Zece zile de concerte si petreceri la Casa TIFF

Vineri, 31 Mai 2013, Categoria: Festival

Zece zile de concerte si petreceri la Casa TIFF Casa TIFF va fi, pentru al doilea an, inima Festivalului International de Film Transilvania (TIFF).

Intre 31 mai si 9 iunie, Casa TIFF (Str. Universitatii, nr. 6, Cluj-Napoca) va fi locul de intalnire al invitatilor, publicului, echipei si gazda unor proiectii, concerte si petreceri de neuitat.

Elena Mindru Quintet

Sambata, 1 iunie, ora 22:00, Casa TIFF – terasa. Intrare: 10 lei

Elena Mindru – voce; Lucian Nagy – saxofon; Albert Tajti – pian; Michael Acker – contrabas; Gratian Silaghi – tobe

Originara din Cluj-Napoca, Elena Mindru a descoperit jazz-ul la varsta de 15 ani, dupa ce a studiat vioara si pianul. A absolvit Academia de Muzica „Gheorghe Dima” din Cluj si a participat la workshop-uri de jazz vocal organizate la Academia Regala de Muzica din Londra si dirijate de experta Mary King. De-a lungul carierei sale, a cantat alaturi de nume mari ale jazz-ului, ca Sorin Romanescu, Lucian Nagy, Andrei Tudor, Patrice Rushen, Will Kennedy, Darius Brubeck, Alfredo Paixao, Hans Vrooman.

Cine-concert „Bagdad Fantaisie”

Sambata, 1 iunie, ora 18.00, Cinema Florin Piersic

Duminica, 2 iunie, 22.00, Casa TIFF – terasa. In inchiderea Zilelor Francofoniei la TIFF, prezentate de TV5 Monde si Institutul Francez din Cluj. Intrare libera

Muzica orchestrata de artistul Sami Pageaux-Waro pe imaginile filmului mut clasic Hotul din Bagdad / The Thief of Bagdad (r. Raoul Walsh, 1924). Adaptare libera dupa „O mie si una de nopti”, filmul spune povestea unui hot - interpretat de celebrul actor Douglas Fairbanks - care se indragosteste de frumoasa fiica a Califului din Bagdad. In iunie 2008, a fost plasat in topul 10 American Film Institute al celor mai bune filme clasice fantasy americane. Filmul a fost editat, colorizat si imbogatit grafic de catre artista vizuala Gabrielle Manglou. Samy Pageaux-Waro, un artist din Insula Reunion, combina genuri si instrumente diferite, de la kora, percutie si flaut la muzica electronica.

Patricia Kaas - Ma vie/ My Life

Luni, 3 iunie, 21.30, Casa TIFF. Intrare libera

Un documentar regizat de Horst Mühlenbeck despre una dintre cele mai de succes cantarete franceze.

Cu vocea ei inconfundabila si combinatia speciala de muzica pop, jazz si chanson, a vandut peste 14 milioane de albume in intreaga lume. Pe 24 iunie, Patricia Kaas va sustine pentru prima data un concert la Cluj-Napoca, la Sala Sporturilor.

Gilad Abro Trio

Marti, 4 iunie, 22.00, Casa TIFF - terasa. Intrare: 15 lei

Gilad Abro – contrabas; Omer Klein – pian; Amir Bresler - tobe

Muzicianul Gilad Abro, nascut in Africa de Sud si mutat in Israel, combina cu lejeritate stiluri si genuri muzicale precum bebop si hard bop, jazz, rock si R&B, fusion, trance. A colaborat cu Johnny Griffin, Randy Barker, Slide Hampton, Larry Willis, Jimmy Cobb, Skazi, Micha Shitrit si altii. A castigat de mai multe ori Musician of Excellence Grant/Award acordat de American-Israel Foundation si a concertat in Marea Britanie, Japonia, Brazilia, SUA, Spania, Olanda, Italia, Franta sau Mexic.

The Nuggers

Miercuri, 5 iunie, 00.00, Club Casa TIFF

23.00 - petrecere „Luna Plina”, dedicata Festivalului de Film Horror & Fantastic de la Biertan

Concertul si petrecerea vor fi precedate de proiectia filmelor selectate in Competitia Locala TIFF 2013, care va incepe la 21.30, pe terasa Casei TIFF

Andy 'Sinboy' Luke (bass, vocal); Phillip Hofer (chitara); Adrian Aghenitei (chitara); Anton Groves (tobe)

The Nuggers e o trupa de garage-rock formata din patru membri in Bucuresti, via UK. S-au format in 2010 si au lansat un EP la Ghost Highway Records, in 2012, si o piesa pe compilatia Future Nuggets. Au mers prin toata tara in turneu alaturi de Roy and the Devil’s Motorcycle (Voodoo Rhythm Records). Lucreaza in prezent la primul lor album.

Intrare: gratis, pe baza biletului la filmul Doomsday Book, sau la pretul obisnuit de 10 lei

Tapinarii

Joi, 6 iunie, 22.00, Casa TIFF – terasa. Intrare: 10 lei

O formatie de folk alternativ „ce prezinta viata de cuplu, si nu numai, intr-un mod realist, ironic si autoironic”. S-au format in 2001 si au editat pana acum 9 discuri. Au sustinut peste 400 de concerte live iin tara si au fost invitati in recital la festivaluri autohtone importante.

Luiza Zan & Dan Byron- Live Acoustic Duo

Vineri, 7 iunie, 22.00, Casa TIFF – terasa. Intrare: 10 lei

Iubitorii de jazz vor avea ocazia sa o asculte pe artista nominalizata la categoria „Muzicianul anului“ la cea mai recenta editie a Galei Premiilor de Jazz, alaturi de Dan Byron, solistul trupei de rock alternativ Byron. Acesta a cantat in formatii precum Agathodaimon, Kumm sau Urma. Cei doi propun un duo acustic inedit, cu voce si chitara.

Autumn Hotel

Sambata, 8 iunie, 22.00, Casa TIFF. Intrare: 10 lei

Autumn Hotel este proiectul muzical initiat in 2010 de Nick Fagadar (voce, chitara - Luna Amara) impreuna cu Domi (tobe, Urma), Andras (keyboards, Kumm), Oigan (chitara, Kumm), Sorin (bas, Luna Amara) s.a. Formula in care a fost inregistrat albumul „Autumn Hotel” ii mai include si pe Dan Vaida (bas Sfantu’ Asteapta), Andrei Rosulescu (chitara, Seven) si Adrian „OQ” Neagoe (chitara, Masterpiece). „Autumn Hotel” contine 12 piese originale si un remix, scrise de Nick Fagadar si apoi orchestrate, interpretate si inregistrate impreuna cu invitatii. De la pop-rock la grunge, de la alternative inspre progressive, Autumn Hotel suna curat, intens, introspectiv pe alocuri, iar alteori simplu, direct.

Biletele s-au pus in vanzare, incepand din 24 mai, pe www.biletmaster.ro.
  
asdasd