Amor, amor, amor

Luni, 5 Mai 2008, Categoria: Rezumatul saptamanii

[Saptamana 25 aprilie-1 mai]




Definitely Maybe reuseste o performanta de invidiat: este o comedie romantica ce nu se lasa sufocata de sirop. Ba chiar are o doza buna de umor si inteligenta, desi din cand in cand totul da senzatia ca este dragut, foarte dragut, prea dragut. Intriga? Will, un tata proaspat divortat, incearca sa-i explice fiicei sale micile mistere ale vietii (povestea cu barza pare-se ca nu mai e deloc de actualitate). Din una intr-alta se ajunge la inevitabila intrebare "si cum v-ati cunoscut voi doi, tu si cu mama?" - prilej perfect de aduceri aminte despre ale tineretii valuri (de entuziasm), despre naivitatile induiosatoare si despre femeile care au marcat destinul unui barbat altminteri cumintel si foarte la locul lui. Care din cele trei gratii va deveni mama micutei Maya nu e foarte greu de ghicit, dar povestea nu devine plicticoasa si te face sa uiti ca prezentul este marcat de un divort.

CineTV dixit: merita vazut, pentru zambetul lui Rachel Weisz si pentru Kevin Kline in rolul unui scriitor batran, traznit si sarmant. Din pacate finalul este desenat cu carioca roz-bonbon si viziunea teribil de optimista asupra vietii va poate strepezi usor.

(vezi trailer)




Tot un scriitor batran si sarmant apare si in \"Fata taiata in doua\", o poveste tipic frantuzeasca despre amoruri nebune si oameni la fel. O juna prezentatoare de meteo se vede atrasa de doi oameni diametral opusi (si care, fireste, se detesta reciproc): Charles SaintDenis, un scriitor de succes, rafinat, usor libidinos (relatia lor amintind vag erotismele din "Histoire d'O") si Paul Gaudens, un tanar bogat, mostenitor de imperii industriale, rasfatat, impertinent si putin sarit de pe fix. Pe scurt, Gabrielle oscileaza exasperant intre cei doi pana la punctul in care ii impinge la reactii extreme. Toate astea pe fundalul unor ironii la adresa inaltei societati, a lumii show-business-ului si a ipocriziei de orice fel.

CineTV dixit: pentru junele visand sa devina prezentatoare de meteo, o lectie acida despre gelozie, barbati si neajunsurile faptului de a fi prea priceputa in pat. Pentru noi, restul, o comedioara usoara, de sezon.

(vezi trailer)
  
asdasd