Festivalul NexT - la a doua editie

Joi, 13 Martie 2008, Categoria: Noutati

Festivalul NexT - la a doua editie In perioada 7-13 aprilie se va desfasura la Cinema Eforie cea de-a doua editie a Festivalului International de Scurt si Mediu Metraj NexT, organizat de Societatea Culturala NexT si menit sa duca mai departe amintirea regizorului Cristian Nemescu si a sound-designerului Andrei Toncu.

Daca anul trecut festivalul s-a desfasurat pe parcursul a trei zile, anul acesta, NexT-ul se va extinde pe parcursul unei saptamani pline de proiectii si seminarii. Pe langa sectiunile cu care a debutat anul trecut – Competitie, Festival Friends, Si ei au fost... NexT Generation, Semaine de la Critique, anul acesta NexT-ul a inclus in program trei noi sectiuni: Countries in Focus (dedicata anul acesta Irlandei, Spaniei si Suediei), Festival Cities (in cadrul careia vor fi proiectate filme selectionate la festivaluri de scurt-metraj importante, cum ar fi cele de la Milano, Ludwigsburg, Sarajevo, Lisabona si Belgrad) si Future Shorts, o selectie de scurt metraje prezentate de organizatia cu acelasi nume, al carei scop il reprezinta promovarea scurt metrajului in lume.

Competiţia NexT 2008 va cuprinde 30 de filme de scurt si mediu metraj din 20 de tari. Romania va fi reprezentată în Competiţie de Joi, in regia lui Hadrian Marcu, Stefan al regizoarei Stanca Radu – castigator al Marelui Premiu în cadrul Festivalului CineMAiubit 2007 - si Portret de familie al regizorului Marian Crisan.

Unul dintre scurt metrajele de top ale momentului, cu 20 de premii in palmares si o nominalizare la Oscar 2008 pentru Cel mai bun scurt metraj de animatie – Madame Tutli-Putli in regia lui Chris Lavis si Maciek Szczerbowski va fi unul dintre capetele de afis ale editiei din acest an.
  
asdasd