Creepy Animation Night - Nopti intense de animatie si muzica la Anim’est Brasov 2015

Joi, 18 Iunie 2015, Categoria: Festival

Creepy Animation Night - Nopti intense de animatie si muzica la Anim’est Brasov 2015 In 2015, Anim’est isi prelungeste programul pana tarziu in noapte cu noi evenimente speciale si provocatoare. Cei mai curajosi spectatori brasoveni se vor delecta cu programe intense, care imbina armonios animatia si muzica.

O noapte intensa si senzatii tari promite Creepy Animation Night. Cele mai stranii si mai infricosatoare animatii vor provoca, amuza si ingrozi spectatorii in noaptea zilei de vineri, 26 iunie, la Centrul Cultural Reduta, incepand cu ora 00:00. Extraterestri, fantome si eviscerari, intamplari morbide pline de umor negru, noaptea bizara a festivalului isi propune sa exploreze partea intunecata a animatiei.

Filmele vor fi insotite de un live-act incantator al trupei Semiosis. Trupa, formata din duo-ul Alexandru Seidiu si Serban Ilicevici, inca din 2009, va acompania infricosatoarele calupuri de filme in ritmuri ambientale semi-improvizate.

Trippy Animation Night este un program extravagant de filme ciudate, malefice sau pur si simplu nepotrivite, selectionate cu grija de curatorul si colectionarul Michael Helmerhorst. Acesta a cotrobait prin cele mai murdare colturi ale arhivelor animatiei si cele mai rare colectii, scotand la lumina filme greu de vazut in alta parte.

Animatiile provocatoare si halucinogene din acest program onoreaza talentul creativ al lui Frank Tashlin, Bruce Bickford, David Lynch, Bruce Conner, Arch Oboler, Tex Avery, Sam Raimi, Ralph Bakshi, Robert Taylor, Hitoshi Matsumoto si al multor altor animatori si regizori fara limite.

Cei mai deschisi spectatori vor avea parte de un nou eveniment, greu de digerat, dar la fel de greu de uitat sambata, 27 iunie, la Centrul Cultural Reduta, de la ora 23:30.

Mai mult, Anim’est pregateste o serie de evenimente speciale intr-o noua locatie pe harta festivalului, Animation Hub by Jameson, in incinta Centrului Cultural Reduta. Acesta devine cel mai important punct de intalnire si distractie. Agenda nocturna este intregita cu petreceri si voie buna, joi si duminica, incepand cu ora 23.30. Nu lipsesc nici Jameson Tasting Sessions, vineri si sambata, intre orele 19.00 si 22.00.

Animation Hub by Jameson va gazdui si prezentarea Animation Worksheep, platforma educationala a festivalului, ajunsa deja in cel de-al cincilea an de existenta. Din dorinta de a reanima peisajul autohton al industriei animatiei, s-a nascut un proiect ambitios, cu scopul de a forma tineri profesionisti in domeniu. Rezultatele atelierului vor fi proiectate intr-o ambianta proaspata si prietenoasa, vineri, 26 iunie, de la ora 19.00.

Festivalul international de film de animatie Anim’est Brasov se desfasoara intre 25 si 28 iunie, in Piata Sfatului si la Centrul Cultural Reduta, in cadrul candidaturii municipiului Brasov pentru Capitala Europeana a Culturii - 2021.

Pretul unui bilet la Creepy Animation Night este 15 lei, iar un bilet la Trippy Animation Night este 10 lei.
  
asdasd