Capitalismul: o poveste de dragoste - recompensat cu Open Prize la Venetia

Luni, 21 Septembrie 2009, Categoria: Noutati

Capitalismul: o poveste de dragoste - recompensat cu Open Prize la Venetia Desi nu si-a adjudecat Leul de Aur, filmul lui Michael Moore nu pleaca de la Venetia cu mâinile goale. Capitalismul: o poveste de dragoste a fost recompensat cu premiul special Open Prize.

Lansat de Arte Communications, in colaborare cu Bellati Editore, cea de-a noua editie a Open Prize, organizata cu ocazia OPEN International Exhibition of Sculptures and Installations, a avut ca obiectiv recompensarea unui regizor inscris in competitia celei de-a 66-a editii a Festivalului de Film de la Venetia.

Juriul, format din Paolo De Grandis (presedinte), Luana Zanella, Ferruccio Gard, Anna Caterina Bellati si Chang Tsong-Zung, a declarat: […] Dincolo de momentele de ironie alternate cu drama intensa, filmul denunta in mod curajos consecintele tragice pe care capitalismul le poate produce chiar si in cea mai bogata tara din lume, unde, in fiecare zi, 14.000 de oameni isi pierd slujbele, locuintele si asigurarile de sanatate. [...] Simbolul filmului poate fi acea banda galbena pe care politia americana o foloseste pt a izola locul unei crime, aceeasi banda pe care Michael Moore o foloseste pentru a inconjura o banca de pe Wall Street. Prin intermediul unei portavoci, el anunta ca a venit sa aresteze criminalii. O combinatie de comedie, indignare si emotie, documentarul lui Moore are o mare valoare sociala: sapa in constiintele noastre si poate contribui la dezvoltarea unui capitalism mai uman si mai democratic. Un capitalism care sa sprijine mai mult saracii, situatie care nu se aplica la ora actuala in America sau in alte zone ale lumii.

Ajuns la a 12-a editie, OPEN International Exhibition of Sculptures and Installations este organizat simultan cu Festivalul de Film de la Venetia in scopul accentuarii relatiei dintre arta si film.
  
asdasd