Festival

  • Premiu pentru Tudor Cristian Jurgiu la Cannes 2013

    Sambata, 25 Mai 2013, Categoria: Festival

    Premiu pentru Tudor Cristian Jurgiu la Cannes 2013 Sectiunea Cinefondation la care studentul roman Tudor Cristian Jurgiu a participat cu scurtmetrajul "In acvariu" i-a adus acestuia premiul al III-lea.
    Sectiunea Cinefondation, creata in 1998 de presedintele Festivalului de Film de la Cannes - Gilles Jacob, este dedicata filmelor de scoala.
    Anul acesta, primele doua premii ale sectiunii au fost acordate scurtmetrajului ”Needle”(Acul), filmul unei studente de origine iraniana din america, Anahita Ghazvinizadeh, care a luat locul I in timp ce premiul al doilea a revenit belgiencei Sarah Hirtt pentru scurtmetrajul "En ... mai mult
  • Noaptea Lunga a Filmelor Scurte la a 5-a editie

    Sambata, 25 Mai 2013, Categoria: Festival

    Noaptea Lunga a Filmelor Scurte la a 5-a editie Noaptea Lunga a Filmelor Scurte a ajuns la a 5-a editie. Pe 8 iunie, scurtmetrajele ultimului an isi exerseaza magia intr-o singura noapte, la ShortsUP. Premiatele la Oscar, Bafta, Sundance, Chicago Film Festival sau L.A. Shortfest ghideaza cea mai lunga calatorie nocturna in lumea cinema-ului in doze mici.
    Filmele prind viata la granita dintre real si fantastic, acolo unde conventiile se destrama si fiecare poveste e o transformare. Anul acesta programul Noaptea Lunga a Filmelor Scurte travereaza in forta cateva zeci de tari si genuri cinematografice diverse pentru a... mai mult
  • Filmele premiate la Timishort 2013 vin la Bucuresti

    Marti, 14 Mai 2013, Categoria: Festival

    Filmele premiate la Timishort 2013 vin la Bucuresti Festivalul International de Film Timishort aduce in fata publicului bucurestean filmele premiate in cadrul celei de-a cincea editii, care a avut loc la Timisoara in perioada 25 – 28 aprilie 2013.
    Retrospectiva Timishort 2013 va avea loc marti, 14 mai, incepand cu ora 20:30, la Cinema Elvira Popescu si va include urmatoarele filme:
    TROFEUL TIMISHORT PENTRU CEL MAI BUN FILM:
    Am vazut o puma; Argentina, 2011, 16mm, 17’; Regia: Eduardo Williams.
    MENTIUNEA SPECIALA A JURIULUI PENTRU UN FILM DIN COMPETITIA INTERNATIONALA:
    Ceea ce iubirea mea trebuie sa... mai mult
  • Caravana Astra Film la Alamor in cadrul zilelor culturale ale judetului Sibiu

    Vineri, 10 Mai 2013, Categoria: Festival

    Caravana Astra Film la Alamor in cadrul zilelor culturale ale judetului Sibiu Sambata, 11 mai 2013, in prima zi a proiectului Zilele Culturale ale judetului Sibiu, Caravana Astra Film - Astra Film Junior va face primul popas pe Valea Secaselor in satul Alamor, la Caminul Cultural. Vor fi prezentate succesiv, de la ora 10:00, doua episoade din documentarul Diminetile lumii si un episod din mini-serialul Esperanto, copiii apei. Seria Diminetile lumii dezvaluie contururi magice si detalii inedite din diminetile unor copii din toate colturile lumii, o perspectiva aparte posibila exclusiv in lumea senzoriala a celor mici in care rutina cotidiana este doar un... mai mult
  • Cel mai cerut program de educatie vizuala si ecologista prin film documentar din Romania Astra Film Junior Sibiu on TOUR in tara

    Luni, 1 Aprilie 2013, Categoria: Festival

    Cel mai cerut program de educatie vizuala si ecologista prin film documentar din Romania Astra Film Junior Sibiu on TOUR in tara Pentru al doilea an consecutiv, festivalul de film documentar pentru copii si adolescenti ASTRA FILM JUNIOR va fi itinerat la nivel national. Datorita cererii mari care exista pentru acest program, turneul se extinde la 20 localitati din toata tara. Astfel, alaturi de Bucuresti, Cluj, Timisoara, Iasi, Deva si Sibiu, ASTRA FILM JUNIOR va ajunge si la elevii din Alba Iulia, Pitesti, Ploiesti, Brasov, Baicoi, Bucov, Magurele, Medias, Selistat, Horezu, Ramnicu Valcea, Targu Jiu, Baia Mare si Abrud.
    Este o mare bucurie pentru noi ca programul Astra Film Junior este solicitat la ... mai mult
  • Festivalul International de Film Experimental Bucuresti (BIEFF)

