Europa de Vest nu-i acasa - Mama Illegal la Cinemateca Astra Film

Miercuri, 19 Februarie 2014, Categoria: Noutati

Europa de Vest nu-i acasa - Mama Illegal la Cinemateca Astra Film Cinemateca Astra Film prezinta joi, 20 februarie 2014, de la ora 19, filmul Mama Illegal, in regia austriacului Eduard Moschitz, un documentar care urmareste pe o perioada de 7 ani parcursul a trei familii din Republica Moldova dupa ce mamele au decis sa emigreze ilegal in Austria si Italia.

Care este pretul pe care il platesc cele trei femei pentru indrazneala de a visa la o viata mai buna pentru copiii lor? Filmul lui Moschitz este construit sub forma unui semnal de alarma care atrage atentia asupra unor probleme reale cu care se confrunta mii de familii din Moldova si nu numai: absenta unui sau a ambilor parinti plecati in strainatate pentru a asigura un viitor mai bun familiei. Mama Illegal ofera o perspectiva autentica asupra saraciei, separarii si singuratatii si stereotipurile care domina opinia publica si care inevitabil se rasfrang dureros asupra „strainilor” aflati la mila „stapanilor”, dar si asupra celor ramasi singuri acasa. Privita din orice unghi drama acestor familii este reala si cineva, de o parte sau alta, sufera, indiferent cine: mama ori copilul.

Proiectia are loc la Astra Film Cinema, in Piata Mica, nr 11. Biletele se pun in vanzare cu 30 de minute inaintea inceperii proiectiei. Informatii la tel: 0751.166.516

Cinemateca Astra Film este organizata de Astra Film, CNM Astra si Consiliul Judetean Sibiu.

A fost initiata in 2007 si a facut parte din programul Sibiu Capitala Culturala Europeana, cu titlul 365 de ferestre spre lume, fiind singurul proiect cultural cu desfasurare zilnica pe parcursul intregului an. De atunci, mii de pasionati ai filmului documentar au avut sansa de a se intalni cu productii valoroase din intreaga lume la Cinemateca Astra Film din Sibiu.
  
asdasd