Interviu

  • Michael Haneke: ideologii, fascism si falsa inocenta

    Luni, 10 Mai 2010, Categoria: Interviu

    Michael Haneke: ideologii, fascism si falsa inocenta "Das Weisse Band": Un sat in Germania de Nord protestanta. Anii 1913-1914, pragul Primului Razboi Mondial. Povestea copiilor si adolescentilor unui cor condus de invatatorul satului si familiile lor: baronul, preotul, doctorul, casnica, fermierii. Accidente stranii au loc si treptat iau forma unui ritual de pedepsire. Cine este in spatele acestora?
    Aflam mai multe de la Michael Haneke, scenaristul si regizorul peliculei:
    Ce v-a inspirat sa focalizati povestea dumneavoastra pe un sat din Germania de Nord chiar inainte de Primul Razboi Mondial?
    De ce oamenii... mai mult
  • WebSiteStory sparge tiparele productiilor autohtone, promite Dan Chisu

    Marti, 4 Mai 2010, Categoria: Interviu

    WebSiteStory sparge tiparele productiilor autohtone, promite Dan Chisu In mai putin de doua saptamani, pe marile ecrane din Romania va rula WebSiteStory, un film care va sparge tiparele productiilor autohtone, promite regizorul filmului, Dan Chisu:
    Un film pentru public
    Prin poveste, filmul se adreseaza tinerilor. Muzica este semnata de Marius Moga. Cadrele nu sunt lungi, plictisitoare, au un montaj dinamic asa cum este si viata. Nu se doreste a fi un film de festival, este mai degraba un film comercial, facut sa aduca publicul in salile de cinema.
    Filmul este o poveste moderna despre cautare si nesiguranta, despre dorinta si ... mai mult
  • Park Chan-Wook: Sete de sange

    Miercuri, 28 Aprilie 2010, Categoria: Interviu

    Park Chan-Wook: Sete de sange Prezentat in cadrul festivalului B-EST IFF 2010, ultimul film al lui Park Chan-wook are premiera oficiala pe ecranele noastre vineri, 30 aprilie. Primul film coreean care a obtinut finantarea unui mare studio de le Hollywood, Universal, "Thirst" este povestea unui preot devenit vampir care se implica intr-o relatie amoroasa periculoasa ce are loc in circumstante bulversante.
    Regizorul ne povesteste cate ceva despre setea de sange, vampiri si conflicte de identitate:
    A durat mult productia filmului Thirst...
    Desi spun ca a durat 10 ani sa produc acest film, nu am... mai mult
  • Lars von Trier si Antichrist-ul sau

    Vineri, 26 Martie 2010, Categoria: Interviu

    Lars von Trier si Antichrist-ul sau Pelicula Antichrist, in regia lui Lars von Trier, se lanseaza azi pe marile ecrane. Filmul va rula in Bucuresti, la Hollywood Multiplex si Cinema City - AFI Palace. Va prezentam mai jos un interviu cu regizorul, realizat de Knud Romer si publicat de Institututul danez de film in mai 2009.
    Knud Romer: Von Trier, creatorul imaginilor apocaliptice, s-a intors.
    Lars von Trier: Pentru mine filmele sunt doar imagini – chiar daca sunt linii trase cu creta pe podea. Dar ma simteam trist, deprimat si ma indoiam ca voi mai reusi vreodata sa fac vreun film. Dar m-am intors la... mai mult
  • De vorba cu castigatorul Cesar-urilor

    Miercuri, 3 Martie 2010, Categoria: Interviu

    De vorba cu castigatorul Cesar-urilor - Interviu cu Jacques Audiard -   La conferinta de presa de la Cannes ati vorbit putin despre ironia titlului "Un profet"
    Deoarece aceasta dimensiune este reala, aparent nu este evidenta. Filmul s-ar putea numi "Little Big Man", de exemplu. Titlul are rolul de injonctiune, obligand pe cineva sa inteleaga ceva ce nu este neaparat dezvoltat in film, adica, faptul ca avem de-a face cu un mic profet, un nou prototip de baiat.
    Initial, am vrut sa gasesc un echivalent francez pentru "You Gotta Serve Somebody", un cantec de-al lui Bob Dylan... mai mult
  • Michael Moore si capitalismul: o poveste de dragoste

