Guillermo del ToroOcupatie: Adaptare scenariu, Co-producator, Producator, Producator executiv, Regizor, Scenarist

Data nasterii: 9 Octombrie 1964

Locul nasterii: Guadalajara, Mexico

Guillermo del Toro Gómez (nascut pe 9 octombrie, 1964) este un realizator de filme mexican nominalizat la premiile Oscar.
Del Toro s-a nascut pe 9 octombrie 1964 in Guadalajara, Jalisco. A studiat la Instituto de Ciencias din cadrul Universitatii Guadalajara si a fost crescut de bunica sa romano-catolica devotata. Del Toro s-a implicat pentru prima data in cinematografie pe cand avea in jur de 8 ani. A produs primul scurtmetraj, Dona Lupe, in 1986, la varsta de 21 de ani. Apoi a petrecut 8 ani lucrand ca designer de make-up pentru efecte speciale, infiintandu-si propria sa companie, Necropia. De asemenea, a co-fondat Festivalul de Film Mexican din Guadalajara. Mai tarziu, in cariera de regizor, a format propria sa companie de productie – The Tequilla Gang.

In 1998, tatal sau a fost rapit in Mexic, ceea ce l-a determinat pe del Toro sa se mute peste hotare si sa traiasca ca si expatriat. In prezent traieste in Westlake Village din Los Angeles, California, impreuna cu sotia si cele doua fiice ale sale, Mariana si Marisa.

Filmografie - Actor

Filmografie - Regizor

Filmografie - Scenarist

Extensiile acceptate sunt jpg, gif, png, bmp.

Se pot incarca maxim 20 poze odata.Tine apasat tasta Ctrl pentru a putea selecta mai multe poze.


Trebuie sa fii logat pentru a incarca poze! Acceseaza cont sau Creeaza un cont nou
 
 
 

Fani

  • Carmen
 
 

Articole

Guillermo del Toro renunta la hobbiti

Guillermo del Toro a anuntat ca nu va mai regiza filmul "The Hobbit", din cauza nenumaratelor amanari din partea studiourilor MGM. "Dupa aproape doi ani in care am trait, respirat si conceput o lume...

Marti, 1 Iunie 2010

Un altfel de Pinocchio

Guillermo del Toro lucreaza impreuna cu Jim Henson Company (cei care au creat papusile Muppets) la o versiune "intunecata" a povestii lui Pinocchio.
Del Toro lucreaza la scenariu impreuna cu Gris...

Luni, 17 Noiembrie 2008

Guillermo del Toro: stapanul Hobbitilor

Conform publicatiei Hollywood Reporter, Guillermo del Toro ar putea fi regizorul ales sa ecranizeze adaptarea in doua parti a romanului The hobbit al lui J.R.R. Tolkien, adaptare produsa de Peter...

Marti, 29 Ianuarie 2008

 

  
asdasd