Incepe Festivalul International al Producatorilor de Film Independenti – IPIFF5

Marti, 29 Iunie 2010, Categoria: Festival

Incepe Festivalul International al Producatorilor de Film Independenti – IPIFF5 Miercuri, 30 iunie, la Teatrul National Constanta va avea loc gala de deschidere a celei de-a cincea editii a Festivalului International al Producatorilor de Film Independenti – IPIFF5.

Incepand cu ora 19.00, va invitam la spectacolul de gala “...Before «The end» After...”, in regia si coregrafia lui Tunde Bacz. Reprezentatia este realizata de studenti masteranzi ai UNATC si este un omagiu adus celei de-a saptea arte, imbinand coregrafie, film si muzica.

La ora 20.15 va avea loc deschiderea oficiala in prezenta organizatorilor si partenerilor IPIFF5.

In ultima parte a galei va fi proiectat, in premiera oficiala, filmul Manusile Rosii, produs si regizat de Radu Gabrea. Din distributie fac parte Alexandru Mihaescu, Marcel Iures si Andi Vasluianu.

Liceenii din toata tara mai au timp pana la ora 12.00 in ziua deschiderii festivalului - 30 iunie 2010 - sa se inscrie la concursul “A Drop of Sea”. Elevii pot participa cu scurt metraje de un minut prin care sa vorbeasca altor elevi despre probleme lor.

Editia a cincea a IPIFF are loc intre 30 iunie - 4 iulie 2010 la Constanta si Mamaia. Timp de cinci zile profesionisti, stundenti si cinefili se vor bucura de filme, premii, un concurs – oferta de coproductie de film de lung metraj digital, in valoare de 100.000 Euro in servicii, workshopuri si evenimente speciale.

Organizatorul festivalului este Uniunea Producatorilor de Film si Audiovizual din Romania – Patronatul Societatilor Producatoare din Cinematografie si Televiziune – UPFAR/PSPCT in parteneriat cu Consiliul Judetean Constanta si Fundatia Fantasio, cu sprijinul Centrului National al Cinematografiei.

IPIFF5 este un eveniment international anual care are ca obiectiv principal promovarea filmului romanesc, a identitatii si personalitatii producatorului de film, singurul din Romania care prezinta publicului intreaga productie nationala de filme iesite in premiera in perioada iulie 2009 – iulie 2010. Toate informatiile suplimentare necesare le puteti gasi pe www.ipiff.ro.



  
asdasd