Thierry Fremaux - invitat de onoare la Gala Premiilor Gopo

Joi, 28 Februarie 2008, Categoria: Noutati

Thierry Fremaux - invitat de onoare la Gala Premiilor Gopo Pregatirile pentru Gala Premiilor Gopo (ce va fi transmisa live de TVR1 in seara de 3 martie, incepand cu ora 20:15) sunt pe ultima suta de metri. Gazda Premiilor Gopo din acest an va fi actorul Marius Florea Vizante.

Nominalizarile Premiilor Gopo au fost stabilite de un juriu de preselectie ales de APFR, compus din 5 profesionisti din domeniu: Stere Gulea (regizor), Dorina Chiriac (actor), Irina Margareta Nistor (critic de fim), Radu F. Alexandru (scenarist), Iulia Blaga (critic de film).

Juriul a decis in unanimitate sa faca doar doua nominalizari la categoriile: Cel mai bun film, Cel mai bun regizor, Cel mai bun scenariu, Cel mai bun actor intr-un rol principal intr-un film de lung metraj, Cea mai bun actrita intr-un rol principal intr-un film de lung metraj, Cea mai buna actrita intr-un rol secundar intr-un film de lung metraj, Cel mai bun montaj, Cel mai bun sunet. Juriul motiveaza aceasta alegere prin diferenta valorica dintre filmele 4 luni, 3saptamani si 2 zile respectiv California dreamin’ (nesfirsit) si restul filmelor de lung metraj eligibile inscrise la Premiile Gopo 2008.

Cea de-a doua editie a Galei Premiilor Gopo îi va avea ca invitati de onoare pe Thierry Fremaux – Delegatul General al Festivalului de la Cannes, regizorul francez de origine romana Radu Mihaileanu (regizorul filmului Traieste- castigator al premiului Cesar pentru scenariu în 2006) si pe Jurgen Biesinger – Producator Executiv European Film Awards Productions.

De-asemenea, invitati speciali la ceremonie sunt 10 importanti critici straini de film ce participa, pe data de 2 martie a.c., la colocviul Filmul romanesc azi organizat de Asociatia Criticilor de Film in parteneriat cu Asociatia pentru Promovarea Filmului Romanesc, cu sprijinul Centrului National al Cinematografiei si al Institutului Cultural Roman. Colocviul, cu participare internationala, are menirea sa puna în valoare importanta internationala a cinematografului romanesc recent si perspectivele sale de dezvoltare.

Anul acesta, la 3 decenii de la premiera, se va acorda un premiu special unui serial TV cu mare succes la public. Toate panzele sus în regia lui Mircea Muresan va avea un moment deosebit în cadrul galei si se vor proiecta secvente din serialul care a fost si va fi un deliciu în randul spectatorilor de toate varstele.
  
asdasd