Fotbalisti, jocuri de noroc si baieti de cartier

Marti, 13 Mai 2008, Categoria: Rezumatul saptamanii

[Saptamana 9-15 mai]




George Clooney revine in dubla ipostaza de actor si regizor cu Leatherheads, o comedie usurica despre inceputurile fotbalului profesionist in America.

Desi filmul se vrea un omagiu inchinat epocii de aur a Hollywood-ului, cu comediile ei traznite, iar Clooney are ceva din farmecul lui Cary Grant, chimia dintre el si Renee Zellweger lasa de dorit si schimburile lor de replici nu tes o poveste ci incearca doar sa demonstreze cine e mai destept. In plus, John Krasinski e realmente plicticos in rolul tanarului Carter Rutherford, cel care isi disputa cu personajul lui Clooney titlul de "mascul alfa" si gratiile jurnalistei interpretate de Zellweger (nu e greu de ghicit cine va castiga, nu-i asa?) - din fericire insa coloana sonora e foarte reusita, un jazz nebun asortat perfect la anii prohibitiei.

CineTV dixit: mergeti sa-l vedeti pe Clooney tavalindu-se prin noroi si zambind cum numai el stie sa o faca, dar nu va asteptati la mai mult. Si nu va enervati inutil comparand-o pe Zellweger cu Katharine Hepburn...

(vezi trailer)




Lasandu-i pe fotbalisti la o parte ajungem la niste pusti geniali, studenti in matematici la faimosul Massachusetts Institute of Technology (M.I.T.), care isi pun in cap (si reusesc!) sa traga in piept sistemul (ticalosit?) al cazinourilor din Vegas cu o metoda relativ simpla: numarand cartile la masa de BlackJack. Desi e bazat pe o poveste reala, 21 se transforma pe drum intr-o poveste despre Bine si Rau, despre lupta de orgolii dintre blandul Ben (Jim Sturgess), studentul sarac ce apeleaza la aceste metode neortodoxe doar pentru a-si plati taxele la colegiu, si maleficul Micky Rosa (Kevin Spacey), proful de mate parsiv care profita de creierele studentilor sai.

CineTV dixit: boooring. Nici macar nu intelegem calumea cum se numara cartile, ca sa invatam ceva util. La munca, deci, nu la intins mana.

(vezi trailer)




Nu-i asa ca va era dor de un remake american dupa un horror asiatic? Stim ca nu, dar nu conteaza, el a ajuns oricum pe ecranele noastre... E vorba de Shutter, o poveste previzibila cu fantome care apar sa bantuie un cuplu de americani tineri frumosi si nu tocmai inocenti. Nu prin intermediul telefoanelor mobile sau al casetelor video, ci aparand pe fundalul unor fotografii, miscandu-se unduios si bantuind cosmarurile celor doi insuratei. Ca de obicei, prietenii si cunoscutii acestora sunt victimele atacurilor fantomei rauvoitoare si intriga se pierde in niste hatisuri de nepatruns din care ne mai scoate doar muzica ce se vrea terifianta dar se dovedeste doar obositoare.

CineTV dixit: asa e ele, fantomele, razbunatoare. De data asta au aparut in niste poze. Poate in urmatorul film ne vor bantui din mixerul de bucatarie sau din vibratorul bine ascuns in fundul sifonierului, cine stie.

(vezi trailer)




La capatul opus al scalei IQ-ului fata de la baietii de la M.I.T. care puneau Las Vegasul pe jar sunt baietii de cartier din filmul lui Theodor Halacu-Nicon. Starul productiei fiind Sorinel Copilul de Aur, intr-un rol de Romeo autohton, colorat si cam cocalar, altminteri suflet sensibil. Si daca nu va-ti dat seama deja, filmul este cu manele si gasti de dupa blocuri, cu trafic de droguri si povesti de amor cantate pe tonuri tanguite. Totul asezonat cu Romica Tociu si Cornel Palade, deci foarte tare, manca-ti-ash!

CineTV dixit: daca va plictisiti ingrozitor acasa puteti sa mergeti la "Poveste de cartier". Sau sa mestecati sticla pisata, depinde de gradul de masochism al fiecaruia.

Daca totusi vreti sa va puneti si neuronii in miscare, nu doar sa va flexati muschii masticatori rontaind popcorn, incercati Avocatul terorii, documentarul despre viata lui Jacques Verges, avocatul solitar si ciudat care a ales sa apere cauzele unor teroristi de anvergura internationala - ba chiar s-a insurat cu o militanta anti-colonialista din Algeria, presupusa autoare a mai multor atacuri cu bombe. Barbet Schroeder incearca sa inteleaga (si sa ne explice si noua) ce anume il anima pe Verges, avocatul arogant, cosmopolit si impredictibil, care, intrebat daca ar pleda in apararea lui Hitler, a declarat "L-as apara pana si pe Bush, cu conditia sa pledeze vinovat".

CineTV dixit: e un documentar, da, dar e poate cel mai bun thriller politic din ultimii ani. Un thriller mustind de realitate. Merita incercat!

(vezi trailer)
  
asdasd