Tudor Giurgiu - in competitie la Premiile Gopo

Marti, 27 Ianuarie 2009, Categoria: Noutati

Tudor Giurgiu - in competitie la Premiile Gopo Filmul "Nunti, muzici si casete video", in regia lui Tudor Giurgiu, a fost inscris in cursa pentru nominalizarea la categoria Cel mai bun documentar la cea de-a treia editie a Premiilor Gopo, premiile industriei cinematografice din Romania.

"Nunti, muzici si casete video" e o incursiune in culisele nuntilor romanesti, in care fotografi, cameramani si cantareti din toata tara se explica, isi spun povestile de viata, prezinta "pe viu" stiluri de montaj si, bineinteles, dau dovada maiestriei lor. Filmul urmareste aventurile catorva dintre cele mai "colorate" personaje care poarta pe umeri responsabilitatea reusitei celei mai importante petreceri din viata unui cuplu.

Documentarul, o productie Hai-Hui Entertainment si HBO Romania, a concurat in cadrul sectiunii de gen a Festivalului International de Film DaKino, editia 2008, selectie care ii permite sa fie eligibil pentru nominalizarea la editia din acest an a trofeelor Gopo, desi a fost lansat foarte aproape de finalul anului trecut, pe 27 noiembrie 2008. La Premiile Gopo nu pot fi nominalizate decat documentarele artistice, reportajele de televiziune nefiind eligibile pentru inscrierea la preselectie.

In cursa pentru nominalizarea la Gopo, "Nunti, muzici si casete video" va lupta cu documentare precum "Constantin si Elena", filmul lui Andrei Dascalescu laureat al categoriei First Appearance din cadrul prestigiosului festival de documentar IDFA, "Podul de flori", filmul multi-premiat al lui Thomas Ciulei, sau "Ciobanul zburator", regizat de Catalin Musat, castigator al unei mentiuni speciale la Festivalul de la Locarno. Nominalizatii la toate categoriile Premiilor Gopo vor fi anuntati pe 2 februarie, in cadrul unei conferinte de presa programate de organizatori.

In luna februarie, "Nunti, muzici si casete video" va putea fi urmarit si la Centrul Ceh, in cadrul proiectiilor de documentar Documentary Mondays.
  
asdasd