Astra Film Festival pune degetul pe ranile Pamantului

Joi, 13 Octombrie 2011, Categoria: Festival

Astra Film Festival pune degetul pe ranile Pamantului Patru lungmetraje europene remarcabile care vorbesc despre problemele contemporane ale planetei inaugureaza, duminica, 30 octombrie, la Casa de Cultura a Sindicatelor, programul special - ECOcinematogrAFF, al Astra Film Festival 2011. ECOcinematogrAFF va fi un program complex in care publicul este intampinat cu filme, muzica si un Targ de bucate traditionale.

Cele patru filme diferite tematic si stilistic, dar in egala masura captivante si provocatoare, sunt: Acasa (Home, Franta, 2009), regia Yann Arthus-Bertrand, Afacerile cu porci (Pig Business, Marea Britanie, 2009), regie si productie de Tracy Worcester, Gandeste global, actioneaza local (Solutions locales pour un désordre global, Franta, 2010), regie Coline Serreau si Subjugare – Pledoarie pentru nenascuti (Submission – In Defence of the Unborn, Suedia, 2010) de Stefan Jarl.

Documentarele nu se multumesc sa traga semnale de alarma, prin intermediul unor imagini si interviuri relevante, filmate si realizate in toata lumea, ci si ofera solutii eficace, de care trebuie sa stim si pe care putem sa le punem in practica, la randul nostru.

ECOcinematogrAFF are rolul de a-i constientiza pe spectatori, intr-o maniera accesibila, asupra unor teme legate de hrana, de mediu inconjurator si resursele sale, si implicit, asupra viitorului societatii umane. Daca, in cei aproape 20 de ani de existenta, AFF le-a deschis ochii catre lume, prin intermediul filmului documentar, zecilor de mii de participanti la eveniment, a venit vremea ca publicul deja fidelizat, precum si pentru publicul larg, sa aiba sansa de a cunoaste mai bine problemele planetei si ale omenirii.

“Nu am putut trece cu vederea faptul ca vin tot mai multe documentare care vorbesc (mai bine spus, striga) despre problemele legate de alimentatie, productia lor, lumea chimizata in care traim, iar pe televiziuni nu se pot vedea astfel de productii - declara Dumitru Budrala, directorul festivalului. Avem bucuria ca filmul Afacerea cu Porci sa fie prezentat in premiera, in Romania, in prezenta regizoarei din Anglia.”

Cel mai important eveniment, in domeniul filmului documentar, din Europa Centrala si de Est, Astra Film Festival (25-30 octombrie) si-a asumat, inca din 1993, misiunea de a aduce in atentia publicului documentarul, ca mijloc de comunicare tot mai indragit nu doar de cineasti, ci si de jurnalisti, activisti si educatori. Astfel, AFF a devenit, atat pentru profesionistii si studentii din domeniu, cat si pentru publicul larg, indiferent de varsta, Casa documentarului din Romania.
  
asdasd