Diverse

  • The fourth dimension

    Joi, 26 Aprilie 2012, Categoria: Diverse

    The fourth dimension VICE si Grolsch Film Works au lansat filmul The Fourth Dimension la Festivalul de film de la San Francisco.
    Daca va plac filmele tripante, bestiale, filosofice sau pur si simplu amuzant de dubioase o sa va placa si asta. Filmul face parte dintr-o campanie Grolsch de a promova filmele independente de calitate si tinerii regizori care le realizeaza.
    Ideea ca exista o patra dimensiune a creat controverse intre savanti si filosofi inca din cele mai vechi timpuri. Se stie ca orice incercare de a aborda tema asta e ca si cum ai incerca sa rezolvi un cub rubik in timp ce... mai mult
  • Road movies si campioni la breakdance vineri seara

    Vineri, 6 Aprilie 2012, Categoria: Diverse

    Road movies si campioni la breakdance vineri seara O noapte la Opera cu Filme scurte si dans. Asa se rezuma evenimentul ShortsUP in miscare de vineri, 6 aprilie, ora 22.00. Scurtmetrajele prind viata si ritm pe cea mai spectaculoasa scena, cea a Operei Nationale din Bucuresti.
    Doi campioni mondiali la breakdance, Roxrite si Ronnie, vor arata ce pot  pe muzica live a lui Electric Brother si Alexandru Anastasiu. in plus, o trupa de jazz va sustine atmosfera si ritmul evenimentului.
    Filmele sunt road movies recente si premiate, populate cu eroi care pornesc la drum si trec prin aventuri - comice sau dramatice. “Drumul... mai mult
  • Film si psihanaliza. The Tree of Life, analizat de critici si psihologi

    Vineri, 14 Octombrie 2011, Categoria: Diverse

    Film si psihanaliza. The Tree of Life,  analizat de critici si psihologi Pe modelul dezbaterilor din Festivalul European de Film si Psihanaliza, organizat o data la doi ani la Londra si prezidat de regizorul Bernardo Bertolucci, Les Films de Cannes à Bucarest (14 – 20 octombrie) invita spectatorii la un eveniment inedit pentru Romania: sambata, 15 octombrie, de la 15.00, la Cinema Studio, filmul The Tree of Life al lui Terrence Malick va fi „examinat” de critici si psihanalisti. Dezbaterea va avea loc dupa proiectia peliculei, programata la ora 13.00.
    Ce ne spune un film despre autorul lui, mai precis The Tree of Life despre Terrence ... mai mult
  • Lars von Trier si declaratiile lui socante

    Miercuri, 18 Mai 2011, Categoria: Diverse

    Lars von Trier si declaratiile lui socante Bine cunoscut pentru declaratiile sale surprinzatoare pe care, daca ar fi sa le luam in serios, ar fi de-a dreptul socante si scandaloase, celebrul regizor Lars von Trier si-a facut “numarul” si cu ocazia Festivalului de la Cannes din 2011.
    Astfel, cu ocazia conferintei de presa pentru lansarea ultimului sau film Melancholia, von Trier a declarat “mi-am dat seama ca sunt nazist. Familia mea e de origine germana. Ce pot sa mai zic? Il inteleg pe Hitler… si chiar simpatizez putin cu el”.
    Cu ocazia Festivalului de Film de la Cannes in 2009, Lars von Trier a spus... mai mult
  • Cei mai tineri cineasti sibieni, selectati in competitia "E mic piperul, dar e tare" de la Budapesta

    Luni, 21 Martie 2011, Categoria: Diverse

    Cei mai tineri cineasti sibieni, selectati in competitia "E mic piperul, dar e tare" de la Budapesta Filmul de animatie O poveste de acasa participa in competitia festivalului de film Gyerekszem (Ochiul copilului - www.gyerekszemfilmfesztival.hu), desfasurat la Budapesta, in perioada 18-20 martie 2011. Filmul a fost selectat in sectiunea E mic piperul, dar e tare dedicata productiilor facute de copiii cu varsta cuprinsa intre 6-12 ani, si va fi proiectat la cinematograful national Urania, sambata 19 martie. “O poveste de acasa” concureaza alaturi de filme din Rusia, Ucraina, Spania, Finlanda, Korea, Croatia, Slovacia, Belgia si Grecia.
    “O poveste de acasa” a fost... mai mult
  • Oceanul mare, vineri seara la Institutul Cultural Roman

