Au inceput inscrierile la cea de-a 12-a editie a Concursului National de Scenarii

Vineri, 10 Februarie 2012, Categoria: Noutati

Au inceput inscrierile la cea de-a 12-a editie a Concursului National de Scenarii HBO Romania, in parteneriat cu Asociatia Pentru Promovarea Filmului Romanesc (APFR), organizatorul Festivalului International de Film Transilvania (TIFF), anunta cea de-a 12-a editie a Concursului National de Scenarii.

Concursul National de Scenarii, unul dintre cele mai importante proiecte initiate si derulate de HBO Romania, cuprinde trei categorii: lung metraj, scurt metraj – sectiuni dedicate tuturor cineastilor romani aflati la debut, si documentar – sectiune la care se pot inscrie deopotriva profesionistii si amatorii.

Pentru inscrierea scenariilor este pus la dispozitia participantilor un site dedicat: www.hbo.ro/concursscenarii. inscrierile la Concursul National de Scenarii - editia 2012 se pot face numai prin intermediul acestui site.

Printre finalistii editiilor anterioare ale Concursului National de Scenarii initiat de HBO si derulat in parteneriat cu Asociatia Pentru Promovarea Filmului Romanesc se numara: Cristian Mungiu, castigatorul primei editii pentru scenariul de lung metraj Cartier; Catalin Mitulescu care in 2004 castiga premiul pentru scurt metraj pentru O zi buna de plaja sau Tudor Voican, castigatorul premiului pentru lung metraj in 2004, cu scenariul Schimb valutar.

"HBO Romania organizeaza Concursul National de Scenarii de mai bine de 10 ani, din dorinta de a oferi o sansa tinerilor scenaristi talentati sa fie recunoscuti in piata de film si, de ce nu, sa isi transforme scenariile in filme. in ceea ce priveste continuarea seriei de documentare originale HBO, vom avea in vedere, in primul rand, scenariile finaliste ale Concursului National de Scenarii", declara Carmen Harabagiu, Country Manager HBO Romania.

Festivalul International de Film Transilvania (TIFF) se bucura de o bine-meritata reputatie nationala si internationala, fiind identificat ca cel mai important eveniment de film din tara noastra. in acest context, motivul asocierii dintre TIFF si HBO Romania in Concursul National de Scenarii este evident: organizatorii isi propun sa sustina schimbarea intr-un domeniu care o merita din plin, filmul romanesc. Mai mult, HBO Romania are convingerea ca TIFF va asigura o buna expunere tinerilor finalisti.

Componenta juriului celor trei categorii ale Concursului National de Scenarii va fi anuntata pana la data de 2 martie 2012.

Perioada de desfasurare a concursului este 10 februarie 2012 – 26 martie 2012. Ora 13:00 a zilei de 26 martie 2012 este ultima data exacta la care un scenariu se poate inscrie la Concursul National de Scenarii editia 2012.

Anuntarea castigatorilor se va face in cadrul Festivalului International de Film Transilvania care urmeaza sa se desfasoare la Cluj in perioada 1 - 10 iunie 2012.
  
asdasd