Premiul UCIN pentru Tudor Giurgiu

Luni, 16 Februarie 2009, Categoria: Noutati

Premiul UCIN pentru Tudor Giurgiu Filmul "Nunti, muzici si casete video", regizat de Tudor Giurgiu si produs de Hai-Hui Entertainment si HBO Romania, nominalizat la Premiul Gopo pentru Cel mai bun documentar, a castigat una dintre cele mai prestigioase distinctii ale cinematografiei autohtone: Premiul Uniunii Cineastilor din Romania.

Pelicula de 57 de minute a fost rasplatita cu trofeul categoriei "Cel mai bun documentar de scurt-metraj" (mai scurt de 60 de minute), in vreme ce categoria documentar de lung metraj a fost castigata de multi-premiata productie romano-germana "Podul de flori", regizata de Thomas Ciulei, de asemenea nominalizata la Premiul Gopo pentru Cel mai bun film documentar.

Documentarul regizorului cunoscut pentru lung metrajul de succes "Legaturi bolnavicioase" face un portret-mozaic al unei industrii cu totul speciale: cea a fotografiatului, filmatului si cantatului la nuntile din Romania. Treisprezece personaje povestesc si "performeaza" in fata camerei operatorului Toma Velio, intr-un behind the scenes neconventional al spectaculosului peisaj nuptial autohton. George Stirbat, cantaretul din Onesti intors acasa dupa o cariera pe Broadway, "fotograful de sat" Petru Manici, electrician de mina in Petrosani, sau Sorin Cucui, fotograf de evenimente, dar si model, instructor de aerobic, arte martiale, ski si activitati outdoor in Parcul Aventura din Brasov sunt numai cateva dintre personajele care dau culoare acestui film.

"Nunti, muzici si casete video" este primul film original produs de HBO Romania si urmeaza a fi difuzat in curand in intreaga retea de posturi nationale HBO din centrul si estul Europei si lansat pe DVD intr-o editie limitata, pe site-ul oficial www.nuntimuzicisicasetevideo.ro.

"Nunti, muzici si casete video" va fi prezentat intr-o proiectie speciala, in prezenta regizorului Tudor Giurgiu, la Centrul Ceh din Bucuresti, pe 23 februarie, incepand cu ora 20:00, in cadrul ciclului Documentary Mondays, dedicat popularizarii celor mai bune documentare romanesti si cehesti in randul publicului larg bucurestean. La fel ca de fiecare data, intrarea spectatorilor va fi libera, in limita locurilor din sala de proiectie.
  
asdasd