Bataie, monstri si politisti corupti

Vineri, 25 Aprilie 2008, Categoria: Rezumatul saptamanii

[Saptamana 18-24 aprilie]




Din fericire The Mist, horror-ul regizat de Frank Darabont dupa povestea lui Stephen King nu a pierdut farmecul istorisirii originale.

Nu in totalitate, oricum. Filmul are si momente rizibile, iar monstrii cauciucati si gandacii uriasi veniti dintr-o dimensiune paralela ca sa terorizeze locuitorii unui orasel de provincie arata previzibil, mai mult scarbos decat inspaimantator. Dar Marcia Gay Harden are o prestatie foarte buna in rolul bigotei care ameninta cu apocalipsa, iar ceata insasi este un personaj convingator si terifiant.

CineTV dixit: un film tensionat si intunecat, care ar fi fost mult mai reusit daca nu ar fi alunecat ici-colo in discursuri pseudo-moralizatoare, si voit adanci, despre Dumnezeu, scopul religiei si existenta omului. Dar ok, per ansamblu.

(vezi trailer)




Keanu Reeves revine (cu ceva riduri in plus si aratand un pic mai adult) in rolul unui politist dezabuzat (bautor de votca din sticlute minuscule dupa ce sotia ii murise stupid in bratele unui amant) care are prostul obicei de a lichida suspectii inainte de judecata.

Desigur, cei de la Afaceri Interne (un fel de ciuma, asa cum sunt prezentati in toate filmele politiste) sunt pe urmele lui, dar surprizele neplacute ii vor veni tocmai de la colegii de echipa. Amintind pe alocuri de Training Day, Street Kings se pierde pe drum intr-o serie de clisee si de dialoguri trase de par - pacat de Forest Whitaker si de Hugh Laurie, care ar fi putut mai mult.

CineTV dixit: e cu politisti corupti, impuscaturi multe si intorsaturi de situatie putin plauzibile. Din categoria "Actiune, bataie, razbunare". Cam atat.

(vezi trailer)




Never Back Down este o combinatie slaba de Karate Kid si Fight Club (sau, pentru nostalgici, Sport sangeros).

Toate filmate din mana si puse pe Youtube. O aglomerare sacaitoare de clisee in care tanarul Jake Tyler, bun la suflet dar usor traumatizat nervos din pricina unei tragedii (si-a lasat tatal sa se urce beat la volan si acesta, surpriza! a murit) trebuie sa-si demonstreze valoarea (valoarea mea, valoarea mea) in fata pustilor bogati (deci rai) de la liceul unde tocmai s-a mutat. Cum reuseste? Simplu: antrenament de arte martiale mixte cu un sensei negru, si el cu probleme sufletesti si duiosii nebanuite. Finalul? Previzibil, doi baieti se bat, cel sarac dar cinstit invinge si se alege si cu fata (blonda, majoreta, neinteresanta). The end.

CineTV dixit: abdomene cu muschi pachetele-pachetele. Bataie, figuri, chestii. Pusti tantalai care, neputand sa participe la lupte, le filmeaza si le pun pe net. Yupiii, a venit vacanta. Neuronala.

(vezi trailer)

  
asdasd