Cristian Mungiu in juriu la Deauville

Joi, 4 Septembrie 2008, Categoria: Noutati

Cristian Mungiu in juriu la Deauville Cristian Mungiu se afla in juriul celei de-a 34 editii a Festivalului Filmului American de la Deauville, care va debuta vineri in prezenta lui John Malkovich, Spike Lee si Kevin Spacey.

Festivalul se va deschide cu proiectia hors-concours a filmului "Mamma Mia!", comedia regizata de Phyllida Lloyd pe muzica formatiei Abba - dealtfel la Deauville sunt asteptati sa soseasca Benny Andersson si Bjoern Ulvaeus, fostii componenti ai formatiei.

Alaturi de Mungiu, din juriul prezidat de Carole Bouquet mai fac parte actorul francez Edouard Baer, actrita israeliana Ronit Elkabetz, scenaristii francezi Pierre Jolivet si Cédric Kahn, actorul si scenaristul belgian Bouli Lanners, actrita portugheza Leonor Silvera si directorul de imagine Dean Tavoularis.

Printre starurile care sunt asteptate sa pe covorul rosu se mai numara actorul american Samuel L. Jackson si actrita franceza Juliette Binoche, ambii prezenti in distributia unor pelicule prezentate in afara competitiei.

In festival vor fi prezentate 77 de filme, iar Marele Premiu si Premiul Juriului se vor decerna pe 14 septembrie.
  
asdasd