Diverse

  • Marele actor roman Ion Besoiu a murit la varsta de 85 ani

    Miercuri, 18 Ianuarie 2017, Categoria: Diverse

    Marele actor roman Ion Besoiu a murit la varsta de 85 ani Lasand in urma o cariera impresionanta, maestrul Besoiu a devenit cunoscut marelui public in urma rolului din serialul “Toate panzele sus” in care a jucat alaturi de Ilarion Ciobanu si Jean Constantin.
    Indragitul actor s-a stins din viata la Spitalul Fundeni din Bucuresti la varsta de 85 de ani.
    Pentru iubitorii de teatru, Ion Besoiu va ramane Closca, din "Procesul lui Horia" (1967), Serebreakov, din "Unchiul Vanea" (1983), Polonius, din "Hamlet" (1985), Oronte, din "Mizantropul" (1989), Corifeu, din "Antigona" (1993), Ferapont, din "Trei surori" (1995), Senecus,... mai mult
  • Proiectii de filme gratuite in parcul Crangasi

    Vineri, 21 August 2015, Categoria: Diverse

    Proiectii de filme gratuite in parcul Crangasi In perioada 24 - 30 august, Parcul Crangasi va fi gazda unor proiectii de filme interesante la care intrarea va fi gratuita.
    In fiecare seara, de luni, 24 august, si pana duminica, 30 august, Parcul Crangasi invita iubitorii de film la proiectii gratuite. Filmele care vor fi difuzate sunt „Familia Belier”, „Suflet Salbatic”, „Gardienii Galaxiei”, „Povesti trasnite”, „Gunoi”, „Joc periculos”, „Marea Neagra”.
    Program
    Luni, 24 august, ora 21:30
    Familia Belier, o comedie in regia lui Eric lartigau, cu Karin Viard, François Damiens,... mai mult
  • Robin Williams a fost inmormantat la San Francisco

    Marti, 19 August 2014, Categoria: Diverse

    Robin Williams a fost inmormantat la San Francisco Slujba funerara si de comemorare a vietii celebrului actor american Robin Williams a avut loc la Glode Memorial Church si s-a derulat fara incidente, in ciuda faptului ca membrii Bisericii Baptiste Westboro (Westboro Baptist Church) amenintasera ca vor organiza un protest in fata acestei biserici, intrucat Robin Williams era un cunoscut sustinator al drepturilor persoanelor gay si interpretase rolul unui homosexual in filmul Cabaret in familie The Birdcage.
    Actorul s-a sinucis spanzurandu-se cu o curea in locuinta sa din California. Robin Williams avea 63 de ani. ... mai mult
  • Regizorul Geo Saizescu a incetat din viata

    Marti, 24 Septembrie 2013, Categoria: Diverse

    Regizorul Geo Saizescu a incetat din viata In varsta de 81 de ani, regizorul Geo Saizescu s-a stins din viata.
    Marele regizor, scenarist si actor roman, Geo Saizescu a fost un cineast ce si-a consacrat aproape intreaga sa cariera comediei. Printre cele mai celebre comedii regizate de Geo Saizescu amintim "Pacala" (1974), "Un suras in plina vara" (1963), "Asta seara dansam in familie" (1972) si "Secretul lui Bachus" (1984).
    Cele mai recente pelicule ale sale sunt "Iubire elena" (2010) si "A doua sansa" (2011). Filmul "Iubire Elena", o coproductie Grecia/ Romania/ Italia avand la baza piesa omonima scrisa de... mai mult
  • Filmul documentar: instrument de cunoastere si schimbare pentru tinerii romani

    Miercuri, 27 Martie 2013, Categoria: Diverse

    Filmul documentar: instrument de cunoastere si schimbare pentru tinerii romani 220 de elevi din liceele din Bucuresti si din tara au participat la primul studiu care cerceteaza impactul educatiei prin film documentar in viata tinerilor. Studiul a fost realizat de shortCUT Research pentru proiectul educational Cluburile de Film MANIFESTO.
    Filmele documentare vizionate si dezbatute in mediul scolar deschid perspectivele liceenilor, contribuie la modificarea atitudinii si comportamentelor lor cu privire la problemele globale, cresc dorinta de exprimare si implicare civica. Acestea sunt cateva din concluziile studiului realizat de shortCUT Research in ... mai mult
  • Proiectia filmului ROCKER de Marian Crisan, vineri 29 martie la Astra Film

