Caravana Astra Film sarbatoreste Ziua Copilului la Cornatel

Vineri, 31 Mai 2013, Categoria: Festival

Caravana Astra Film sarbatoreste Ziua Copilului la Cornatel Caravana Astra Film sarbatoreste alaturi de cei mici sambata de 1 Iunie, Ziua Internationala a Copilului si le ofera filme documentare speciale, marca Astra Film Junior, cat este ziua de lunga. Vor fi proiectate episoade din Diminetiile lumii si Esperanto, copiii apei la Ferma Scoala din Cornatel, pentru toti copiii si tinerii de pe Valea Hartibaciului, acolo unde se muta intre 1 si 2 iunie manifestatiile programului Zilele Culturale ale judetului Sibiu.

Proiectiile sunt impartite in doua reprize bine dozate, o data cu incepere de la ora 10, iar mai apoi, de la ora 16. De dimineata vor fi proiectate episoadele Australia si Cambogia din seria Diminetiile lumii, un documentar care urmareste copiii din intreaga lume, din momentul trezirii si pana la sosirea lor la scoala. Documentarul este o nemaipomenita lectie despre diversitate si reguli de viata, iar momentele surprinse, aparent nesemnificative, sunt revelatoare pentru diferentele noastre culturale. Cei mici vor invata o multitudine de lucruri noi si interesante. Din mini-seria Esperanto, copiii apei va fi prezentat episodul Clyd si coralii – Guadelupa, in care Clyd, un copil de doar 10 ani, cauta solutii pentru stoparea disparitiei coraliilor amenintati de deversarile reziduale din ocean.

In a doua parte a zilei, cu incepere de la ora 16, vor fi lansate noi provocari pentru cei mici, pornind intr-o noua aventura magica in jurul lumii. Proiectiile surpriza Astra Film Junior continua cu alte doua episoade din seria Diminetiile lumii: Mexic si Finlanda, urmate de episodul Artur si algele verzi – Bretania din mini-documentarul Esperanto, copiii apei. Artur este preocupat de inmultirea algelor verzi si consecintele devastatoare ale fenomenului asupra ecosistemului si operatorilor turistici locali. Mesajul filmului este unul simplu, dar de impact: fiecare copil poate fi un Esperanto, un erou care salveaza Terra, planeta albastra.

Editia de primavara a Zilelor Culturale ale judetului Sibiu programata intre 11 mai si 9 iunie 2013 in locatii precum Loamnes, Avrig, Gura Raului, Altana, Seica Mica si Blajel reuneste o serie de evenimente care pun traditia la loc cinste. Astfel, programul cuprinde concerte, lansari de carte, expozitii, ateliere de creatie, circuite turistice, spectacole de dans traditional sau proiectii de film documentar. Intreg programul este conceput pentru mentinerea si raspandirea valorilor locale, iar evenimentele vor avea loc fie in aer liber, fie in camine culturale, intrarea fiind gratuita. Proiectul Zilele Culturale ale judetului Sibiu este organizat de Consiliul Judetean Sibiu.