme de lungmetraj romanesti si straine.
    Proiectiile vor avea loc in aer liber, in Parcul Central, incepand cu ora 21,15, publicul fiind invitat sa... mai mult
  • Creepy Animation Night - Nopti intense de animatie si muzica la Anim’est Brasov 2015

    Joi, 18 Iunie 2015, Categoria: Festival

    Creepy Animation Night - Nopti intense de animatie si muzica la Anim’est Brasov 2015 In 2015, Anim’est isi prelungeste programul pana tarziu in noapte cu noi evenimente speciale si provocatoare. Cei mai curajosi spectatori brasoveni se vor delecta cu programe intense, care imbina armonios animatia si muzica.
    O noapte intensa si senzatii tari promite Creepy Animation Night. Cele mai stranii si mai infricosatoare animatii vor provoca, amuza si ingrozi spectatorii in noaptea zilei de vineri, 26 iunie, la Centrul Cultural Reduta, incepand cu ora 00:00. Extraterestri, fantome si eviscerari, intamplari morbide pline de umor negru, noaptea bizara a festivalului... mai mult
  • ShortsUP scoate filmele scurte in Parc

    Joi, 28 August 2014, Categoria: Festival

    ShortsUP scoate filmele scurte in Parc Au calatorit la festivaluri, au traversat mari si tari, au fost premiate, dar mai ales iubite si aplaudate de public. Nu mai au nevoie de podium, premii sau covor rosu, ci de un loc unde sa-si exerseze magia, sub cerul liber.
    Pe 30 august, la Teatrul de Vara din Herastrau, e ShortsUP in Parc, un eveniment-retrospectiva ce aduce la un loc cele mai populare filme scurte incluse in selectiile ShortsUP din 2013 - 2014. inainte sa se intoarca in spatii conventionale de proiectie, scurtmetrajele fac o ultima evadare de vacanta intr-un loc de poveste. Hohotele de ras si emotiile... mai mult
  • Romania sub lupa: 20 de ani de documentar la Astra Film Sibiu

    Luni, 7 Octombrie 2013, Categoria: Festival

    Romania sub lupa: 20 de ani de documentar la Astra Film Sibiu Editia aniversara de 20 de ani a Astra Film Festival se anunta a fi una speciala, programul evenimentului contine filme din peste 70 de tari, premiere internationale, programul Astra Film Junior dedicat copiilor si adolescentilor, filme care aduc in prim plan teme actuale controversate si conferinte care aduna profesionistii de cinema din Romania si toata lumea.
    Romania sub lupa
    Dupa 20 de ani in care a promovat documentarul ca gen al cinematografiei in Romania si documentarul romanesc in tara si in strainatate, Astra Film va gazdui la Sibiu o serie de dezbateri si ... mai mult
  • EDUCATIE ALTFEL LA ASTRA FILM FESTIVAL 2013

    Vineri, 27 Septembrie 2013, Categoria: Festival

    EDUCATIE ALTFEL LA ASTRA FILM FESTIVAL 2013 E a treia editie de cand programul oficial ASTRA FILM FESTIVAL (14-20 octombrie 2013) include o sectiune dedicata filmului eco. Desi eticheta „eco” te duce cu gandul la activism, selectia nu se opreste la acest nivel. Filmele propuse abordeaza din unghiuri diverse echilibrul relatiei om-mediu sau, de multe ori, absenta lui. Sunt filme despre subiecte fierbinti precum exploatarea gazelor de sist sau despre povesti ale oamenilor care nu vor sa ramana indiferenti la ceea ce se intampla rau cu mediul. Sunt filme care nu fac neaparat parte din clasica categorie ”verde” sau filme... mai mult
  • O noua editie a festivalului Filmul de Piatra. Principele Nicolae al Romaniei participa ca voluntar

    Miercuri, 28 August 2013, Categoria: Festival

    O noua editie a festivalului Filmul de Piatra. Principele Nicolae al Romaniei participa ca voluntar Cea de-a 6-a editie a festivalului Filmul de Piatra isi propune sa transmita un mesaj puternic: un eveniment cultural de anvergura poate fi organizat in intregime de voluntari, cu sprijinul comunitatii, delimitandu-se de politicile culturale adesea restrictive ale statului.
    Filmul de Piatra, singurul festival de film din Romania organizat in intregime de voluntari, fara sprijin financiar de la stat, are loc in acest weekend intr-o editie duplex: la Piatra Neamt, pe 30 si 31 august, si la Piatra Fantanele (judetul Bistrita-Nasaud), pe 1 septembrie, in cadrul celei mai... mai mult
  • DIVAN FILM FESTIVAL - editia a IV-a

    Vineri, 9 August 2013, Categoria: Festival

    DIVAN FILM FESTIVAL - editia a IV-a Fundatia pentru poezie “Mircea Dinescu”, sustinuta de Viasat Romania (Canalul de filme TV 1000), anunta cea de-a patra editie a Divan Film Festival, dedicata comediei balcanice.
    Asadar, in perioada 26 august – 1 septembrie, la cea de-a patra intalnire de pe malul Dunari, “degustatorii de Film si Arta culinara” vor putea vedea la Cetate filmele unor importanti regizori din Serbia, Grecia, Albania, Bulgaria, Turcia, Croatia, Slovenia, Macedonia si Kosovo, care provoaca risul spectatorilor prin cele mai diferite forme de umor: mostenirea lui Nastratin Hogea si Pacala... mai mult
  • Zece zile de concerte si petreceri la Casa TIFF

    Vineri, 31 Mai 2013, Categoria: Festival

    Zece zile de concerte si petreceri la Casa TIFF Casa TIFF va fi, pentru al doilea an, inima Festivalului International de Film Transilvania (TIFF).
    Intre 31 mai si 9 iunie, Casa TIFF (Str. Universitatii, nr. 6, Cluj-Napoca) va fi locul de intalnire al invitatilor, publicului, echipei si gazda unor proiectii, concerte si petreceri de neuitat.
    Elena Mindru Quintet
    Sambata, 1 iunie, ora 22:00, Casa TIFF – terasa. Intrare: 10 lei
    Elena Mindru – voce; Lucian Nagy – saxofon; Albert Tajti – pian; Michael Acker – contrabas; Gratian Silaghi – tobe
    Originara din Cluj-Napoca, Elena Mindru a... mai mult
  • Caravana Astra Film sarbatoreste Ziua Copilului la Cornatel

    Vineri, 31 Mai 2013, Categoria: Festival

    Caravana Astra Film sarbatoreste Ziua Copilului la Cornatel Caravana Astra Film sarbatoreste alaturi de cei mici sambata de 1 Iunie, Ziua Internationala a Copilului si le ofera filme documentare speciale, marca Astra Film Junior, cat este ziua de lunga. Vor fi proiectate episoade din Diminetiile lumii si Esperanto, copiii apei la Ferma Scoala din Cornatel, pentru toti copiii si tinerii de pe Valea Hartibaciului, acolo unde se muta intre 1 si 2 iunie manifestatiile programului Zilele Culturale ale judetului Sibiu.
    Proiectiile sunt impartite in doua reprize bine dozate, o data cu incepere de la ora 10, iar mai apoi, de la ora 16. De... mai mult
  
asdasd