Rezumatul saptamanii

  • Bataie, monstri si politisti corupti

    Vineri, 25 Aprilie 2008, Categoria: Rezumatul saptamanii

    [Saptamana 18-24 aprilie]   Din fericire The Mist, horror-ul regizat de Frank Darabont dupa povestea lui Stephen King nu a pierdut farmecul istorisirii originale.
    Nu in totalitate, oricum. Filmul are si momente rizibile, iar monstrii cauciucati si gandacii uriasi veniti dintr-o dimensiune paralela ca sa terorizeze locuitorii unui orasel de provincie arata previzibil, mai mult scarbos decat inspaimantator. Dar Marcia Gay Harden are o prestatie foarte buna in rolul bigotei care ameninta cu apocalipsa, iar ceata insasi este un personaj... mai mult
  • Comori, impuscaturi si desene animate

    Vineri, 18 Aprilie 2008, Categoria: Rezumatul saptamanii

    Comori, impuscaturi si desene animate [Saptamana 11-17 aprilie]
    Multa animatie pe ecrane saptamana aceasta, incepand cu Persepolis, povestea unei fetite de 9 ani din Iran care traieste in direct Revolutia Islamica si ii rezista eroic cu adidasi, muzica punk si visuri de libertate.
    Cum atitudinea pro-occidentala pare a fi un pasaport sigur catre inchisoare, parintii o trimit la scoala in Austria, unde Marjeane isi traieste adolescenta tipica si nu tocmai, cu indragostirile si prieteniile varstei, dar mai ales cu o pregnanta senzatie de singuratate, straina intr-o tara straina, cu nostalgia locurilor natale... mai mult
  • Fantome, teroristi si insule imaginare

    Marti, 8 Aprilie 2008, Categoria: Rezumatul saptamanii

    [Saptamana 4-10 aprilie]   Beneficiind de o campanie de marketing de invidiat, Vantage Point s-ar fi vrut inspirat din Rashomon-ul lui Kurosawa, dar in fapt este o versiune insipida a lui In the line of fire, in care Dennis Quaid, Sigourney Weaver si Forest Whitaker reusesc contra-performanta unui joc intepenit, neconvingator si pe alocuri enervant. Intriga filmului este promitatoare - un atentat la viata presedintelui Statelor Unite, privit din mai multe puncte de vedere - dar de fapt asistam la reluarea acelorasi secvente, privite din unghiuri... mai mult
  • Jafuri, intrigi si crime brutale

    Joi, 3 Aprilie 2008, Categoria: Rezumatul saptamanii

    [Saptamana 28 martie-3 aprilie]   Poate cea mai reusita premiera de saptamana asta, The Bank Job e povestea adevarata a unui jaf de proportii caruia i-a cazut prada o banca de pe Baker Street, Londra - poveste peste care scenaristul Dick Clement brodeaza convingator hatisurile unei intrigi politice la capatul careia se afla Casa Regala a Marii Britanii.
    Banda de hoti amatori condusa de Jason Statham e simpatica, actiunea e decupata alert si avem parte si de o femme fatale (Saffron Burrows - un nume de urmarit de-acum inainte): una peste ... mai mult
  • Petrol, capcauni si cantece de dragoste

    Marti, 25 Martie 2008, Categoria: Rezumatul saptamanii

    [Saptamana 21-27 martie]
    Va era dor de un remake dupa un horror asiatic? Nici noua. Dar saptamana asta a aparut pe ecrane The eye, povestea unei violoniste care si-a pierdut vederea la varsta de 5 ani si tocmai e pe cale sa si-o recapete, in urma unui transplant de cornee.
    Dupa cum stim cu totii din filmele de gen, organele transplantate au tendinta nesuferita de a aduce dupa ele amintirile, traumele si piticii de pe creier ai posesorilor initiali. Asa se intampla si de data asta, cand Jessica Alba incepe sa aiba tot soiul de viziuni cu fantome si incearca sa scape de ... mai mult
  • Mamuti, femei nebune si filme porno

