Diverse

  • Inca o saptamana cu filme marca TIFF la Uranus 144

    Marti, 13 Iulie 2010, Categoria: Diverse

    Inca o saptamana cu filme marca TIFF la Uranus 144 La Uranus 144 va asteapta inca un calup de filme bune:
    Vineri, 16 iulie, 21:45 - Soul Kitchen (R. Fatih Akin)
    Sâmbata, 17 iulie – ShortsUP Open Air
    Duminica, 18 iulie, 21:45 - Capitalismul: o poveste de dragoste (R. Michael Moore)
    Luni, 19 iulie, 21:45 - Soul Kitchen (R. Fatih Akin)
    Marti, 20 iulie, 21:45- Looking for Eric (R. Ken Loach)
    Miercuri, 21 iulie, 21:45- Shutter Island (R. Martin Scorsese)
    Joi, 22 iulie, 21:45- The Wrestler (Darren Aronofsky) ... mai mult
  • Pe locuri, fii gata.. Spune pe scurt!

    Miercuri, 16 Iunie 2010, Categoria: Diverse

    Pe locuri, fii gata.. Spune pe scurt! Incepand cu 14 iunie, s-a dat startul competitiei nationale (ONLINE) de scurt metraje low / no budget, organizate de SPUNE PE SCURT. Din 82 de filme primite, au fost selectionate pentru concurs 46. Le puteti vedea, comenta sau vota pana pe 27 iunie, pe site-ul festivalului, la adresa http://spunepescurt.ro/lowno-budget-osff. Filmele vor putea fi vizionate si in mediu OFFline, in Bucuresti la TERASA FABRICA (Strada 11 iunie, nr 50) pe 20 si 21 iunie incepand cu ora 22:00.
    Festivitatea de decernare a premiilor va avea loc la Raciu (jud. Mures), in cadrul SPS TALENT CAMP... mai mult
  • Concursul European de Scenarii Nisi Masa - editia a 9-a

    Joi, 27 Mai 2010, Categoria: Diverse

    Concursul European de Scenarii Nisi Masa - editia a 9-a Asociatia Culturala Control N organizeaza intre 15 mai si 31 iulie 2010 Concursul European de Scenarii Nisi Masa. Concursul se desfasoara pentru al 9-lea an in Europa si este unul dintre cele mai cunoscute concursuri adresate pasionatilor de cinema.
    Concursul se adreseaza tinerilor scenaristi, profesionisti si amatori, cu varste cuprinse intre 18 si 28 de ani. Inscrierea la concurs se face trimitand un scenariu de film de scurt metraj, original. Spre deosebire de editiile precedente, in acest an tema scenariilor va fi una libera, singura conditie fiind limita maxima de... mai mult
  • Make a Joi cu Doru Trascau

    Joi, 27 Mai 2010, Categoria: Diverse

    Make a Joi cu Doru Trascau Joia aceasta l-am invitat pe solistul trupelor ab4 si The Mono Jacks, Doru Trascau, sa aleaga un film. Ii place filmul pe care l-a ales pentru ca ...
    "Cea mai tare smecherie pe care a facut-o Diavolul vreodata a fost sa convinga lumea ca nu exista."
    Si mai zice: "O lovitura de teatru executata de Kevin Spacey. Lovitura care il va plasa in topul celor mai carismatici raufacatori."
    Iar la final, un "behind the scenes" facut serios, fara linguseli, fara redundanta, o privire ascutita in spatele copertinei care demasca tensiunile si conflictele dintre cei implicati in... mai mult
  • Shukar Collective Project la TIFF 2010

    Miercuri, 26 Mai 2010, Categoria: Diverse

    Shukar Collective Project la TIFF 2010 Devenita deja o traditie la Festivalul International de Film Transilvania, Ziua HBO va propune joi, 3 iunie 2010, trei productii originale HBO Romania si doua productii originale HBO Films, castigatoare ale premiilor Emmy, Globul de Aur sau selectionate la festivaluri de prestigiu.
    Taking Chance/ Ultimul drum al lui Chance este un film emotionant inspirat din povestea adevarata a unui marinar american, colonelul Strobl, care s-a oferit voluntar sa escorteze ramasitele caporalului Chance Phelps de 19 ani, ucis in Irak, pana intr-un mic oras din Wyoming.
    Into the storm... mai mult
  • Isabelle Huppert - In fotografii, inregistrari si proiectii

