Cel mai cerut program de educatie vizuala si ecologista prin film documentar din Romania Astra Film Junior Sibiu on TOUR in tara

Luni, 1 Aprilie 2013, Categoria: Festival

Cel mai cerut program de educatie vizuala si ecologista prin film documentar din Romania Astra Film Junior Sibiu on TOUR in tara Pentru al doilea an consecutiv, festivalul de film documentar pentru copii si adolescenti ASTRA FILM JUNIOR va fi itinerat la nivel national. Datorita cererii mari care exista pentru acest program, turneul se extinde la 20 localitati din toata tara. Astfel, alaturi de Bucuresti, Cluj, Timisoara, Iasi, Deva si Sibiu, ASTRA FILM JUNIOR va ajunge si la elevii din Alba Iulia, Pitesti, Ploiesti, Brasov, Baicoi, Bucov, Magurele, Medias, Selistat, Horezu, Ramnicu Valcea, Targu Jiu, Baia Mare si Abrud.

Este o mare bucurie pentru noi ca programul Astra Film Junior este solicitat la nivel national. Programul e foarte popular in randul elevilor din judetul Sibiu (anul trecut au fost 6000 de elevi numai in timpul festivalului), iar acum vor avea acces la aceste filme zeci de mii de elevi din toata tara. Acest lucru este posibil si datorita unui parteneriat foarte valoros si de prestigiu cu Institutului Francez, care, pentru al doilea an consecutiv, a solicitat ca programul Astra Film Junior Sibiu sa se desfasoare si in centrele sale din tara – a declarat Dumitru Budrala, director Astra Film.  

ASTRA FILM JUNIOR este singurul program de educatie vizuala prin film documentar din Romania dedicat copiilor si adolescentilor. Pana in prezent, la Festivalul Astra Film Junior au participat zeci de mii de elevi devenind una dintre cele mai de amploare activitati educationale extrascolare din tara. Aflat la a patra editie, initiat in 2009, ASTRA FILM a creat ASTRA FILM JUNIOR, programul educational pentru copii, din necesitatea unei educatii prin imagine putin existente in Romania si din dorinta de a oferi un program de calitate ca o alternativa la programele TV care incearca transformarea publicului urmand conceptul „devin ceea ce vad”.

Editia ASTRA FILM JUNIOR care pleaca in turneu national are ca tema APA si aduce noi dimensiuni educative fata de editiile precedente. Pe langa educatie vizuala, cinematografica si culturala, la Astra Film Junior ON TOUR, elevii vor avea parte si de educatie ecologica prin filmul documentar. Participantii vor dobandi notiuni primare privind interactiunea oamenilor cu mediul si despre cum apar si cum pot fi rezolvate problemele legate de APĂ la nivel global. Anul 2013 este declarat de UNESCO Anul International al Cooperarii in Domeniul Apei, apa fiind o sursa deosebit de importanta. Potrivit statisticilor ONU, din cauza lipsei accesului la apa potabila, curata, deja anual se imbolnavesc si mor 1,8 milioane de oameni. Se preconizeaza ca apa constituie o resursa pe baza careia se fac deja strategii geopolitice. Iar tinerii trebuie sa fie constienti de felul in care pot gospodarii corect apa. Filmele oferite spre vizionare vor fi insotite de materiale didactice, pe care profesorii le pot folosi in acest sens.

Pe baza rezervarilor, estimam ca programul Astra Film Junior on TOUR va fi vizionat de peste 30.000 de elevi din Romania.

La Sibiu, Astra Film – CNM ASTRA in colaborare cu Consiliul Judetean Sibiu, Inspectoratul Scolar Judetean Sibiu si Discovery Romania organizeaza in saptamana Sa stii mai multe, sa fii mai bun! proiectii pentru elevii de scoala primara, gimnaziu si liceu, in Sala Studio, din Piata Huet, nr.12. Acestia pot opta pentru documentarele preferate/ pe care nu le-au vizionat din seria Esperanto, copiii apei sau pentru productii ale caror subiecte le suscita interesul. In plus, ASTRA FILM in colaborare cu DISCOVERY Romania propune „Scoala Discovery” la Sibiu in saptamana 1-5 aprilie 2013. Sapte filme de introducere in domenii ale stiintelor (chimie, fizica, biologie, medicina, genetica) prezentate de Bill Nye vor putea fi vizionate, la cerere, la Sala Studio Astra Film. S-au facut deja rezervari pe toata saptamana, pentru intervalul orar 8.00-16.00.

Astra Film Junior ON TOUR este organizat de Astra Film-CNM Astra in parteneriat cu Institutul Francez din Romania, Inspectoratul Scolar si Casa Corpului Didactic din Baia Mare, Asociatia „Sfantul Nicolae Abrud”, Centrul cultural„Dragan Muntean” Deva in saptamana dedicata activitatilor educationale extrascolare (1-5 aprilie) intitulata “Sa stii mai multe, sa fii mai bun!”.

ASTRA FILM JUNIOR este laureat al Galei Societatii Civile in 2012 la sectiunea Educatie, Invatamant, Cercetare.

Editia a V- a Astra Film Junior Sibiu va avea loc intre 14 si 16 octombrie 2013.
  
asdasd