Cui ii e frica de intuneric - la Festivalul de Film de la Venetia

Miercuri, 28 Iulie 2010, Categoria: Festival

Cui ii e frica de intuneric - la Festivalul de Film de la Venetia Filmul italian Cui ii e frica de intuneric / Hai Paura Del Buio, regizat de Massimo Coppola, filmat partial in Romania in toamna anului trecut, a fost selectat in competitia oficiala a celei de-a 25-a editii a Saptamanii Internationale a Criticii (Venice Days) din cadrul Festivalului de Film de la Venetia, care va avea loc in perioada 1-11 septembrie.

Filmul lui Coppola este unul dintre cele sapte titluri prezentate in premiera mondiala la Venetia, care se vor lupta atat pentru trofeul in valoare de 5000 de euro desemnat prin votul publicului dar si pentru premiul Leul de Aur pentru debut, in valoare de 100.000 de dolari.

Filmat in anul 2009 in Italia si Romania, Hai Paura Del Buio spune povestea a doua femei, a caror vieti aparent diferite ajung sa se intersecteze . Eva este o tanara romanca de 20 de ani care ajunge in Italia pentru a-si cauta mama dupa ce isi pierde slujba iar Anna, o muncitoare italianca care vrea sa schimbe lumea. Productia in Romania a fost asigurata de Libra Film, producator executiv, Tudor Giurgiu.

Rolul principal este interpretat de actrita Alexandra Pirici, ce a putut fi urmarita in filmele Youth without youth, regizat de Francis Ford Coppola precum si in cea mai recenta pelicula a lui Radu Gabrea, Manusile rosii. In distributia filmului se mai regasesc si actorii Lia Bugnar, Erica Fontana, Marcello Mazzarella si Manrico Gammarota.

Pelicula a avut un buget de 1.600.000 de euro si reprezinta debutul in lungmetraj al regizorului italian Massimo Coppola, autor a numeroase documentare precum si a unui apreciat show de televiziune realizat pentru MTV, Avere Vent'anni. Producatorul italian al filmului este Indigo Film, companie recunoscuta pe plan international in special pentru productiile Il Divo si The Consequences of Love, in regia lui Paolo Sorrentino.
  
asdasd