Festivalul International de Film Independent ANONIMUL isi anunta Lineup-ul Competitional

Joi, 22 Iulie 2010, Categoria: Festival

Festivalul International de Film Independent ANONIMUL isi anunta Lineup-ul Competitional Festivalul International de Film Independent ANONIMUL, ce se va desfasura in perioada 9-15 august 2010, la Sfantu Gheorghe, in Delta Dunarii, anunta titlurile din cadrul celor trei sectiuni competitionale. Cele 7 titluri propuse de selectorul Ludmila Cvikova pentru Competitia de lungmetraj a celei de-a 7 editii sunt:

ZERO, regia Pawel Borowski, Polonia, 2009 (Nominalizare la Premiul Juriului International, Festivalul International de Film de la São Paulo, 2009)

VULPITELE/ FOXES, regia Mira Fornayova, Slovacia- Cehia- Irlanda, 2009 (International Film Critics' Week- Venetia 2009)

LA MARE/ ALAMAR, regia Pedro Gonzalez-Rubio, Mexic, 2009 (Tiger Award- Festivalul International de Film de la Rotterdam, 2010)

MICUTA SLOVENA/ SLOVENIAN GIRL, regia Damjan Kozole, Slovenia- Germania- Serbia- Croatia- Bosnia- Hertegovina, 2009 (Contemporary World Cinema, Festivalul International de Film de la Toronto, 2009; Competitia Oficiala, Festivalul de Film de la Sarajevo, 2009)

CARAVANA CINEMATOGRAFICA, regia Titus Muntean, Romania, 2009 (Balkan Survey, Festivalul International de Film de la Salonic, 2009)

REINCARNAREA LUI TROTKI/ THE TROTSKY, regia Jacob Tierney, Canada, 2009 (Premiul Publicului- Festivalul International de Film de la Tokyo, 2009)

PE CALEA CEA BUNA/ ON THE PATH, regia Jasmila Zbanic, Bosnia Hertegovina- Austria- Germania- Croatia, 2010 (Competitia Oficiala, Berlinale 2010)

Cele sapte titluri concureaza pentru Marele Premiu al Festivalului de Film ANONIMUL in valoare de 3.000 USD, premiu acordat exclusiv pe baza voturilor exprimate de publicul prezent la Festival.

La sectiunea de scurtmetraj, s-au inscris un numar de 350 de scurtmetraje de fictiune si animatie din 36 de tari. Din acestea, 45 au fost productii romanesti. Inscrierile s-au deschis in februarie 2010 si s-au incheiat in iunie 2010. Selectia realizata de criticul de film Irina Margareta Nistor cuprinde 30 de scurtmetraje de fictiune si respectiv 20 de scurtmetraje de animatie.

Entry-urile romanesti la sectiunea scurtmetraj fictiune:

INAINTE SI DUPA 22-12-1989, regia Andrei Cohn

MIDAS SI POVESTEA FANTOMEI, regia Jamil Hendi

ELA, regia Tudor Jurgiu

MUZICA IN SANGE, regia Alexandru Mavrodineanu

DERBY, regia Paul Negoescu

EU SI SORA MEA, regia Ozana Nicolau

NO NEWS, regia Alexandru Stanescu

PISCINE, GERMANIA, regia Emanuel Vasiliu

Entry-urile romanesti la sectiunea scurtmetraj animatie:

OBICEIURI PROASTE, regia Oana-Catalina Gheorghiu

VIVE LA CRISE, regia Alexei Gubenco

Scurtmetrajele selectionate concureaza pentru Premiul pentru cel mai bun scurtmetraj de fictiune, respectiv Cel mai bun scurtmetraj de animatie, fiecare in valoare de 1000 USD, premii acordate exclusiv pe baza voturilor exprimate de publicul prezent la Sfantu Gheorghe.

La sectiunea scurtmetraj fictiune, Fundatia Anonimul va acorda Premiul Ovidiu Bose Pastina, in valoare de 1000 USD.

Editia a VII-a a Festivalului International de Film Independent ANONIMUL este organizata de Fundatia Anonimul, cu sprijinul Ministerului Culturii si Patrimoniului National, Ministerului Dezvoltarii Regionale si Turismului, Consiliului Judetean Tulcea, Institutului Cultural Roman si Televiziunii Romane, producator asociat.
  
asdasd