    Joi, 7 Ianuarie 2010, Categoria: Interviu

    Michael Moore si capitalismul: o poveste de dragoste 1. Ce v-a determinat sa faceti acest film? De ce acum?
    In America, oamenii au tendinta de a astepta sa se linisteasca lucrurile inainte sa discute in mod deschis anumite subiecte. Chiar daca oamenii simt ca s-a intamplat ceva groaznic, ei se lasa in voia lucrurilor. Se adapteaza si accepta mediocritatea. Simt ca daca tin ciocul mic si isi vad de treaba, o sa fie ok pana la urma. Dar cineva trebuie sa vorbeasca.
    Scopul meu este sa pun intrebari pe care le am de ceva timp si pe care si societatea noastra trebuie sa le puna. Nu este treaba artistului sau a muzicianului sau... mai mult
  • Concertul lui Radu Mihaileanu

    Marti, 10 Noiembrie 2009, Categoria: Interviu

    Concertul lui Radu Mihaileanu Din 20 noiembrie vine si pe ecranele noastre "Concertul", ultimul film al lui Radu Mihaileanu. Va oferim in cele ce urmeaza un interviu in care regizorul povesteste despre comunism si impostura, armonie si multi-culturalism, muzica clasica si experientele filmarilor din Piata Rosie:
    Cum a luat nastere acest proiect?
    Am fost mai intai abordat de un producator care mi-a propus un sinopsis scris de doi tineri autori: are ca subiect o orchestra falsa de la Bolshoi care a debarcat la Paris. Mi-a placut mult ideea principala, mai putin restul. Atunci i-am cerut acelui... mai mult
  • Amintiri din epoca de aur 2 - making of

    Luni, 19 Octombrie 2009, Categoria: Interviu

    Amintiri din epoca de aur 2 - making of Regizorul Cristian Mungiu povesteste despre culisele realizarii filmului:
    "Ca sa facem "Amintiri din Epoca de Aur" 1 si 2 a durat mai bine de trei ani. Iar dupa fiecare film ramai cu o gramada de amintiri, cele mai multe placute:
    Prima poveste:
    Camionul cu gaini a fost o adevarata provocare pentru echipa filmului "Amintiri din Epoca de Aur 2 - Dragoste in timpul liber". "Legenda soferului de gaini" pleaca de la legenda urbana a unui sofer la "Avicola" care transporta gaini vii de la Baia Mare la Constanta, avand consemnul ca, orice s-ar intampla, sa ajunga pana... mai mult
  • De vorba cu Adrian Sitaru

    Marti, 3 Februarie 2009, Categoria: Interviu

    De vorba cu Adrian Sitaru Din 13 februarie, Transilvania Film va aduce pe ecranele romanesti ultimul film al lui Adrian Sitaru, "Pescuit sportiv".
    Va oferim mai jos un interviu cu tanarul regizor:
    Initial, cinematografia nu era alegerea dumneavoastra in ceea ce priveste profesia. Ce s-a intamplat de v-ati schimbat opinia?
    Desi la inceput am urmat cursurile facultatii de informatica, muzica era unul dintre interesele mele de la varsta de 20 de ani si am crezut intotdeauna ca urma sa fie viitorul meu. Chiar cantam in diverse trupe. La Timisoara, in timp ce studiam informatica, am descoperit ... mai mult
  • In clasa cu Laurent Cantet

    Marti, 9 Decembrie 2008, Categoria: Interviu

    In clasa cu Laurent Cantet De vineri veti putea vedea pe ecranele romanesti "Entre les murs / In clasa", filmul premiat cu Palme d'Or al lui Laurent Cantet. Daca nu ati apucat sa-l vedeti aseara in cadrul Festivalului Filmului Francez nu il ratati - isi merita pe deplin premiul de la Cannes. Va oferim mai jos prima parte a unui interviu realizat de Philippe Mangeot cu regizorul si cu Francois Begaudeau - autorul cartii ce a stat la baza filmului si interpretul rolului principal.
    LA INCEPUT
    Laurent Cantet
    Inainte sa incepem filmul Spre sud, ma gandeam sa fac un film despre viata unui... mai mult
  
asdasd