Amfiteatre si inchisori

Miercuri, 23 Mai 2012, Categoria: Diverse

Amfiteatre si inchisori Cinemateca ASTRA FILM 2012 deschide un nou drum catre cunoasterea lumii si a oamenilor de pe intreg globul, prin prezentarea celor mai interesante filme documentare din ultimele doua decenii, filme de non-fictiune care au castigat premii la festivaluri internationale celebre, filme selectionate si premiate la ASTRA FILM - festivalul care a cucerit aprecierea si admiratia iubitorilor de cinema din toata lumea.

Filmele din program sunt selectionate din arhiva ASTRA FILM, care cuprinde peste 4000 de titluri.

Amfiteatre si inchisori, filmul care va fi difuzat joi 24.05.2012 a fost prezentat la AFF 2011 in programul Made in Romania.

Nicolae Margineanu a studiat la cele mai importante universitati din Europa si din Statele Unite. A publicat douasprezece carti de psihologie si este recunoscut ca unul dintre cele mai importante nume ale psihologiei romanesti. in 1948, Nicolae Margineanu era unul dintre prizonierii puscariilor comuniste, condamnat, in urma unui simulacru de proces, la 25 de ani de munca grea. Au urmat ani de suferinte extreme, umilinte si incercari repetate de a-i fi anihilata personalitatea, ani in care psihologul Nicolae Margineanu a observat din punctul de vedere al omului de stiinta experienta ingrozitoare prin care trecea detinutul Nicolae Margineanu. Eliberat dupa 16 ani de detentie, avea sa declare ca: „...singura aparare pe care o avem la indemana in fata maltratarii si a nedreptatii e convingerea ferma ca Dreptatea si Credinta vor triumfa pana la urma."
  
asdasd