    Marti, 25 Mai 2010, Categoria: Diverse

    Isabelle Huppert - In fotografii, inregistrari si proiectii Incepand de saptamana aceasta Sala Dalles are un oaspete de gala : Isabelle Huppert - "La femme aux portraits". Expozitia prezinta diversele fatete ale personalitatii acestei mari actrite franceze, gratie unei serii de portrete semnate de mari nume ale artei fotografice contemporane, de la Henri Cartier- Bresson la Helmut Newton. Incursiune in istoria fotografiei, introspectie in arta portretului, expozitia aduce un omagiu pasiunii acestei actrite pentru arta. Colectia reuneste toate genurile: fotografia de reportaj, de moda, de cinema si de teatru precum si creatia video.
    ... mai mult
  • Spune Pe Scurt te trimite in Malta

    Joi, 20 Mai 2010, Categoria: Diverse

    Spune Pe Scurt te trimite in Malta Pe langa faptul ca este o insula deosebita, situata in mijlocul Marii Mediterane, unde poti gasi, evident, tot ce iti doresti de la o vacanta de vara, Malta te atrage cu cei peste 7000 de ani de istorie si multe locuri de neuitat.
    In anul 1980, pentru filmarile lung metrajului POPEYE (cu Robin Williams), producatorii filmului au construit un sat in apropierea orasului Mellieha (din Malta), care a fost folosit ca decor pentru actiunea principala din film.
    In zilele noastre, Popeye Village a ramas in acelasi loc si este populat de localnici. Casele sunt exact cele pe care... mai mult
  • Prima retrospectiva a operei lui Michael Haneke in Romania

    Luni, 17 Mai 2010, Categoria: Diverse

    Prima retrospectiva a operei lui Michael Haneke in Romania Forumul Cultural Austriac organizeaza in perioada marti, 18 mai 2010 - vineri, 28 mai 2010, in colaborare cu Noul Cinematograf al Regizorului Roman la Muzeul Taranului Roman, o retrospectiva cu zece filme in regia lui Michael Haneke. Aceasta retrospectiva se poate vedea si la Cinema ARTA din Cluj intre 19 - 23 mai 2010.
    In deschidere va putea fi urmarit cel mai recent film al regizorului austriac, Michael Haneke, Das weisse Band - Eine deutsche Kindergeschichte / Panglica alba, ce a fost distins in anul 2009 cu premiul Palme d'Or la Festivalul de Film de la Cannes. Au urmat ... mai mult
  • Finalistii Concursului National de Scenarii HBO-TIFF 2010

    Luni, 17 Mai 2010, Categoria: Diverse

    Finalistii Concursului National de Scenarii HBO-TIFF 2010 In urma jurizarii, cele 9 scenarii finaliste alese din cele 411 scenarii inscrise anul acesta la Concursul National de Scenarii sunt:
    Pentru categoria Scenariu de lung metraj:
    • Tion Lucian, cu scenariul Ronaldo si Iuliana
    • Rechesan Gheorghe,cu scenariul Cod portocaliu
    • Alexandru Hoisan, cu scenariul Norii argintii
    Pentru categoria Scenariu de scurt metraj:
    • Veronica D. Niculescu, cu scenariul Curierul
    • Nuta Gabriela, cu scenariul Tema de vacanta
    • Adrian Munteanu, cu scenariul Noi doi, amici
    Pentru categoria... mai mult
  • Legende urbane cu Cristian Mungiu

    Luni, 28 Septembrie 2009, Categoria: Diverse

    Legende urbane cu Cristian Mungiu Cristian Mungiu face publice cele mai simpatice legende urbane descoperite cu ocazia documentarii pentru scrierea scenariului. Cititorii sunt invitati la randul lor sa trimita povestile pe care si le amintesc la adresa info@mobrafilms.ro cu titlul CONCURS DE LEGENDE URBANE. Legenda care va fi declarata castigatoare ar putea deveni scenariu de film.
    Detaliile concursului si  legendele trimise de participanti vor fi publicate pe site-ul filmului, www.amintiridinepocadeaur.ro.
    In meniul de azi: Legenda mortului din tren
    "Umbla vorba ca in ultimii ani inainte de... mai mult
  
asdasd