Petrol, capcauni si cantece de dragoste

Marti, 25 Martie 2008, Categoria: Rezumatul saptamanii

[Saptamana 21-27 martie]


Va era dor de un remake dupa un horror asiatic? Nici noua. Dar saptamana asta a aparut pe ecrane The eye, povestea unei violoniste care si-a pierdut vederea la varsta de 5 ani si tocmai e pe cale sa si-o recapete, in urma unui transplant de cornee.

Dupa cum stim cu totii din filmele de gen, organele transplantate au tendinta nesuferita de a aduce dupa ele amintirile, traumele si piticii de pe creier ai posesorilor initiali. Asa se intampla si de data asta, cand Jessica Alba incepe sa aiba tot soiul de viziuni cu fantome si incearca sa scape de ele afland tot ce se poate despre donatoarea cu pricina.

CineTV dixit: actiune previzibila, joc plicticos, dar o coloana sonora eficienta in zbarlitul parului de pe ceafa - meritul lui Angelo Badalamenti. Una peste alta, se putea si mai rau. Pana la urma, cui nu-i plac finalurile fericite?

(vezi trailer)




Tot despre fiinte supranaturale, dar muuult mai simpatice, ne povestesc si Cronicile Spiderwick, o istorie cu goblini, capcauni si zane - nimic nou sub soare, veti spune, dar filmul nici nu are pretentia de a fi un deschizator de drumuri, ci se rezuma pur si simplu la entertainment. Nu suntem inghesuiti nici cu mesaje moralizatoare, nici cu intelepciuni de almanah, iar creaturile de basm, desi nu la fel de impresionante ca cele din Lord of the Rings sau alta hiper-productie de gen, sunt amuzante la modul benign.

CineTV dixit: o poveste pentru copii mai mici sau mai mari. Si pentru cei care au la randul lor copii. Daca n-o sa apreciati faptul ca monstrii pot fi ucisi cu suc de rosii, o sa va bucurati macar de Nick Nolte intr-o aparitie surprinzatoare.

(vezi trailer)




Un film intens si greu de dus (2 ore si 40 de minute nu-i hiar de colo), There will be blood aduce un Daniel Day Lewis excelent in rolul lui Daniel Plainview, petrolistul rapace, cu tinte clare in viata si cu pareri cinice (tocmai de aceea reconfortante) despre oameni ("I hate most people" recunoaste el la un moment dat, intre un zambet feroce si un scrasnit din dinti).

CineTV dixit: nu tocmai un film primavaratec, dar performantele actoricesti si atmosfera inceputului de secol, cu combinatia de lacomie si crestinism agresiv sunt teribil de reusite. Nu e plictisitor, ci dur si sobru.

(vezi trailer)




Pe de alta parte, daca aveti chef de o distractie light la sfarsit de saptamana puteti incerca niste Cantece de dragoste, in buna traditie a muzicalului francez al carui varf de lance ramane Umbrelele din Cherbourg. Ce-ar fi de spus: tineri, dragoste, dragoste neimpartasita, dragoste in doi, in trei, in patru, dragoste cantata pe strazi si la telefon, dragoste naiva si nu numai...

CineTV dixit: aproape sirop dar nu tocmai. Un film jucaus si lejer, o aducere aminte a vremurilor indragostirii cand totul era simplu si totul era complicat, cand stiam sa iubim "pentru frumusetea gestului".

(vezi trailer)






Tot un muzical, dar in ritm de hip-hop este si Step up 2 the streets, povestea unui concurs de dans underground de pe strazile din Baltimore - mai putin conteaza de fapt povestea (cam asta au gandit si realizatorii, se pare), cat miscarile senzationale si ritmul foarte antrenant, in care Robert Hoffman se descurca de minune.

CineTV dixit: cui ii mai pasa de replici si scenariu cand are in fata ochilor nebunia de freestyle pe care o pun in scena niste dansatori desprinsi parca din desene animate. Asa ca daca faceti abstractie de cliseele rasiale, culturale si de toate felurile care abunda in film, va puteti bucura de un clip MTV ceva mai lung decat de obicei.

(vezi trailer)




  
asdasd