A fi sau a nu fi. Supererou.

Joi, 26 Iunie 2008, Categoria: Rezumatul saptamanii

[Saptamana 20-26 iunie]




La doar o comedie distanta de Match Point, Woody Allen isi incearca iarasi puterile pe teritoriul dramei cu Visul Cassandrei, povestea oarecum arhetipala a doi frati confruntati cu o alegere de viata si de moarte. Ewan McGregor si Colin Farrell sunt intr-o forma grozava si fac niste roluri foarte reusite - primul, un tanar cu ambitii mari, sufocat de munca in restaurantul tatalui sau si vrajit de perspectiva unei vieti usoare alaturi de o actrita fermecatoare si ambitioasa; al doilea, un mecanic auto cam alcoolic, pasionat de jocuri de noroc si de medicamente anti-depresive. Lucruri mai mari asteptam de la Tom Wilkonson, dar personajul lui, care apare brusc in peisaj cu un rol bine determinat, nu lasa prea mult spatiu de manevra.

CineTV dixit: bine jucat, bine filmat, chiar daca la un moment dat trimiterile la tragedia greaca devin obositoare. OK, ne-am prins si noi ca e vorba de lupta cu soarta implacabila. Nu e genial, dar e bun de vazut.

(vezi trailer)




Nici Drillbit Taylor nu e un film genial. O, nu. Nici pe departe. Dimpotriva. E o poveste stupida si plicticoasa despre trei natarai abia intrati la liceu care isi angajeaza un bodyguard sa-i apere de batausul scolii. Pustii sunt niste clisee ambulante: unul gras si cu ambitii de rapper, altul slab, inalt si ochelarist, al treilea mic, cu o voce enervanta si cu proteza pe dinti. I-am fi batut si noi cu placere, zau. Bodyguardul e Owen Wilson care nu face altceva decat sa pluteasca prin film cu aerul lui fermecator-adormit si sa spere ca n-o sa se aleaga cu o Zmeura de Aur pentru asta.

CineTV dixit: comedie, sa zicem. Jalnica, sa zicem. Situatii trase de par, personaje la fel (cine o fi inventat numele "Drillbit"?), prospetime ioc, retete vechi reciclate intr-un mod penibil. Deci nu.

(vezi trailer)




Cam la fel de patetica e si cealalta comedie a saptamanii, Superhero Movie, o parodie in stilul Scary Movie care isi bate joc de Omul Paianjen, mutantii din X Men si - n-am inteles exact de ce - de Stephen Hawking si scaunul lui cu rotile. Nu lipseste nici Leslie Nielsen, probabil garantia faptului ca spectatorii vor rade in sala oricum, doar vazandu-l ca apare, fara sa mai astepte vreo gluma inteligenta. Ar fi asteptat degeaba, oricum. Filmul e o aglomerare de bancuri de autobaza, dar, spre deosebire de Drillbit Taylor, mai razi din cand in cand de stupidul situatiilor. Macar atat.

CineTV dixit: glumite rasuflate, glumite grosiere. Deci, probabil, cu mare priza la public. In plus, Pamela Anderson isi etaleaza bustul pe ecran pret de cateva minute. Dar bustul e acoperit asa ca puteti astepta filmul pe DVD.

(vezi trailer)




Daca aveti chef de un film cu eroi veritabili, incercati Cronicile din Narnia: Printul Caspian, continuarea aventurilor din Leul, vrajitoarea si dulapul ce se petrece la secole distanta de povestea primului episod. O continuare cu ceva mai multe batalii, ceva mai multe efecte speciale si cu personaje mai bine conturate, dar cu o aglomerare obositoara de detalii despre intrigile de la curtea regelui Miraz, prin care trebuie sa razbata Printul Caspian. Dueluri, centauri, ursi vorbitori, copaci care se misca si simpaticii pusti Pevensie - Andrew Adamson le combina pe toate intr-un cocktail reusit de fantezie, actiune si (pe alocuri) umor.

CineTV dixit: teoretic e un film pentru copii. Practic, il putem vedea cu totii. E antrenant si simpatic, singurul neajuns fiind ca dureaza cam mult - aproape doua ore si jumatate. Incercati-l, totusi. Nu va veti plictisi.

(vezi trailer)
  
asdasd