FestAsia 2009: The Eye - Infinity

Joi, 25 Iunie 2009, Categoria: Festival

FestAsia 2009: The Eye - Infinity "The Eye: Infinity" / "Gin Gwai 10" nu este, asa cum ati putea crede, cel de-al zecelea episod al unei serii teribil de lungi, ci abia al treilea (dupa "The Eye" din 2002, si "The Eye 2", din 2004): cifra ne trimite la 10 moduri de a invoca fantomele, unul mai absurd ca altul, pe care niste tineri din Hong Kong le descopera intr-o carte prafuita si cu care se joaca intr-o noapte plicticoasa de vacanta, impreuna cu prietenul si gazda lor din Thailanda.

Daca nu stiati, fantomele pot fi chemate nu doar cu o tabla Ouija, ci si poftindu-le la masa intr-o intersectie pustie, pieptanandu-te in oglinda la miezul noptii, jucandu-te de-a v-ati ascunselea cu o pisica neagra sau... privind in spate printre picioare!



Fratii Pang se joaca de-a comedia pentru a face mai digerabile momentele horror intr-un "Scary Movie" cu tenta asiatica. Tinerii dornici de experimente dispar rand pe rand pe taramul de dincolo, fantomele se intrupeaza in varii forme - de la mingi de baschet pana la spectre baloase ori spirite jucause care poseda trupuri de dragul unor reprezentatii de break-dance (executate pe holul unui bloc mai sinistru decat o scara din Ferentari). Probabil spectrele de pe taramul mortilor ar fi si ele ceva mai inspaimantatoare daca nu le-ai pune pe fuga cu un simplu pufait (sau mai rau, cu un vant scapat discret - da, pare de prost gust, dar in economia filmului e o scena relativ amuzanta).

Trimiterile la primele episoade ale seriei sunt rare si vagi (precum scena dintr-un lift, in acelasi bloc sordid), dar cei doi Pang arata ca inca stiu sa faca atmosfera, si exista cateva scene destul de reusite din punct de vedere vizual, precum cea din statia pustie de metrou bantuita de o umbrela solitara. Per total, insa, filmul are un aer stupizel si mistocar, incepand chiar de la genericul de sitcom cu adolescenti cretinei, asa ca nu va asteptati la o capodopera a genului horror, ci doar la o parodie usurica, de vara.
  
asdasd