    Luni, 25 Martie 2013, Categoria: Diverse

    Proiectia filmului ROCKER de Marian Crisan, vineri 29 martie la Astra Film In aceasta vineri la ASTRA FILM veti putea vedea lungmetrajul ROCKER, cel mai recent film al regizorului Marian Crisan.
    Marian Crisan a cistigat premiul Palme d’Or in 2008 pentru scurtmetrajul Megatron, iar lungmetrajul de debut Morgen (2010) a fost premiat in importante festivaluri de film precum Locarno IFF, Tessaloniki IFF, Reykjavik IFF).
    De peste doua decenii, ASTRA FILM promoveaza filmul romanesc prin intermediul Festivalului international de cinema documentar, al Cinematecii si Caravanei ASTRA FILM si al unor programe speciale, care au fost prezentate cu ... mai mult
  • Campionul transmisiilor live, Cristian Topescu, sustine filmul Pozitia copilului la Berlinala

    Joi, 7 Februarie 2013, Categoria: Diverse

    Campionul transmisiilor live, Cristian Topescu,  sustine filmul Pozitia copilului la Berlinala Indragitul comentator sportiv Cristian Topescu, vocea inconfundabila care a relatat cele mai importante evenimente din sportul romanesc si mondial, se alatura campaniei „Sustine Romania la Berlinala!”.
    Joi, 7 februarie, Festivalul International de Film de la Berlin isi intinde covorul rosu, urmand ca pe 11 februarie echipa filmului Pozitia copilului, in regia lui Calin Peter Netzer, sa ia parte la proiectia de gala la Berlinale Palast. in prag de festival si cu cateva zile inainte de premiera mondiala, Cristian Topescu ii ureaza succes filmului in competitia pentru Ursul... mai mult
  • Best Of ShortsUP in Vama Veche

    Vineri, 24 August 2012, Categoria: Diverse

    Best Of ShortsUP in Vama Veche Un an intreg te-au insotit la evenimente urbane, te-au ghidat in experimente artistice interactive, ti-au dat de gandit, te-au facut sa razi sau sa plangi.
    Filmele scurte intra in vacanta pana in octombrie, dar nu inainte de o scurta vizita in Vama Veche.
    Duminica, 26 august, cele mai populare scurtmetraje la ShortsUP 2011 si 2012 ruleaza in Vama Veche, incepand de la ora 21:00. Proiectia are loc pe plaja de la Expirat, in sunetul valurilor si al vocilor eroilor tai preferati.
    Pregateste-ti  kitul de evadare si nu-ti epuiza resursele de uimire in fata marii: la... mai mult
  • Amfiteatre si inchisori

    Miercuri, 23 Mai 2012, Categoria: Diverse

    Amfiteatre si inchisori Cinemateca ASTRA FILM 2012 deschide un nou drum catre cunoasterea lumii si a oamenilor de pe intreg globul, prin prezentarea celor mai interesante filme documentare din ultimele doua decenii, filme de non-fictiune care au castigat premii la festivaluri internationale celebre, filme selectionate si premiate la ASTRA FILM - festivalul care a cucerit aprecierea si admiratia iubitorilor de cinema din toata lumea.
    Filmele din program sunt selectionate din arhiva ASTRA FILM, care cuprinde peste 4000 de titluri.
    Amfiteatre si inchisori, filmul care va fi difuzat joi ... mai mult
  • The Temptress, un proiect inedit de animatie si documentar

    Marti, 15 Mai 2012, Categoria: Diverse

    The Temptress, un proiect inedit de animatie si documentar Studioul de animatie, efecte vizuale si postproductie DSG, cel care a realizat animatia filmului Crulic – Drumul spre dincolo, de Anca Damian, termina in curand lucrul la The Temptress, un proiect inedit in Romania, o combinatie originala de documentar, fictiune si animatie. Regia ii apartine cineastului irlandez David Kinsella, iar animatia a fost creata de Dan Panaitescu.
    The Temptress (titlu de lucru Child of Two Lands) este un mediumetraj de circa 30-35 de minute care aduce in discutie problema inadaptarii a doua imigrante de culoare, mama si fiica, provenite din Sudan... mai mult
  
asdasd