Un juriu pentru Gopo

Miercuri, 21 Ianuarie 2009, Categoria: Noutati

Un juriu pentru Gopo Premiile Gopo si-au desemnat juratii: actrita Maria Popistasu, criticii de film Magda Mihailescu si Laurentiu Bratan, regizorul Laurentiu Damian si operatorul Florin Mihailescu sunt cei care vor alege nominalizatii la 17 categorii ale Premiilor. Ei vor avea de ales dintre 11 lung-metraje si 27 de scurt-metraje de fictiune si 11 documentare de scurt si lung-metraj prezentate anul trecut in circuitul festivalier sau la posturile de televiziune din tara.

Cei cinci jurati vor face cate patru nominalizari pentru fiecare categorie, urmand ca, dupa anuntarea celor ramasi in cursa pentru Gopo, castigatorii trofeelor sa fie alesi de oamenii de film din Romania.

Printre lung metrajele inscrise in preselectia pentru nominalizarea la Gopo nu se numara filmul "Legiunea straina", prezentat pe marile ecrane din Romania la inceputul anului 2008, regizorul Mircea Daneliuc anuntand oficial organizatorii ca nu doreste ca pelicula sa fie supusa jurizarii.

Juriul care va desemna cei patru nominalizati de la categoria Cel mai bun film european (dintre cele distribuite pe marile ecrane din Romania in 2008), este compus, la fel ca la precedentele editii, din cinci critici de film romani recunoscuti. Este vorba despre Tudor Caranfil, Viorica Bucur, Alexandra Olivotto, Stefan Dobroiu si Florin Barbu, care vor alege din cele 43 de titluri – productii sau co-productii europene – patru pelicule care vor fi supuse votului celor peste 350 de profesionisti din industria de film autohtona.
  
asdasd