Festival

  • S-a dat startul inscrierilor la BITFF 2010

    Miercuri, 11 August 2010, Categoria: Festival

    S-a dat startul inscrierilor la BITFF 2010 Bucuresti, un oras in plina dezvoltare, considerat la un moment dat “Micul Paris”, incearca sa redevina un punct important pe harta mondiala. BITFF, Festivalul International de Film de Turism organizat in Bucuresti, isi doreste sa fie un prim pas catre realizarea acestui scop. Turismul este elementul esential in viata unui oras, iar filmul este mecanismul perfect pentru promovarea unui astfel de produs. Imbinand cele doua elemente, obtinem un mediu profesionist, propice dezvoltarii cultural-turistice a Bucurestiului.
    BITFF 2010 este prima editie a unui festival, care in ... mai mult
  • Cui ii e frica de intuneric - la Festivalul de Film de la Venetia

    Miercuri, 28 Iulie 2010, Categoria: Festival

    Cui ii e frica de intuneric - la Festivalul de Film de la Venetia Filmul italian Cui ii e frica de intuneric / Hai Paura Del Buio, regizat de Massimo Coppola, filmat partial in Romania in toamna anului trecut, a fost selectat in competitia oficiala a celei de-a 25-a editii a Saptamanii Internationale a Criticii (Venice Days) din cadrul Festivalului de Film de la Venetia, care va avea loc in perioada 1-11 septembrie.
    Filmul lui Coppola este unul dintre cele sapte titluri prezentate in premiera mondiala la Venetia, care se vor lupta atat pentru trofeul in valoare de 5000 de euro desemnat prin votul publicului dar si pentru premiul Leul de... mai mult
  • Aronofsky deschide Festivalul de la Venetia

    Vineri, 23 Iulie 2010, Categoria: Festival

    Aronofsky deschide Festivalul de la Venetia "Black Swan", un thriller psihologic cu Natalie Portman in rolul principal (cel al unei balerine), va deschide editia din acest an a Festivalului de film de la Venetia.
    Pelicula, inclusa in competitia oficiala, este regizata de Darren Aronofsky, si urmareste povestea Ninei (Portman), o dansatoare de balet clasic ce se afla intr-o competitie acerba cu o rivala (interpretata de Mila Kunis) din aceeasi companie. Pe afisul filmului mai apar Winona Ryder, Vincent Cassel si Barbara Hershey.
    Editia de anul acesta a Festivalului de la Venetia va avea loc intre 1 si 11... mai mult
  • Festivalul International de Film Independent ANONIMUL isi anunta Lineup-ul Competitional

    Joi, 22 Iulie 2010, Categoria: Festival

    Festivalul International de Film Independent ANONIMUL isi anunta Lineup-ul Competitional Festivalul International de Film Independent ANONIMUL, ce se va desfasura in perioada 9-15 august 2010, la Sfantu Gheorghe, in Delta Dunarii, anunta titlurile din cadrul celor trei sectiuni competitionale. Cele 7 titluri propuse de selectorul Ludmila Cvikova pentru Competitia de lungmetraj a celei de-a 7 editii sunt:
    ZERO, regia Pawel Borowski, Polonia, 2009 (Nominalizare la Premiul Juriului International, Festivalul International de Film de la São Paulo, 2009)
    VULPITELE/ FOXES, regia Mira Fornayova, Slovacia- Cehia- Irlanda, 2009 (International Film Critics' Week-... mai mult
  • Incepe Festivalul International al Producatorilor de Film Independenti – IPIFF5

    Marti, 29 Iunie 2010, Categoria: Festival

    Incepe Festivalul International al Producatorilor de Film Independenti – IPIFF5 Miercuri, 30 iunie, la Teatrul National Constanta va avea loc gala de deschidere a celei de-a cincea editii a Festivalului International al Producatorilor de Film Independenti – IPIFF5.
    Incepand cu ora 19.00, va invitam la spectacolul de gala “...Before «The end» After...”, in regia si coregrafia lui Tunde Bacz. Reprezentatia este realizata de studenti masteranzi ai UNATC si este un omagiu adus celei de-a saptea arte, imbinand coregrafie, film si muzica.
    La ora 20.15 va avea loc deschiderea oficiala in prezenta organizatorilor si partenerilor IPIFF5.
    In... mai mult
  • TIFF Brief - Day 4

