HBO Romania la TIFF 2009

Miercuri, 27 Mai 2009, Categoria: Festival

HBO Romania la TIFF 2009 La cea de-a opta editie a festivalului, HBO Romania are o participare speciala. Incepand cu sfarsitul anului 2008, HBO Romania s-a implicat in productia locala, realizand documentarele Nunti, Muzici si Casete Video si Apocalipsa dupa soferi, primul in regia lui Tudor Giurgiu, iar cel de-al doilea semnat de regizorul Alexandru Solomon.

Anul acesta, HBO Romania aduce un nou documentar original, in avanpremiera extraordinara la TIFF: Australia, regizat de Claudiu Mitcu. Pentru a marca premiera documentarului, organizatorii TIFF impreuna cu HBO Romania, au pus la cale in data de 4 iunie a.c., un meci de fotbal in care se vor "confrunta" doua echipe absolut suprinzatoare: echipa nationala a persoanelor fara adapost si echipa cineastilor TIFF.

In afara de Australia, in cadrul Zilei HBO la TIFF publicul clujean va mai putea urmari alte 5 productii originale HBO: Recount, Bernard & Doris, House of Saddam si cele doua productii originale HBO Romania, mentionate anterior: Nunti, Muzici si Casete video si Apocalipsa dupa soferi.



(Foto: Alexandru Solomon si Carmen Harabagiu, Country Manager HBO Romania)

HBO Romania va oferi anul acesta sectiunea de documentare „What’s up Doc?” in a carei selectie se pot regasi titluri de exceptie din Marea Britanie, Iran, SUA, Cehia, Slovacia, Canada, Brazilia, Bulgaria, Olanda si Israel, dintre care dorim sa mentionam documentarul Man on Wire,castigator al premiului Oscar din acest an.

Cinemax va completa prezenta HBO la TIFF oferind doua sectiuni speciale: 3 X 3 si Figuri politice.

Am lasat special la urma castigatorii Concursului National de Scenarii initiat de HBO Romania si organizat in parteneriat cu TIFF, care vor fi anuntati in cadrul Galei TIFF, ce va avea loc la Cluj sambata, 6 iunie. Anul acesta pe langa castigatorii sectiunilor de lung metraj si scurt metraj, avem si un castigator al noii sectiuni, cea de documentar, avand in vedere implicarea HBO Romania in acest domeniu. Toti cei 9 finalisti ai celor 3 sectiuni au castigat Premiul HBO "3 zile la TIFF", fiind prezenti la festival in ultimele 3 zile ale acestuia.

Inca o veste excelenta la final! Ioan Antoci, autorul scenariului Cainele Japonez, scenariu premiat la sectiunea de lung metraj a editiei de anul trecut a Concursului, a castigat anul acesta la Cannes in cadrul ScripTeast premiul cel mare si ne va onora cu prezenta lui la Cluj.
  
asdasd