Ne pregatim de festival!

Luni, 5 Mai 2008, Categoria: Noutati

Ne pregatim de festival! Cea de-a XII-a editie a Festivalului Filmului European, organizat de Institutul Cultural Roman, cu sprijinul Reprezentantei Comisiei Europene si al ambasadelor si centrelor culturale ale tarilor europene, se desfasoara intre 8-30 mai in Bucuresti, Timisoara, Craiova si Iasi.

Editia din acest an reuneste, sub tema dialogului intercultural, filme din 25 de tari: Austria, Belgia, Cehia, Croaţia, Danemarca, Elveţia, Finlanda, Franţa, Germania, Grecia, Irlanda, Italia, Lituania, Luxembourg, Marea Britanie, Olanda, Polonia, Portugalia, Romania, Slovacia, Slovenia, Spania, Suedia, Turcia şi Ungaria. Se distinge, printre cele 40 de titluri prezente in Festival, o selectie in premiera de filme documentare.

Festivalul continua traditia colaborarii cu un tanar regizor roman care va juca rolul de Ambasador onorific al filmului european. Astfel, după Cristi Puiu in 2006 si Corneliu Porumboiu in 2007, Cristian Mungiu a acceptat invitatia in acest an si va realiza clipul de prezentare a Festivalului.

Calendarul festivalului:

Bucuresti, 8-18 mai

8 mai / Seara de gala – Sala Palatului

9-18 mai / Cinema Studio, Muzeul Taranului Roman

Timisoara, 21-23 mai

Cinema City

Craiova, 23-25 mai

Gala - 23 mai, Cinema Patria

24-25 mai, Cinema Modern

Iasi, 28-30 mai

Cinema City
  
asdasd