    Luni, 17 Martie 2008, Categoria: Rezumatul saptamanii

    [Saptamana 14-20 martie]
    Da, ne era dor de un film de proportii epice. Dar de un film bun. Or, 10.000 i.Chr. nu e deloc asa ceva. Efectele speciale cu mamuti, tigri cu colti uriasi si struti carnivori, dedulciti la carne proaspata de om al cavernelor nu sunt suficiente pentru a scuza jocul incredibil de intepenit si plicticos al actorilor - sau poate, cine stie, acestia au intrat cu totul in rol si l-au abordat din perspectiva neanderthaliana?
    Pe scurt, un tanar vanator de mamuti porneste in cautarea iubitei sale rapita de niste negustori de sclavi teribil de negativi.... mai mult
  • Dragoste, zmeie si monstri de casa

    Luni, 10 Martie 2008, Categoria: Rezumatul saptamanii

    [Saptamana 07-13 martie]
    Marc Forster izbuteste o ecranizare cat se poate de reusita dupa Vanatorii de zmeie de Khaled Hosseini, povestea unei prietenii de pe strazile Kabul-ului sfaramata de lasitati si de razboi, povestea unei regasiri (partiale) de sine, povestea curajului tardiv dar nu complet inutil al unui afghan exilat in America.
    Si cu siguranta filmul nu ar fi fost atat de reusit daca nu l-ar fi avut pe micul Ahmad Khan Mahmoodzada in rolul lui Hassan cu o interpretare extrem de proaspata si convingatoare.
    CineTV dixit: nu, nu este un film previzibil cu... mai mult
  • Intelepciunea batranilor, fluturii si teleportarea

    Vineri, 29 Februarie 2008, Categoria: Rezumatul saptamanii

    Intelepciunea batranilor, fluturii si teleportarea [Saptamana 29 februarie-06 martie]
    Unul din cele mai discutate filme ale acestui inceput de an, No country for old men vine saptamana aceasta si pe ecranele noastre.
    Vine, vine, vine, calca totul in picioare cu o intriga amintind de un western clasic, impanata cu elemente de thriller si road-movie, cu un asasin bizar si implacabil (Javier Bardem, figura imobila si tocmai de aceea ingrozitoare), cu un serif obosit, resemnat in intelepciunile lui de texan batran (Tommy Lee Jones, din ce in ce mai simpatic in ultima vreme) si peisaje care devin parte din poveste.
    ... mai mult
  • Spartani, fantome si avocati corupti

    Vineri, 22 Februarie 2008, Categoria: Rezumatul saptamanii

    [Saptamana 22-28 februarie]
    Ce poate fi mai simplu decat sa faci o parodie dupa un succes de la Hollywood, s-au gandit Jason Friedberg si Aaron Seltzer dupa ce si-au exersat mana cu Epic Movie.
    Si s-au apucat sa inghesuie laolalta bancuri (proaste) cu gay, trimiteri la seriale (Ugly Betty) si concursuri TV (American Idol), sosii (jalnice) ale unor vedete (un soi de Britney Spears in mizerie care, departe de a fi amuzanta, starneste numai mila) si numere de music-hall absolut oripilante prin lipsa de sens. Ce a iesit? Puteti vedea saptamana aceasta pe ecrane in Meet The... mai mult
  • Printese, reporteri si iubiri condamnate

    Vineri, 15 Februarie 2008, Categoria: Rezumatul saptamanii

    Printese, reporteri si iubiri condamnate [Saptamana 15-21 februarie]
    Delirious are toate ingredientele unei povesti clasice, doar ca in registru negativ. Les Galantine (Steve Buscemi), paparazzo in New York, e un soi de zana buna postmoderna care il culege de pe strazi pe tanarul Toby (Michael Pitt), ii ofera casa, masa si o slujba marunta.
    Moaca lui acrita, imbatranita in rele, e contrastul perfect cu inocenta aproape enervanta a lui Pitt, aceasta Cenusareasa la masculin de care se indragosteste o printesa pop. Faima si bani picate din cer - basme, cu alte cuvinte.
    Filmoteca dixit: Satira destul de... mai mult
  
asdasd