    Luni, 21 Februarie 2011, Categoria: Diverse

    Oceanul mare, vineri seara la Institutul Cultural Roman Vineri, 25 februarie 2011, de la ora 18.00, in cadrul programului Seara de film, la Institutul Cultural Roman (Aleea Alexandru 38, Bucuresti) va fi proiectat documentarul Oceanul mare (2009), in regia Katharinei Copony. Va lua cuvantul producatoarea Ada Solomon.
    Katharina Copony s-a nascut in 1972 la Graz si a studiat la Viena. Documentarul Il Palazzo, realizat in 2006, a fost recompensat cu premiul Arte pentru cel mai bun documentar german in 2006.
    Documentarul Oceanul mare (coproductie Germania – Romania – Austria) a obtinut Premiul pentru film documentar in... mai mult
  • Jean-Claude van Damme dezminte stirea ca ar fi suferit de atac de cord

    Joi, 21 Octombrie 2010, Categoria: Diverse

    Jean-Claude van Damme dezminte stirea ca ar fi suferit de atac de cord Conform unui anunt postat de actor pe pagina sa de Facebook, acesta dezminte stirea conform careia a fost victima unui atac de cord in timpul filmarilor la ultimul sau film Weapon.
    Cea mai mare parte a filmarilor la Weapon au fost realizate in Romania, insa presupusul atac de cord al lui Jean-Claud Van-Dammea avut loc in New Orleans unde se afla impreuna cu echipa sa de filmare.
    Filmul Weapon este un thriller a carui actiune il surprinde pe Jean-Claude Van Damme, in rolul unui asasin platit in lupta cu un cartel al drogurilor, aliindu-se in lupta cu cel mai de temut... mai mult
  • Caravana TIFF ajunge la Timisoara

    Luni, 9 August 2010, Categoria: Diverse

    Caravana TIFF ajunge la Timisoara Caravana TIFF a ajuns la jumatatea traseului. Dupa Iasi, Piatra Neamt, Focsani, Bacau, Brasov, Operation Kino va stationa in intervalul 13-15 august la Timisoara.
    Cinema Studio este locatia care va gazdui proiectii ale unor filme de top, precum Caravana Cinematografica (cel mai recent lungmetraj al regizorului Titus Muntean, cu selectii la festivaluri de film importante precum Pusan – Coreea de Sud, 2009, Thessaloniki – Grecia, 2009, Tallin – Estonia, 2009, Sofia – Bulgaria, 2010 etc), Lumea e mare iar salvarea se ascunde dupa colt / The World is Big and Salvation... mai mult
  • Inception - cateva indicii

    Joi, 29 Iulie 2010, Categoria: Diverse

    Inception - cateva indicii Ideea realizarii acestui film il pasioneaza pe Christopher Nolan de aproape zece ani. "Dintotdeauna am fost fascinat de vise si de relatia lor cu starea de veghe. Mi s-a parut foarte interesant si paradoxal faptul ca tot ceea ce se intampla in vis - indiferent ca ne inspira teama sau, dimpotriva, bucurie - este productia mintii omenesti, iar ceea ce se spune despre potentialul ilimitat al imaginatiei este extraordinar. De aceea, am inceput sa ma gandesc cum as putea folosi toate acestea intr-un film de actiune de mare amploare, dar care sa aiba si o dimensiune umana."
    ... mai mult
  • Salt. Evelyn Salt.

    Luni, 26 Iulie 2010, Categoria: Diverse

    Salt. Evelyn Salt. Thriller-ul de spionaj Salt, cu Angelina Jolie in rolul principal, a inceput de la un comentariu facut de Jolie cu cativa ani in urma. "Eram la o intalnire cu Amy Pascal (co-presedinta Sony Pictures) acum cativa ani si in timpul conversatiei noastre a mentionat ca studiourile ei se pregateau pentru un nou film cu James Bond," rememoreaza Jolie. "Eu am spus in gluma, ‘Eu vreau sa fiu Bond!’ Asta a devenit gluma noastra secreta, dar mai tarziu, ea a descoperit scenariul pentru filmul actual."
    Scenaristul Kurt Wimmer concepuse rolul lui Salt ca pe un rol masculin. Scenariul... mai mult
  
asdasd