Festivalul International de film Maramures 2015

Vineri, 10 Iulie 2015, Categoria: Festival

Festivalul International de film Maramures 2015 In perioada 16-19 iulie, in Sighetul Marmatiei, va avea loc festivalul international de film MMIFF – Maramures International Film Festival 2015.

Aflat la prima editie, festivalul va prezenta in deschidere filmul Comoara, semnat de Corneliu Porumboiu si premiat anul acesta la Festivalul de film de la Cannes.

In afara sectiunilor competitive, rezervate scurtmetrajelor, in cadrul festivalului vor fi prezentate si filme de lungmetraj romanesti si straine.

Proiectiile vor avea loc in aer liber, in Parcul Central, incepand cu ora 21,15, publicul fiind invitat sa participe la un maraton cinematografic ce se va intinde pana tarziu, dupa miezul noptii.

Accesul este gratuit, publicul fiind invitat sa voteze pentru Premiul Publicului /AudienceAward, premii oferite in cadrul sectiunilor competitive.

Festivalul Maramures International Film Festival isi propune o familiarizare a publicului din Maramures cu filmul romanesc de scurt si lung metraj, dar si cu productiile straine inaccesibile acestuia in regim de cinema.

Filmele selectionate sunt semnate de autori romani si straini deja consacrati in peisajul festivalier international.

Festivalul este sustinut de municipiul Sighetul Marmatiei si organizat in parteneriat cu Yakasha Film si Fundatia Filmul Romanesc.
  
asdasd