Fantome, teroristi si insule imaginare

Marti, 8 Aprilie 2008, Categoria: Rezumatul saptamanii

[Saptamana 4-10 aprilie]




Beneficiind de o campanie de marketing de invidiat, Vantage Point s-ar fi vrut inspirat din Rashomon-ul lui Kurosawa, dar in fapt este o versiune insipida a lui In the line of fire, in care Dennis Quaid, Sigourney Weaver si Forest Whitaker reusesc contra-performanta unui joc intepenit, neconvingator si pe alocuri enervant. Intriga filmului este promitatoare - un atentat la viata presedintelui Statelor Unite, privit din mai multe puncte de vedere - dar de fapt asistam la reluarea acelorasi secvente, privite din unghiuri diferite care nu prea aduc nimic nou povestii. In afara de inca o masina care explodeaza si inca un personaj care are o revelatie, exclama "Oh My God" apoi dispare rapid din cadru.

CineTV dixit: merita vazut doar pentru replica la scara reala a orasului Salamanca (filmarile facandu-se de fapt in Mexic). Altfel, nu stim motivatiile teroristilor (asa sunt ei, rai, probabil), in schimb aflam amanunte despre problemele de familie ale turistului american aflat din intamplare pe acolo. Boooring. Popcorn movie si atat.

(vezi trailer)






O alegere mult mai inspirata ar fi Orfelinatul, o poveste de groaza produsa de Guillermo del Toro care, chiar daca nu are farmecul de basm cu iz malefic din Labirintul lui Pan, reuseste o atmosfera apasatoare la care contribuie cateva fantome, niste papusi, o casa veche in care mobilele scartaie terifiant si mai ales aparitia sinistra a unui copil deghizat sub o masca din panza de sac. Pe scurt, cativa copii morti demult se intorc sa bantuie orfelinatul in care au copilarit, si pe fosta lor prietena, singura dintre ei care a crescut si care are, la randul ei, un copil. Nimic din ce nu s-a mai facut (mai ales daca ati vazut The Others), dar istorisit cu farmec si cu efect.

CineTV dixit: o doza buna de adrenalina, o pestera pe plaja si Geraldine Chaplin in rolul unei clarvazatoare cu ochi senini. Frumos cizelat, cu toate efectele unui horror care se respecta, merita vazut.

(vezi trailer)






Ca sa va relaxati dupa asemenea povesti de groaza, Mad Money e alegerea perfecta: o comedioara lejera si fara pretentii in care Diane Keaton, Katie Holmes si Queen Latifah sunt trei femei provenind din medii sociale diferite, care se intalnesc pe holurile Trezoreriei si constata ca sunt inconjurate de o gramada de bani uzati, trimisi la casare, carora nimeni nu le va simti lipsa. Drept pentru care pun la cale un plan simplu si eficient de a-i sustrage in cantitati industriale si a-si construi astfel vietile dorite.

CineTV dixit: e relaxant si funny. In plus, aflam ca "banii aduc fericirea, chiar daca lumea va spune altfel". Reconfortant, nu-i asa?

(vezi trailer)






In fine, daca doriti sa adormiti de-a binelea, alegeti Nim's Island, povestea unei fetite care crede atat de mult in eroul ei de actiune incat ii da viata cu propria imaginatie. Jodie Foster are o revenire la comedie, insa, la mai bine de 30 de ani dupa Freaky Friday, performanta nu prea ii reuseste iar scenariul n-o ajuta nici el: rolul ii este impanat de o gramada de clisee, iar comedia abunda in gag-uri exagerate, departe de stilul care a consacrat-o pe Jodie in productiile care i-au adus cele doua Oscaruri.

CineTV dixit: de vazut la matineu cu copiii, in timp ce dumneavoastra motaiti si visati la viitoarele concedii pe o insula indepartata si neaparat tropicala.

(vezi trailer)
  
asdasd