Iulius Cezar, mongolii si barbierul dement

Vineri, 1 Februarie 2008, Categoria: Rezumatul saptamanii

[Saptamana 01-08 februarie]


Daca va era dor de un film horror, dar nu indrazneati sa recunoasteti, puteti merge linistiti la "Sweeney Todd: barbierul diabolic din Fleet Street". Tim Burton ne ofera pretextul perfect pentru a savura niste asasinate demne de cel mai sangeros slasher sub aparentele elegante ale unui muzical desfasurat in decoruri victoriene.

Johnny Depp sectioneaza carotide cu aerul sau de damnat punk post-apocaliptic, Helena Bonham-Carter prepara cele mai gustoase, mustoase si pacatoase placinte din cadavrele puse la dispozitie cu multa generozitate de barbierul nebun, gandacii forfotesc veseli prin bucatarii si Londra este intunecata de un val de sange – ingredientele perfecte pentru un cosmar imbibat de umor negru, in stilul tipic lui Burton.

CineTV dixit: merita vazut pentru coafura fantezista a lui Depp, cearcanele chic ale Helenei Bonham-Carter si stilul glamour al lui Burton. Radeti sau va ingroziti, e alegerea voastra. Nerecomandat pentru cei cu naturelul simtitor!

(vezi trailer)




Pentru cei ce nu gusta filmele de groaza, fie ele si imbibate de auto-ironie, Clovis Cornillac si Gerard Depardieu dau viata din nou lui Asterix si Obelix pentru o noua aventura - ceva mai pasnica decat cele cu care ne-au obisnuit pana acum. Cei doi eroi atipici din Galia vor participa la Jocurile Olimpice nu doar pentru a lupta impotriva lui Brutus, dar si pentru a-l ajuta pe prietenul lor Alafolix sa se insoare cu aleasa inimii, printesa Irina. Alain Delon este oaspetele surpriza al echipei proiectului, in rolul lui unui Iulius Cezar batran dar charismatic.

CineTV dixit: e reconfortant sa vezi un erou supra-ponderal, mai ales cand ti-e lene sa mergi la sala. Adultii se pot bucura in liniste de inca o punga cu popcorn, copiii se pot amuza sincer.

"Nunta lui Tuya" este alternativa ceva mai putin comerciala a premierelor acestei saptamani. Filmul chinezului Wang Quan'an, premiat cu Ursul de Aur la Berlin in 2007, este povestea amuzanta si induiosatoare a unei familii de ciobani din muntii arizi ai Mongoliei, a unei femei in cautarea barbatului care ar putea sa-i ofere o viata mai buna. Tuya se vede nevoita sa renunte la casnicia de pana atunci si sa se puna la dispozitia petitorilor, dar daca cei mai multi dintre noi intram intr-o noua relatie cu povara sentimentala a celor precedente, ea vine "la pachet" si cu primul sot, pe care nu vrea cu nici un chip sa-l abandoneze.

CineTV dixit: peisaje impresionante, romantism de taiga. Pentru naturi contemplative. Noi, ceilalti, il asteptam pe DVD.

  
asdasd