    Luni, 19 Noiembrie 2012, Categoria: Festival

    Festivalul International de Film Experimental Bucuresti (BIEFF) Festivalul International de Film Experimental Bucuresti (BIEFF) revine anul acesta intre 20 si 25 noiembrie imbogatit cu parteneriate culturale unice in Romania si cu sprijinul direct al unuia dintre autorii care au scris istorie in cinema-ul contemporan.
    Invitat special al editiilor anterioare BIEFF, cineastul britanic Peter Greenaway sustine misiunea educationala a BIEFF si este, incepand cu acest an, Presedinte Onorific al festivalului.
    Avand o puternica orientare educationala, BIEFF are ca principal centru de interes EXPERIMENTUL in cinema si arta vizuala, scopul... mai mult
  • Festivalului International de Film de Animatie Anim’est

    Vineri, 5 Octombrie 2012, Categoria: Festival

    Festivalului International de Film de Animatie Anim’est Fanii animatiei nu mai au mult de asteptat: vineri, 5 octombrie, incepe Anim’est 2012.
    Cea de-a saptea editie a Festivalului International de Film de Animatie Anim’est va avea loc in perioada 5-14 octombrie, la Cinema Patria, Studio si Club Control.
    Organizatorii au pregatit o editie speciala, din care nu lipsesc premierele, expozitiile, prezentarile si concertele pana in zori de zi de la Club Control.
    Zece zile intense, 312 scurtmetraje si 23 de lungmetraje. O experienta pentru cinefili, dar si pentru cei care descopera acum miracolul animatiei, un festin ... mai mult
  • Incepe Astra Film Festival 2012

    Joi, 4 Octombrie 2012, Categoria: Festival

    Incepe Astra Film Festival 2012 Cea de-a XII-a editie a Festivalului international de film documentar ASTRA FILM FESTIVAL se desfasoara la Sibiu intre 15 si 21 octombrie.
    Prin filmele romanesti care ruleaza o saptamana la Sibiu se contureaza o imagine foarte diversa a Romaniei de azi: de la subiecte inedite, cum ar fi tineri in primele zile de libertate dupa ani de detentie (Turn off the lights, de Ivana Mladenovic), sau viata unei tinere rome cersetoare, de-a lungul unui an, in Helsinki (Helping Mihaela, de Hanna Maylett), sau framantarile lui Sumna, o fata de 20 de ani din Israel, care isi cauta mama... mai mult
  • Incepe Romanian International Film Festival

    Miercuri, 26 Septembrie 2012, Categoria: Festival

    Incepe Romanian International Film Festival Cea de-a opta editie a Romania International Film Festival (Ro-IFF) va avea loc in acest an intre 27 septembrie - 7 octombrie.
    Ro-IFF va avea in acest an provocatorul slogan "Festivalul filmelor cu buget redus".
    Dupa cum bine stim, less can be more sau, altfel spus, un buget minim, pentru cineasti, se poate converti, pentru spectatori, intr-o placere cinefila maxima. Iar filmele din programul Ro-IFF - care vor fi proiectate la Sala Union (Paul Calinescu) a Cinematecii Romane, la Muzeul National al taranului Roman si intr-o locatie neconventionala, Club Fabrica - au... mai mult
  • Premiile Emmy 2012

    Luni, 24 Septembrie 2012, Categoria: Festival

    Premiile Emmy 2012 Duminica seara la Los Angeles a avut loc gala anuala a Academy of Television Arts & Sciences in cadrul careia au fost acordate premiile Emmy.
    Lista celor mai bune filme si seriale precum si cea a celor mai buni actori si actrite din serialele sau filmele de pe micile ecrane din ultima vreme o regasiti mai jos.
    Cel mai bun serial de comedie - Modern Family; Cel mai bun serial drama - Homeland; Cea mai buna mini-serie sau film de televiziune - Game Change; Cel mai bun actor principal intr-un serial de comedie - Jon Cryer pentru "Two and a Half Men"; Cel mai bun actor... mai mult
  
asdasd