Campionul transmisiilor live, Cristian Topescu, sustine filmul Pozitia copilului la Berlinala

Joi, 7 Februarie 2013, Categoria: Diverse

Campionul transmisiilor live, Cristian Topescu,  sustine filmul Pozitia copilului la Berlinala Indragitul comentator sportiv Cristian Topescu, vocea inconfundabila care a relatat cele mai importante evenimente din sportul romanesc si mondial, se alatura campaniei „Sustine Romania la Berlinala!”.

Joi, 7 februarie, Festivalul International de Film de la Berlin isi intinde covorul rosu, urmand ca pe 11 februarie echipa filmului Pozitia copilului, in regia lui Calin Peter Netzer, sa ia parte la proiectia de gala la Berlinale Palast. in prag de festival si cu cateva zile inainte de premiera mondiala, Cristian Topescu ii ureaza succes filmului in competitia pentru Ursul de Aur. 19 titluri concureaza pentru trofeele celei de-a 63-a editii a festivalului, Pozitia copilului fiind singura productie romaneasca.

Cristian Topescu este prezentator sportiv de aproape 40 de ani, a comentat 13 editii ale Jocurilor Olimpice si a fost martorul momentului de neuitat in care Nadia Comaneci obtinea prima nota de zece din istoria gimnasticii mondiale, in 1976, la Montreal. El se alatura campaniei Sustine Romania la Berlinala! impreuna cu multiplul campion la canoe Ivan Patzaichin, campioana olimpica la scrima Laura Badea si campionul la tir Alin Moldoveanu.

In urmatoarele zile, alte personalitati din sport si din media se vor implica in campania „Sustine Romania la Berlinala!”, menita sa aduca publicul mai aproape de filmul romanesc, cel care, de ani buni, face cunoscuta Romania peste hotare. Filmele provoaca emotie, asteptare, bucurie sau tristete, la fel ca orice competitie sportiva, iar cinematografia si sportul au adus cele mai multe premii Romaniei, in ultimii ani. si, asa cum sportivii au nevoie de incurajarile celor de acasa, in marile competitii, si filmul romanesc are nevoie de spectatorii sai, in sala de cinema si in afara ei.

Pozitia copilului este cel de-al treilea lungmetraj al lui Calin Peter Netzer dupa multi-premiatele „Maria” (2003) si „Medalia de onoare” (2010). Filmul vorbeste cu dramatism, cu emotie, dar si cu umor despre traumele sufocarii copiilor prin dragoste si despre amprentele pe care le lasa parintii asupra personalitatii acestora. Pelicula este, totodata, o radiografie a high-class-ului romanesc contemporan si vorbeste despre trafic de influenta si coruptie la nivel mic in institutiile de baza ale societatii si extensiile acestora asupra intregului sistem socio-economic din Romania de azi. Scenariul este semnat de Razvan Radulescu si Calin Peter Netzer.

Luminita Gheorghiu si Bogdan Dumitrache au rolurile principale, de mama si fiu. Li se alatura, intr-o distributie selecta, nume ca Natasa Raab, Florin Zamfirescu, Ilinca Goia, Adrian Titieni, Cerasela Iosifescu, Mimi Branescu si Vlad Ivanov.

Pozitia copilului este o productie Parada Film in co-productie cu Hai Hui Entertainment, realizata cu sprijinul Centrului National al Cinematografiei, al Programului MEDIA al Uniunii Europene, Odyssey Communication, BV McCann Erikson, Real Top Media, Etno Media, Teleclub, Soti Cable Neptun, ThomasVille, Roma 62, cu participarea HBO Romania. 

Participarea delegatiei filmului la Festivalul de la Berlin este sustinuta de Uniunea Cineastilor din Romania (UCIN) si Institutul Cultural Roman (ICR) din Bucuresti. Unele tinute de pe covorul rosu vor fi asigurate de Trends by Adina Buzatu.
  
asdasd