    Vineri, 18 Iunie 2010, Categoria: Festival

    TIFF Brief - Day 4 Duminica pe la pranz am intalnit niste grasi fericiti: cei din filmul regizat de Sharon Maymon si Erez Tadmor, "A matter of size", prezentat in cadrul sectiunii Proiectii Piata Unirii. Niste grasi din Ramla, chinuiti de dieta impusa de o nutritionista draconica, ce pare sa aiba drept unic scop in viata mentinerea unei siluete perfecte. Doar ca Herzl, Sami, Gidi si Aharon decid ca silueta perfecta e cea care ii face sa se simta bine in pielea proprie, si abandoneaza curele de slabire in favoarea sumo-ului, sportul care stie sa pretuiasca masivitatea masculina. Filmul e lejer si ... mai mult
  • Festivalul Inter:Cult 2010 la Cinema Elvira Popescu

    Joi, 17 Iunie 2010, Categoria: Festival

    Festivalul Inter:Cult 2010 la Cinema Elvira Popescu Festivalul Inter:Cult 2010 – Femeile si societatea civila in Europa Centrala si de Sud-Est se desfasoara in perioada 17-19 iunie la Paris, Viena si Bucuresti. La Bucuresti, acest mini-festival include proiectia a trei filme care vor fi prezentate la Cinema Elvira Popescu.
    Vor fi prezenti la Bucuresti, cu ocazia acestor proiectii:
    Dl. Thomas Ballhausen de la Film Archiv Austria
    Dna Madalina Diaconu, Profesor de filozofie la Universitatea din Viena
    Dl. Louis Sarrazin, Consilier la Adunarea francezilor din strainatate
    Prof. Michel Cullin de la Centrul... mai mult
  • Filme romanesti si internationale de top se reunesc la SFF 2010

    Luni, 14 Iunie 2010, Categoria: Festival

    Filme romanesti si internationale de top se reunesc la SFF 2010 9 dintre filmele premiante la Cannes, Berlin, Locarno si Oberhausen si 20 dintre filmele romanesti de marca se reunesc intr-un cadru de poveste pentru a stimula publicul si pentru a trezi interesul pentru cinema. Trei locatii de proiectie stau la dispozitia spectatorilor: Piata Cetatii, Sala Port.ro si Club Aristocrat. Intrarea este libera in limita locurilor disponibile.
    Programul Sighisoara Film Festival din acest an reuneste productii care, desi au cucerit juriile marilor festivaluri europene, nu au rulat inca in cinematografele din Romania; valori cinematografice... mai mult
  • TIFF Brief - Day 3

    Vineri, 11 Iunie 2010, Categoria: Festival

    TIFF Brief - Day 3 Sambata, cam pe la pranz, ne-am adunat cu mic cu mare la cinema Republica pentru inca o portie de film romanesc din competitie: "Medalia de onoare", in regia lui Calin Peter Netzer. Subiectul imi era foarte vag cunoscut, pe Camelia Zorlescu nu stiam prea bine de unde s-o iau, lumea din jur comenta "sa vezi ce bine joaca Iliescu!" ("THE Iliescu"? m-am gandit, nedumerita), se face liniste, incepe: Victor Rebengiuc, infofolit sub plapuma, langa nevasta incotosmanata si ea, sufera de frig intr-un bloc comunist in care nu merge termoficarea. Hait! zic, inca un film cu "mizerabilisme".... mai mult
  • Retrospectiva TIFF 2010 la Bucuresti

    Joi, 10 Iunie 2010, Categoria: Festival

    Retrospectiva TIFF 2010 la Bucuresti Cinefilii bucuresteni care nu au putut testa la Cluj atmosfera si filmele celei de-a noua editii a Festivalului International de Film Transilvania sunt invitati la retrospectiva TIFF 2010, desfasurata in perioada 9-17 iunie la Noul Cinematograf al Regizorului Roman si intre 11-17 iunie la Cinema Elvira Popescu.
    Publicul se va putea bucura de filme precum Presupus vinovat (R. Roberto Hernandez, Geoffrey Smith ), un documentar tulburator despre José Antonio Zuñiga, acuzat pe nedrept pentru o crima si nevoit sa-si petreaca 20 de ani in inchisoare, In ziua de Craciun, (R.... mai mult
  
asdasd