Efectul de sera, mireasa si puscariasii

Joi, 24 Iulie 2008, Categoria: Rezumatul saptamanii

[Saptamana 18-24 iulie]




Made of Honor e o demonstratie clasica de reteta utilizata pana la saturatie: un el si o ea (in cazul nostru Patrick Dempsey si Michelle Monaghan) frumusei si simpatici, prieteni platonici de-o viata, care nu realizeaza ca sunt destinati unul altuia pana nu ajung intr-o criza existentiala (desi publicul stie cum se va termina povestea de cand ii vede zambind pe ecran pentru prima data). In esenta filmul e un "Iubitul meu se insoara" la negativ, de data aceasta personajul masculin vazandu-se lasat in afara ecuatiei amoroase. Asta in favoarea unui adversar aratos, bine dotat, cu ceva sange nobil si mostenitorul celei mai mari distilerii din Scotia. Hmmmm, oare pe cine va alege domnisoara? (da, stim cu totii.. iubirea adevarata, bla-bla..)

CineTV dixit: Patrick si Michelle arata bine, se misca bine si ar fi fost in stare de mai mult. Din pacate insa filmul ii zideste in niste roluri de un cliseu absolut, undeva intre niste glumite de o subtilitate demna de Godzilla intr-un magazin de portelanuri.

(vezi trailer)




Cum a ajuns David Carradine de la Kill Bill la comedioara tembela, grosiera si exasperanta numita Big Stan? Habar nu am. Probabil apare ca prin minune ori de cate ori cineva pronunta formula magica "kung-fu" pe un platou de filmare la Hollywood. De data asta personajul sau a aparut pentru a-l antrena pe Stan (Rob Schneider, din ce in ce mai enervant cu fiecare film) - un tantalau aflat in inchisoare si obsedat de teama violului. Si il antreneaza cu destul succes, dat fiind ca de la un punct incolo toata lumea - de la pungasii de rand pana la sefii de banda, masivi si inspaimantatori - ajunge sa-i stie de frica. Da, da, ce chestie, exact ca-n viata la Jilava.

CineTV dixit: daca aveti chef de bancuri de autobaza despre viol, homosexuali si sapunul scapat pe jos la dus, puteti vedea si filmul asta. Dar mai bine dati o tura pana la mare, e pacat sa va ucideti neuronii cu premeditare.

(vezi trailer)




Probabil cel mai suportabil film al saptamanii este The last winter, un horror ecologic (e o mare moda acum cu genul asta de filme) despre o echipa de petrolisti americani care se aventureaza in inima Alaskai in cautare de resurse energetice ramase neexploatate. Tundra devine aproape un personaj, si exista un moment foarte misto cand suierul viscolului de pe gheturi e imblanzit de vocea Ninei Simone cu "My baby just cares for me". Tensiunea din sanul echipei e bine construita, actorii quasi-necunoscuti fac totul mai veridic, senzatia ca in orice moment si de oriunde poate sa apara ceva/cineva ingrozitor e convingatoare, toate bune si frumoase. Ideea de baza e si ea interesanta - petrolul e combustibil fosil, adica tocanita de oase de dinozauri si alte animalute - dar din pacate fantomele de Tyranosaurus Rex plantate pe ecran nu sunt chiar monstrii la care ne-am fi asteptat, cu aerul lor de desen animat suprapus peste zapezile vesnice.

CineTV dixit: un thriller bine condus, cu peisaje absolut impresionante filmate foarte misto. Avem de-a face cu niste oameni bantuiti de proprii demoni si confruntati cu o planeta devenita ostila. E un subiect de actualitate. Deci da, merita vazut.

(vezi trailer)
  
asdasd