A inceput Festivalul de Film de la Cannes

Miercuri, 11 Mai 2011, Categoria: Festival

A inceput Festivalul de Film de la Cannes Hollywood-ul s-a mutat zilele acestea la Cannes unde, intre 11 si 22 mai se desfasoara celebrul festival de film ce rasplateste cele mai bune productii cinematografice, actori, actrite si regizori cu premiile Palm d’Or.

Angelina Jolie, Brad Pitt, Sean Penn, Penelope Cruz, Robert De Niro, Mel Gibson si Johnny Depp sunt asteptati cu totii sa paseasca pe covorul rosu de la Cannes atragand un imens interes al ziaristilor si hoarde de fani ce vor incerca sa-si zareasca macar pentru o clipa idolii.

Cele doua mari noutati mult asteptate la acest festival sunt productiile Kung Fu Panda 2 cu Angelina Jolie si Piratii din Caraibe: On Stranger Tides cu Johnny Depp si Penelope Cruz filme ce vor avea avanpremiera in Franta.

Juriul din acest an al Festivalului de Film de la Cannes este condus de Robert de Niro, din juriu mai facand parte si Uma Thurman si Jude Law.

Preferatii festivalurilor de film europene Pedro Almodovar, Nanni Moretti, fratii Dardenne, Aki Kaurismaki si Lars Von Trier sunt cu totii in cursa pentru cucerirea premiului Palm d’Or pentru cel mai bun film.

La fel este si veteranul american Terrence Malick, care se afla din nou in atentia publicului cu filmul The Tree of Life in care Brad Pit si Sean Penn au rolurile principale si care prezinta saga unei familii din Vestul Mijlociu al Statelor Unite in timpul anilor ’50.

In competitia de anul acesta sunt mai multe femei regizor decat vedem in mod obisnuit la festivaluri de acest nivel. Scotianca Lynne Ramsay participa cu We Need To Talk About Kevin iar australianca Julia Leigh regizeaza Sleeping Beauty. Actrita franceza Maiwenn Le Besco aduce Polisse, un film despre un fotograf care are o aventura cu un politest, iar japoneza Naomi Kawase prezinta filmul Hanezu No Tsuki.

Fratii belgieni Dardenne au sansa de a deveni primii regizori care sa ia premiul Palm d’Or de trei ori de aceasta data cu productia The Kid With A Bike iar favoritul festivalului Pedro Almodovar spera sa cucereasca prima sa frunza de aur cu The Skin I Live In.
  
asdasd