Festivalul International de Film Timishort

Marti, 19 Aprilie 2011, Categoria: Festival

Festivalul International de Film Timishort Si anul acesta timisorenii vor gazdui intre 4 si 8 mai Festivalul International de Film Timishort.

Cea de-a treia editie a Timishort va aduce in fata publicului banatean o selectie a celor mai importante scurtmetraje internationale si romanesti.

Competitia Internationala va cuprinde doar 12 scurtmetraje, lucru care face ca Timishort sa fie unul dintre cele mai selecte festivaluri de scurtmetraj, concentrand competitia in trei calupuri de filme scurte si tari. Videorama, programul de film experimental si arta video, va cuprinde tot 12 filme, impingand limitele artei cinematografice dincolo de metodele conventionale ale cinema-ului.

Pe langa competitia internationala si Videorama, Timishort introduce anul acesta o sectiune competitionala nationala, care va contine 8 filme romanesti de scurtmetraj, unele dintre ele in premiera absoluta.

Timishort va mai prezenta o selectie a celor mai bune creatii recente ale prestigioaselor Universitati de Film si Televiziune din München/ Germania si din Belgrad/Serbia, precum si programe speciale ale festivalurilor de film partenere: Festival International du Film Francophone de Namur, Anim'Est Bucuresti, Cologne OFF si Directors' Lounge Berlin.

Mai mult, in sectiunea Focus On, Timishort va prezenta o selectie a celor mai bune scurtmetraje din Germania si un portret de autor al lui Emanuele Moretti, fiul celebrului regizor italian Nanni Moretti, ce prezinta toate calitatile pentru a calca pe urmele tatalui sau. Astfel, Timishort va continua sa descopere noi talente si potentiali viitori autori de cinema.

Evenimentul este organizat de Asociatia Romana a Filmului Independent, cu sprijinul Centrului National al Cinematografiei.
  
asdasd