Ursul de Aur pleaca in Brazilia

Luni, 18 Februarie 2008, Categoria: Noutati

Ursul de Aur pleaca in Brazilia Circa 1600 de invitati si milioane de telespectatori au urmarit gala de decernare a premiilor Festivalului de Film de la Berlin intr-o seara de suspans ce a culminat cu supriza decernarii Ursului de Aur pentru Tropa de elite (Elite squad), filmul brazilianului Jose Padilha.

Povestea capitanului unei brigazi speciale a politiei din Rio de Janeiro care se ocupa de securitatea zonei unde va sta Papa Ioan Paul al II-lea in cursul vizitei sale in Brazilia a reusit sa convinga juriul Berlinalei si sa devanseze favoritul Scandalul petrolului (There will be blood) care a trebuit sa se multumeasca cu Ursul de Argint pentru regie (acordat lui Paul Thomas Anderson).

Standard Operating Procedure, in regia lui Errol Morris a obtinut Marele Premiu al Juriului, in timp ce filmul lui Wang Xiaoshuai, Zuo You / In Love We Trust a fost apreciat cu Ursul de Argint pentru cel mai bun scenariu.

Englezoaica Sally Hawkins si iranianul Reza Najie au fost premiati cu cate un Urs de Argint pentru interpretare, iar japonezul Kumasaka Izuru si al sau Park and Love Hotel / Asyl au obtinut Premiul pentru debut in lungmetraj.
  
asdasd