Restul e tacere si Boogie - favoritii lui Gopo

Luni, 2 Februarie 2009, Categoria: Noutati

Restul e tacere si Boogie - favoritii lui Gopo "Restul e tacere", filmul lui Nae Caranfil ce reconstituie momentul realizarii primului film romanesc de lung metraj, a adunat 14 nominalizari la cea de-a treia editie a Galei Premiilor Gopo, printre care cele pentru Cel mai bun film, Cea mai buna regie, Cel mai bun scenariu de lung-metraj.

Al doilea mare favorit este "Boogie", filmul regizat de Radu Muntean, ce a fost selectionat in sectiunea "Quinzaine des realisateurs" a Festivalului de la Cannes, si este nominalizat la 11 categorii pentru Premiile Industriei de Film din Romania.

La categoria Cel mai bun actor intr-un rol principal juriul va avea de ales intre Dragos Bucur, Alexandru Potocean, Cosmin Selesi si Marius Florea Vizante, in timp ce actritele nominalizate pentru rol principal sunt Anamaria Marinca, Meda Victor si Ioana Iacob.

Peste 400 de profesionisti din industria autohtona de film vor alege in acest an castigatorii premiilor, prin vot secret, online sau prin posta.

In cadrul Galei Premiilor Gopo vor fi acordate un Premiu pentru intreaga activitate unei personalitati marcante din cinematografia romaneasca si Premiul Publicului, oferit filmului autohton cu cel mai mare succes de box-office in anul precedent - la aceasta editie fiind vorba de "Supravietuitorul" lui Sergiu Nicolaescu, pelicula ce a adunat 25706 bilete vandute pe parcursul anului 2008.
  
asdasd