Familiile sacaitoare si sensul abscons al existentei

Joi, 5 Iunie 2008, Categoria: Rezumatul saptamanii

[Saptamana 30 mai-5 iunie]




Cel mai promitator film al saptamanii, My Blueberry Nights, este prima aventura a lui Wong Kar Wai pe teritoriul limbii engleze. Una nu tocmai reusita, din pacate, ceva din magia atmosferei se pierde pe drum si nu mai gasim farmecul delicat din In the mood for love sau Chungking Express. Norah Jones ar trebui sa fie o tanara pornita in cautarea sensului vietii dupa ce a suferit o dezamagire in viata, dar nu este decat o domnisorica draguta si politicoasa, iar chimia ei cu Jude Law este la nivelul unor prieteni din scoala primara. Rachel Weisz este mult mai convingatoare in rolul sotiei dezabuzate a unui politist alcoolic, dar asta nu e suficient sa salveze filmul.

CineTV dixit: Wong Kar-Wai se joaca totusi frumos cu imaginea, iar soundtrack-ul este foarte bine asortat (ba chiar include un fir melodic in care veti recunoaste usor melodia insinuanta din "In the mood for love"). Mergeti sa-l vedeti, dar nu asteptati marea cu sarea...

(vezi trailer)




V-a placut Mary cea cu vino'ncoa? Atunci incercati si What happens in Vegas, o comedie - ce-i drept nu la fel de traznita, dar cu destule momente reusite - in care Cameron Diaz, o duduie corporatista si cam control-freak incearca sa convietuiasca cu Ashton Kutcher, un burlac lenes si delasator. Asta dupa cei doi s-au casatorit in Vegas, in urma unei nopti de pomina stropita din belsug cu alcool, in care fiecare incerca sa uite din durerile personale: ea - ca a fost parasita de logodnic, el - ca si-a pierdut slujba.

CineTV dixit: Prima ora de film e chiar amuzanta. Pe urma lucrurile devin previzibile la modul siropos. Dar puteti oricand sa iesiti din sala:)

(vezi trailer)




Tot la "comedie" se incadreaza si Smother, dar la categoria usoara. Foaaarte usoara. O poveste subtire despre un tip cam pampalau care, dat afara de la slujba, da fuga acasa in speranta de a-si gasi alinarea in bratele sotiei (Liv Tyler, singurul atu al filmului). O gaseste in schimb pe Diane Keaton, mama lui cea sacaitoare si proaspat despartita de sotul din dotare, care a venit intr-o vizita pe perioada nedeterminata impreuna cu 5 catei exasperanti. De aici incolo va puteti imagina si singuri comicul de situatie (poate ceva mai bine decat a facut-o regizorul si scenaristul Vince Di Meglio).

CineTV dixit: Liv Tyler in lenjerie sexy, raspandind petale de trandafir. Cam atat de bine. Mai bine iesiti la o terasa, nu e cazul sa va obositi retina inutil.

(vezi trailer)




Pentru cine n-a vazut Spargatorii de nunti, saptamana aceasta a aparut pe ecrane versiunea de Noua Zeelanda (adica cu un buget mai mic, cu actori necunoscuti si cu glume mai putin reusite): Nunta cu bucluc. Pe scurt, tanara Sione incearca tot posibilul pentru a-i impiedica pe fratii ei tembeli si imaturi sa apara in ziua nuntii ei, ca sa nu transforme totul intr-un dezastru. Surpriza: ei vin oricum. Cu niste invitate la toarta si cu chef maxim de distractie.

CineTV dixit: Nu e un film american. Nici foarte enervant. Nici macar ingrozitor de plicticos. Dar asta nu e suficient. Nici pe departe.

(vezi trailer)
  
asdasd